۱۴ تیر ۱۳۹۱، ۱۰:۳۴

در میان سکوت مسئولان؛

سینما آزادی تبریز در قفس!/ کسی برای آزادی سینمای تبریز تلاش نمی‌کند

سینما آزادی تبریز در قفس!/ کسی برای آزادی سینمای تبریز تلاش نمی‌کند

تبریز - خبرگزاری مهر: سکوت است و تاریکی، زباله و گرد و خاک از سر و روی سینما آزادی تبریز می بارد، چه مظلومانه در میان میله های آهنی گرفتار آمده، دیگر نشانی از آزادی ندارد و کسی برای آزادی اش کوشش نمی کند.

به گزارش خبرنگار مهر، سینما آزادی تبریزچه حکایت ها دارد در دلش، فریاد آزادی می دهد اما گوش شنوایی نمی یابد.

سینما آزادی سالهاست بلیط فروشی نمی کند، کرکره های گیشه اش به پایین کشیده شده و دیگر فیلمی برای نمایش پخش نمی شود. صندلی هایش خالیست و گذر زمان و بی مهری مسئولان آنرا فرتوت و ناتوان ساخته و بوی کهنگی وجودش را احاطه کرده است.

سینما آزادی سالهاست که دیگر سینما نیست و تنها نام سینما را یدک می کشد، این سینما سالهاست که به مکانی متروکه تبدیل شده، انگار نه انگار که اتفاقی افتاده باشد.

این سینما در حالی به چنین سرنوشت غمباری دچار شده که از سالها پیش ساختمان سینما آزادی بین نیروی انتظامی و شهرداری تبریز دست به دست شده و در نهایت به تملک شخصی در آمده است، اما اینکه در حال حاضر چرا این ساختمان بدون استفاده باقی مانده و چه عواملی باعث شدند سینما آزادی تعطیل و تغییر کاربری یابد هیچ کس پاسخگو نیست.

به گواه تاریخ نخستین سینمای کشور در شهر اولین ها راه اندازی شده است. تبریز در دهه های 40 و 50 شمسی چنان جایگاه ممتازی داشته که فعالیت 17 سالن سینما  در آن زمان نشان از پیشرو بودن تبریز به عنوان شهر فرهنگ و هنر بوده است.

اما دیری نپایید و سینماهای تبریز به دلیل رکود و عدم استقبال مردم  یکی پس از دیگری تعطیل شدند و این چنین قصه پر غصه آنها شروع شد.

سرپرست حوزه هنری آذربایجان شرقی می گوید: تنها چهار سال پس از اختراع صنعت سینما برای اولین بار در کشور سینما سولی در تبریز راه اندازی شد.

شهرام خدایی علت تعطیل شدن برخی سینماهای تبریز را پیشینه نامناسب آنها قبل از انقلاب می داند و اضافه می کند:علاوه بر آن برخی سینماهای شهر به دلیل کهنگی، یا تخریب شده و از بین رفتند و یا تغییر کاربری دادند.

وی ادامه می دهد: از دهه 80 بازسازی سینماهای کشور آغاز شد اما متاسفانه سینماهای تبریز از این قاعده مستثنی بودند و نه تنها بازسازی نشدند بلکه به مرور زمان و به دلیل کهنگی تعطیل و یا در بدترین وضعیت ممکن روزگار می گذرانند.

 

پیرمرد در حال چیدن لباس های مردانه اش برای فروش در مقابل سینما آزادی است از وی می پرسم چرا سینما تعطیل است در حالیکه سرش به کارش است می گوید نمی دانم برو از آنهایی بپرس که باید جوابگوی سوال تو باشند.

کریم زاده شهروند دیگری است که در پاسخ به سوال خبرنگار مهر می گوید حدس می زنم سینما دو سال می شود که تعطیل شده است اما اینکه چرا تعطیلش کرده اند خبر ندارم.

اسلامی 28 ساله هم در حالیکه عجله دارد با لحن خاصی  به خبرنگار ما می گوید حتما قرار است سینما را بکوبند و برج بسازند.

مهدی بلیط فروش سینما انقلاب تبریز از چرایی تعطیلی سینما آزادی اظهار بی اطلاعی می کند و در عوض از اوضاع نابسامان سینماها و اینکه قاچاق فیلم و کپی غیر قانونی آن پدر سینما را در آورده است به شدت ناراحت است.

بر کسی پوشیده نیست که هفت سالن سینما برای شهر دو میلیونی تبریز کافی به نظر نمی رسد این در حالیست که تنها سینما ناجی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شده و بقیه سینماهای موجود تبریز قبل از انقلاب ساخته شده اند به طوری که از استاندارد های لازم فاصله گرفته و امکانات صوتی و تصویری همه آنها به روز رسانی نشده است.

گزارش از: طاهر خیری/عکس از: مهسا جمالی

کد خبر 1642066

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha