دکتر "علی محمد صابری" درمورد سابقه حجاب در ادیان الهی و غیر الهی به خبرنگارمهر گفت: دستور به حجاب در تمام ادیان چه الهی و ابراهیمی و چه غیر الهی و غیر ابراهیمی مثل زرتشت و بودا و کنفوسیوس و آیین شینتو آمده است. حجاب یکی از اصول قانونمند و شریعتی تمام این ادیان است.
وی افزود: حجاب بندگی و اطاعت و تمرین آنهاست تا یاد بگیریم به حقوق دیگران تجاوز نکنیم و به حرمت و حریم یکدیگر احترام بگذاریم. ظاهر آراسته و باطن آراسته و پوشیدگی و عفت نه تنها در اسلام بلکه در یهودیت و مسیحیت مورد تأکید قرار گرفته است. حجاب تنها مخصوص خانمها نیست بلکه خویشتنداری و عفت کلام و پرهیز از غیبت و تهمت در آقایان را هم شامل میشود.
استاد فلسفه مجتمع تربیت دبیر پیامبر اعظم(ع) ادامه داد: همه جوارح بدن مسئولند و باید حجابشان را حفظ کنند و در روز قیامت شهادت میدهند. حجاب نتیجه عفت و خویشتنداری است و تا نیتمان پاک نباشد نمیتوانیم خویشتندار وعفیف باشیم. بنابراین حجاب تنها به خانمها اختصاص ندارد. عفت و خویشتنداری جزو فضائل اخلاقی نیکوی انسانها بعداز علم و عدالت و شجاعت است.
این محقق و پژوهشگر حوزه عرفان اسلامی تصریح کرد: در قرآن درباره نوع صحبت کردن با زنان پیامبر آمده که مردم مواظب کلام خود باشند و عدهای از یاران پیامبر بعد از فوت پیامبر گفتند ما با زنان پیامبر ازدواج میکنیم. آیه نازل شد که زنان پیامبر ام المؤمنین هستند باید حریم و حرمت زنان پیغمبر را حفظ بکنید. بنابراین ملاحظه میشود که حجاب تنها مخصوص زنان نیست. یا در آیه حجاب خداوند فرموده که عورتین و سینهها را از نامحرمان پوشیده دارید. خداوند رحمت خودش را شامل عفیفان و پاکان میکند.
صابری یادآورشد: به فرموده پیامبر غیبت کردن از زنا بدتر است و حجاب از غیبت نکردن شروع میشود تا حجاب سایر اعضا و جوارح بدن، حجاب چشم نگاه پاک و بی غرض است. تهمت زدن هم یکی از مصادیق عدم حفظ حجاب است. حفظ حجاب و خویشتنداری در حفظ روابط انسانی مطرح است. یعنی بنا به فرموده حضرت علی(ع) با دیگران چنان رفتار کن که میپسندی با تو آنگونه رفتار شود.
وی افزود: رعایت نکردن حجاب به آزادی دیگران لطمه میزند و آزادی آنها را ضایع میکند آنها را به خفقان و تنگنا میبرد. حفظ حجاب در خدمت کردن به مردم هم هست پیامبر فرمود رئیس قوم ما کسی است که بیشترین خدمت را به دیگران بکند. باید در حین قدرت داشتن جوانمرد باشیم یعنی با مردم با شفقت برخورد کنیم. حقوق یکدیگر را پاس بداریم و به آنها احترام بگذاریم. این فقط با حفظ حجاب تمام اعضا و جوارح بدن شدنی است.
این مدرس دانشگاه اظهارداشت: پیامبر میفرمایند حیا لازمه دین است چه برای زن و چه برای مرد. لازمه حیا در دین هم حفظ حجاب است.
صابری درپایان گفت: بیشتر دستورات قرآن درباره حجاب در سوره حجرات آمده و یکی دو آیه هم در سوره مجادله آمده است. به هرحال فرقی نمیکند زن و مرد هردو باید حفظ حجاب و خویشتنداری بکنند و عفیف و پاک باشند.
نظر شما