۱۴ تیر ۱۳۹۱، ۹:۳۰

شاه آبادی در یک نشست:

بنیاد ادبیات نمایشی محلی برای ماندگاری آثار است

بنیاد ادبیات نمایشی محلی برای ماندگاری آثار است

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز خرسندی از افتتاح بنیاد ادبیات نمایشی این پایگاه را مکانی برای ثبت و ماندگاری ادبیات نمایشی در ایران دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، روز گذشته 13 تیرماه آیین رونمایی ازپایگاه اطلاع رسانی بنیاد ادبیات نمایشی ایران برگزار شد. در این نشست حمید شاه آبادی معاون هنری وزیر ارشاد، قادر آشنا مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی، و هنرمندانی چون داوود رشیدی، دکتر مسعود دلخواه، اسماعیل خلج، مریم معترف، چیستا یثربی، نصرالله قادری، رحمت امینی، عبدالحی شماسی، حسن دولت آبادی، محمد دشت گلی، دکتر قطب الدین صادقی و... حضور داشتند.

در ابتدای مراسم محمود سالاری مدیر عامل بنیاد ادبیات نمایشی توضیحاتی درباره راه اندازی این سایت داد و گفت: بنیاد ادبیات نمایشی ایران در جهت تولید و ثبت نمایشنامه راه اندازی شده است بنابراین در این راستا از هنرمندان و نمایشنامه نویسان نیز تقاضا کردیم که آثاری را با موضوعات مختلف به نگارش درآورند. در راه اندازی این بنیاد نگاهی به ادبیات نمایشی در ایران از دهه 20 به بعد نیز داریم.

وی ادامه داد: تاکنون بیش از 3700 اثر نمایشی از قبل و بعد از انقلاب برای ثبت دربانک اطلاعات این بنیاد شناسایی شده است. همچنین قرار است بانک نمایشنامه نیز راه اندازی شود تا نمایشنامه نویسان با ثبت نوشته هایشان از سرقت های ادبی در امان باشند.از تمام بخشهای خصوصی و دولتی نیز درخواست کردیم تا آرشیو‌های خود را درباره ادبیات نمایشی و نمایشنامه‌نویسان ایرانی در اختیار ما قرار بدهند.

سالاری در ادامه گفت: یکی از رسالتهای این بنیاد آموزش در حوزه نمایشنامه نویسی است که فراخوان برگزاری جشنواره و کارگاههای نمایشنامه نویسی نیز به تازگی منتشر شده است. همچنین برپایی کارگاه های آموزشی در شهرستان ها نیز در دستور کار ما قرار دارد.

در ادامه حمید شاه‌آبادی معاون هنری وزیر ارشاد با ابراز خرسندی از راه‌اندازی بنیاد ادبیات نمایشی گفت: حدود هشت ماه است که این بنیاد کارش را آغاز کرده و امروز حاصل دغدغه چند ماهه دوستان ما افتتاح شده است. تلاش ما در این بنیاد تبدیل یک مرکز فردی به سمت و سوی کاری ملی و اجتماعی است. امیدوارم با تاسیس این بنیاد نمایشنامه هایی که به هر دلیل امکان اجرا پیدا نمی کنند بتوانند ماندگار شوند.
 
معاون هنری وزارت ارشاد با اشاره به اینکه نمایشنامه‌های بسیار خوبی از دهه 40 به بعد در ایران نوشته شده‌اند، گفت: از دهه 40 به بعد آثار فاخری در حوزه نمایشنامه‌نویسی نوشته شده اند که متاسفانه تا امروز هیچ سازوکاری برای ثبت و حفظ آنها وجود نداشته است. ما نیازمند تلاشی جدی در زمینه حفظ آثار ادبیات نمایشی بودیم. 
 
 وی افزود: امروزه تئاتر ایران فاقد یک سازوکار ملی در این زمینه است که بتواند به آن افتخار کند در حالی که تلاش‌های دوستان ما برای نگارش نمایشنامه‌های خوب نیازمند یک سازوکار جدی است تا تئاتر کشور در سایه آن بتواند راهش را ادامه دهد. خوشحالیم که به جای حرکتهای مقطعی به تاسیس بنیاد ادبیات نمایشی رسیدیم. البته هنوز بخش های نهایی اساسنامه آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب نشده است، اما خوشحالیم امروز مجموعه نگارش و تحقیق در حوزه تئاتر جایگاه خود را پیدا کرده است.
 
در ادامه برنامه سایت بنیاد ادبیات نمایشی با آدرسwww.adabiyatnamayeshi.ir توسط شاه‌آبادی افتتاح شد. سپس سالاری بخش های مختلف این سایت را معرفی و اعلام کرد شورایی مرکب از حمید شاه‌آبادی، قادر آشنا، سعید کشن‌فلاح، محمدباقر قهرمانی و علی منتظری هیات امنا این بنیاد را تشکیل می‌دهند.
 
بنیاد ادبیات نمایشی در خیابان شهریار، کوچه هنری کربن واقع شده است.
کد خبر 1641936

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha