۱۲ تیر ۱۳۹۱، ۱۹:۱۲

شجاع ساداتی:

69 دانشگاه در زمینه بیوتکنولوژی فعالیت دارند/ رتبه 14 ایران در بیوتکنولوژی

69 دانشگاه در زمینه بیوتکنولوژی فعالیت دارند/ رتبه 14 ایران در بیوتکنولوژی

گرگان - خبرگزاری مهر: رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه تربیت مدرس گفت: در ایران حدود 35 موسسه در رشته بیوتکنولوژی، 69 دانشگاه و بیش از 100 شرکت حقوقی و چهار انجمن در این زمینه فعال هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، پرفسور سیدعباس شجاعی عصر دوشنبه در اولین همایش بیوتکنولوژی در گرگان افزود: علم بیوتکنولوژی می تواند در بسیاری از شاخه های علمی در کشور به کمک کند تا بتوانیم از رشد علمی بالاتری برخوردار شویم.

وی افزود: در عصری که انر‍‍ژی رو به زوال است و جمعیت انسانها رو به افزایش، نیاز بشر به انرژی بیشتر شده و از طرق مختلف و متفاوت به دنبال به دست آوردن این منبع حیات است.

وی اظهار داشت: به روشنی می توان بیان کرد، دولت مردان و سیاستمداران و اقتصاد دانان به دنبال منابع انرژی هستند، نفت ، آب شیرین، معادن ذغال سنگ و غیره و بالاخره مواد غذایی که از تمام موارد فوق مهمتر و حیاتی تر است، جزو این منابع هستند.

وی عنوان کرد: نیاز به غذا را می توان به سوخت اتومبیلی تشبیه کرد که در حرکت و عمل اتومبیل نقش مهمی را ایفا می کند، انسان غذا می خورد تا از طبیعت انرژی گرفته و این انرژی را صرف کار کردن ،‌راه رفتن ، حرف زدن و فکر کردن کند.

پروفسور سید عباس شجاع ساداتی بیان داشت: در دنیای کنونی که همه چیز در حال گسترش و پیشرفت است ما هم بر آن باشیم که از علوم جدید در حفظ بقاء خود بهره جسته و از علوم مطرح همچون بیوتکنولوژی در بخش کشاورزی،‌ دامی و انسانی استفاده های لازم را برده تا به خود کفایی برسیم.

وی بیان داشت: بیوتکنولوژی به عنوان یک تکنولوژی نوین با قابلیتهای رشد بسیار بالاست که نباید از این مهم غافل شویم و بدون شک پیشرفت کشور خواست جامعه و مردم است و شرایط کنونی ایران با نیم قرن پیش کاملا متفاوت است.

وی گفت: انجمن  بیوتکنولوژی در ایران از  سال 76 آغاز به کار کرد که در حال حاضر 600 عضو و 80 انجمن ژنتیک در این زمینه فعال هستند.
 
رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه تربیت مدرس گفت:در حال حاضر جمعیت دانشجویی این رشته پنج هزار و 200 نفر هستند که دو هزار و 100 نفر در روره دکتری ، دو هزار و 500 نفر کارشناسی ارشد و 2600 نفر هم در مقطع کارشناسی در حال تحصیل هستند.
 
وی افزود: ما در بین کشور های دنیا در زمینه این علم رتبه 14 را به خود اختصاص داده ایم و همچنین ما در زمینه پیوند سلول های بنیادین در رتبه دوم دنیا و در خاورمیانه از رتبه برتر برخوردار هستیم و تا به حال  در  ایران حدود دو میلیارد دولار در زمینه تحقیقات این علم صرف شده است.
 
این مسئول بیان داشت: علیرعم تحریم هایی که علیه ایران شده است توانسته ایم در کشور خود در زمینه علم و پژوهش از پیشرفت های بسیار خوبی برخوردار شویم.
 
وی اظهار داشت: جمعیت دانشگاهی ایران در سال 57 حدود 100 هزار نفر بود اما در حال حاضر ای نرقم به 4.2 دهم میلیون نفر رسیده است و بیش از 60 درصد رشته های علوم و مهندسی را زنان تشکیل می دهند.
 
رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه تربیت مدرس گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور ما به آن به طور جدی پرداخته نشده، بحث محیط زیست است.
 
وی افزود: ما در این بحث آلودگی محیط زیست خیلی فعال هستیم و برعکس در رفع آلودگی ها و جلوگیری از آنها، آن طور که شایسته است فعال نیستیم.
 
پروفسور سید عباس شجاع ساداتی در ادامه بیان داشت: علم بیوتکنولوژی میتواند کمک شایان توجهی به ما در جهت حذف آلودگی ها و جلوگیری از آن داشته باشد.

وی  با اشاره به این همایش اظهار داشت: برگزاری چنین همایش هایی نشان دهنده این است که این استان در بحث تحقیقات و پژوهش از کیفیت علمی بالایی برخوردار است

این استاد دانشگاه عنوان داشت: امیدواریم چنین حرکت هایی در استان همچنان ادامه پیدا کند چرا که باعث ارتباط بین دانشگاه های کشور باعث ارتقای این علم خوهد شد.

وی گفت: به نظر من عمق بخشیدن به تحقیقات در فضای علمی و پراکنده عمل نکردن در خصوص تحقیقات می تواند یکی از عوامل پیشرفت علم و پژوهش در سطح کشور ایران باشد
 
رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به راهکارهای پیشرفت این علم در استان گلستان افزود: دانشگاه های گلستان می توانند با الویت بخشیدن به یکی موضوعات اصلی این علم  در استان که باعث پیشرفت می شود در استنان برنامه ریزی داشته باشند  و بتوانند تحقیقات خود را به صورت متمرکز و عمیق انجام شود تا بتوانن به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند.
کد خبر 1640850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha