به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام از استان هایی بوده که در سال های جنگ تحمیلی 100 درصد درگیر بود و مسلما هنوز هم آثاری از سال های جنگ در استان ما به چشم می خورد.
زنان ایلامی در تمام سال های جنگ با صبوری و سختکوشی مشکلات را تحمل کردند و مسلما این زنان در دوران سازندگی هم می توانند نقش مهمی در ساختن و آبادانی و پیشرفت استان داشته باشد.
در استان ایلام به دلیل کمبود امکانات فرهنگی، عدم دسترسی آسان به امکانات موجود، ضعف مالی، وجود تعصبات خانوادگی، زنان و دختران خانهدار برای استفاده از اوقات فراغت خود برنامهریزی صحیحی ندارند.
در برخی از محلات به ویژه مناطق حاشیهای، اغلب اوقات مشاهده میشود تعداد کثیری از زنان در داخل کوچه یا جلوی در منزل نشستهاند و وقت خود را به بطالت میگذرانند.
سرپرست دفتر امور بانوان استانداری ایلام گفت: استفاده از ظرفیت های موجود و ایجاد فرهنگ ورزش و سلامت در بین بانوان از راهکارهایی است که در خصوص ارتقاء سطح سلامت آنان باید مد نظر قرار داده شود.
زهرا نادری در ادامه با بیان این که مبحث سلامت در دین مبین اسلام نیز از بالاترین و برترین جایگاه برخوردار است، تصریح کرد: اهمیت دادن به مباحث بانوان در واقع ارزش نهادن به سلامت خانواده و جامعه است که در این راستا به منظور این اهمیت و ایجاد روحیه نشاط و شادابی در میان آنان، ایجاد فضاهای ورزشی مربوط به بانوان و ارتقاء سرانه فضای ورزشی راهکارهایی هستند که نیاز به پیگیری مستمر و تحقق دارند.
وی توجه به زیرساخت های مرتبط با امر ورزش بانوان را یکی از اقدامات ضروری استان برشمرد و تاکید کرد: نقاط مختلف شهرها باید متناسب با پراکندگی جمعیت و میزان برخورداری، بررسی و بازبینی شود و ظرفیت های موجود و احداث زیرساخت های جدید برمبنای رعایت مباحث ورزش، بهداشت و اجرای برنامه های مهارت های زندگی و آموزش خانه داری و همچنین تربیت صحیح و اصولی فرزندان در میان قشر زنان است.
سرپرست دفتر امور بانوان استانداری ایلام گفت: بانوان این استان از بوستان ها بی نصیب مانده اند و سهم آنان جز نظاره گری تاب خوردن کودکان بر وسایل ورزشی چیز دیگری نیست.
نادری بیان کرد: ایجاد بوستان های ویژه بانوان در استان با توجه به ویژگی های فرهنگی خاص استان ضروری است و برای تحقق این مهم باید چاره اندیشی شود.
وی ادامه داد: با وجود نصب دستگاه های ورزشی در بوستان های استان، زنان از استفاده آن بی بهره مانده اند و بیشتر اوقات خردسالان و کودکان بر آنها سوار می شوند و چون روش استفاده از آن دستگاه به درستی رعایت نمی شود به ناگاه این رفتار غیر اصولی به زیان جسمی فرد و استهلاک زودهنگام دستگاه ورزشی منجر می شود.
نادری گفت: احداث بوستان ویژه بانوان نیازمند همکاری مجدانه شهرداری و سازمان تربیت بدنی است که با رویکردی فرهنگی و ورزشی و اتخاذ سیاستی منطقی به تصمیمی درست دست یابند و با اختصاص بودجه مورد نیاز به این مهم جامه عمل بپوشانند.
این مسئول ساماندهی پارک های درون شهری به منظور استفاده هرچه بهتر و بیشتر بانوان و مکان یابی برای احداث پارک های جدید را از جمله راهکارهای قابل پیگیری در شرایط کنونی عنوان کرد و تشریح کرد: طراحی و ساخت اماکن و رعایت اصل محله محوری و گرایش به سوی سرمایه گزاری های بخش خصوصی در رابطه با احداث فضاهای ورزشی و تفریحی مرتبط با قشر بانوان در استان نگاهی متفاوت تر از گذشته را طلب می کند که خوشبختانه در حال شکل گیری است.
نادری یادآور شد: مراکز تفریحی، فضاهای سبز و پارک های سطح شهر باید به گونه ای طراحی شوند که بتواند جوابگوی نیاز جامعه زنان باشد و همچنین رفع مشکلات و موانع فراروی مربوط با قشر زنان در حوزه سلامت و ورزش بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
نادری احساس آرامش را یکی از امتیازات احداث این بوستان ها خواند و گفت: آزادی در پوشش و انجام ورزش های متنوع در طبیعت و استفاده از امکانات و تجهیزات خاص بانوان ، افزایش میزان سلامت جسمی و روانی زنان را چندان می سازد.
وی عنوان کرد: نباید ایلام با جمعیتی بیش از 570 هزار نفر که حدود نیمی از این جمعیت را بانوان تشکیل می دهند فاقد بوستان اختصاصی بانوان باشد.
این مسئول بر شناسایی مشکلات دختران استان، ارائه راهکارها و استفاده از ظرفیت همه دستگاه های مرتبط با جوانان برای رفع این مشکلات تاکید کرد.
نادری اظهار داشت: باید با جلوگیری از موازی کاری کارهای مفید و تاثیرگذار برای کلیه مسایل مربوط به دختران این استان انجام شود.
در حال حاضر بسیاری از استعدادهای ورزشی بانوان در روستاها و شهرستانهای ایلام به دلیل نبود امکانات تباه می شوند در حالیکه زنان این استان به سختکوشی معروف هستند و در رشته های مختلف ورزشی هرچند با بی توجهی ولی در حد توان خود درخشیده اند.
استان ایلام دارای معضلات اجتماعی است که این معضلات در بین بانوان استان بیشتر به چشم می خورد.
قطعا یکی از مهمترین راهکارهای مقابله با آسیبهای اجتماعی بحث ورزش است که در این بین بانوان ایلام را تاحدودی از آسیبهای اجتماعی نجات دهد.
در حال حاضر در استان ایلام بیش از 11 هزار ورزشکار زن به صورت سازمان یافته و غیرساماندهی شده در ورزش فعالیت دارند.
در سال 1386 در سفر دوم هیئت دولت برای بانوان ورزشکار استان ایلام مصوبات خوبی تصویب شد اما این مصوبات به مرحله اجرا نرسید.
ایجاد مجمع ورزشی در شهر ایلام که شامل سالن چندمنظوره، پیست دوومیدانی، استخر و سالن ژیمناستیک از جمله این مصوبات بود اما بعد از گذشت مدتی این مصوبه هنوز هم زمین هم ندارد.
سالنهای ورزشی در شهرستانهای استان ایلام هم بعد از چهار سال در بیشتر نقاط استان احداث نشده است و معلوم نیست با اینکه تامین اعتبار می شوند چرا اجرا نمی شوند.
نظر شما