۱۵ تیر ۱۳۹۱، ۱۱:۲۲

گزارش اختتامیه جایزه قلم زرین/

رحماندوست: اتحادیه نویسندگان جهان اسلام تشکیل شود

رحماندوست: اتحادیه نویسندگان جهان اسلام تشکیل شود

مجتبی رحماندوست در مراسم پایانی دهمین دوره جایزه قلم زرین خواستار ایجاد اتحادیه نویسندگان جهان اسلام و اتحادیه نویسندگان فارسی زبان به منظور انسجام میان نویسندگان مسلمان در کشورهای منطقه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین پایانی دهمین دوره اهدای جایزه قلم زرین عصر روز چهارشنبه 14 تیرماه با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و غلامعلی حداد عادل مشاورعالی مقام معظم رهبری و نیز بهمن دری معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل انجمن قلم ایران برگزار شد.

مهمترین ویژگی جایزه قلم زرین مردمی بودن آن است

در ابتدای این مراسم محسن پرویز سخن گوی انجمن قلم در سخنانی با خیر مقدم به حاضرین و تبریک روز قلم گفت:  آنچه امروز به عنوان روز قلم مطرح است در پیشنهاد اولیه قرار بود به عنوان روز جهانی قلم در جهان اسلام مطرح شود که پیشنهاد آن را به رئیس وقت سازمان کنفرانس اسلامی و رئیس جمهور وقت ارائه دادیم اما در نهایت با پیچ و تابی که خورد به روز قلم در ایران تنزل یافت.

وی با اشاره به جایزه قلم زرین نیز گفت: باور من این است که این جایزه در کنارجوایزی مانند جایزه ادبی شهید غنی پور نمونه خوبی از جشنواره‌های ادبی مستقل هستندکه تنها با ملاک و معیار تکنیک آثار را بررسی می کنند و تنها معیار آنها در داوی آثار در خدمت مردم بودن آن اثر است.

سرگروه بخش پژوهش دهمین جایزه قلم زرین در ادامه  به این بخش از این جایزه اشاره کرد و گفت: در میان آثار رسیده امسال به تالیفات خوبی برخورد کردیم اما در مجموع آنچه به نظر رسید نیاز به حمایت جدی از تالیف این آثار بود. از طرف دیگر امسال به آثاری برخورد کردیم که حاوی موضوعاتی تکراری بود و حرف تازه‌ای برای مخاطبانش نداشت و از طرف دیگر گاه به آثاری برخورد می‌کردیم که در بهترین شکل چیزی جز مجموعه‌ای از نوشته‌ها  یک فرد نبود که به آن وحدت رویه داده شده بود و این روند باید در بخش پژوهش اصلاح شود.

در ادامه این مراسم مجتبی رحماندوست نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو انجمن قلم به سخنرانی پرداخت.

نویسندگان ایرانی به کشورهای منطقه سفر کنند

وی با بیان اینکه خود متقاضی صحبت در این جلسه بوده است گفت: اگر چه من الان به مجلس رفته‌ام اما دلم پای قلم مانده است و از شما می‌خواهم به این فکر کنید که اگر یکی از دوستان شما در مجلس باشد چه کاری می‌تواند برایقلم در آنجا انجام دهد.

وی در ادامه با اشاره به سوره عصر در قرآن کریم کلمه عصر در این سوره را به ظهور معنی کردو گفت: این سوره می‌گوید که همه ما در خسران هستیم تا ظهور رخ دهد و البته کسانی که عمل صالح انجام دهند و ایمان بیاورند جز خاسرین نخواهند بود.

رحماندوست همچنین با اشاره به اینکه توصیه قرآن کریم به قلم چیزی جز توصیه به حق و صبر نیست گفت: صبر و مقاومت نکته‌ای است که برای پیروزی به آن نیاز است. شرایط کشورهای منطقه نیز در حال حاضر اینچنین است. کشور ما کشوری است که در 30سال گذشته مقاومت کرده و پیشرفت نیز داشته است و امروز می‌خواهند به هر شکل ممکن این مقاومت شکسته شود و در این موقعیت وظیفه اهالی ثلم صبر و حق گویی است.

وی تاکید کرد: نمی‌دانم چرا نوینسدگان انقلاب اسلامی الان در کشور خود نشسته‌اند و به تونس و مصر و لیبی و لبنانو... سفر نمی‌کنند و داستان نمی‌نویسند. باید جنبشی برای ترجمه داتان‌های کوتاه انقلاب اسلامی به زیان عربی ایجاد کنیم و با فعالیت فرهنگی غرب در کشورهای اسلامی مقابله کنیم.

رحماندوست در ادامه خواستار تشکیل اتحادیه نوینسدگان جهان اسلام و اتحادیه نوینسدگان فارسی زبان شد و گفت: باید بسته‌ای فرهنگی در مقوله قلم فراهم کنیم تا با ارائه آن ما در حوزه قلم معرفی شوم. من به شخص خودم حاضرم در مجلس شورای اسلامی شرایط تصویب و ایجاد این بسته را فراهم آورم.

انجمن قلم و بنیاد ادبیات داستانی همکاری کنند

سومین سخنران این رماسم نیز بهمن دری معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که در سخنان خود علت حضورش در این مراسم را تجدید ارادت خود با اصحاب قلم عنوان کرد و گفت: بخشی از فعالیت‌های مربوط با اهالی قلم به وسیله انجمن قلم ساماندهی می‌شود و البته بخشی از آن ینز توسط چند نهاد دولتی و البته جا دارد که انجمن و فعالیتش بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

ئدری با اشاره به فعالیت‌های بناید ادبیات داستانی نیز گفت: این بنیاد می‌تواند در کنار اهالی قلم به حمایت گسترده و تاثیر گذار از اهالی قلم بپردازند. بیشترین نکاتی که رهبر معظم انقلاب در باب امر فرهنگ عنوان مرده‌اند به موضوع ادبیات معطوف می‌شود و حتی در سخنانشان به اسباب مخاطب یابی نیز اشاره کرده‌اند که به نظر من انجمن قلم می‌تواند در عملیاتی شدن آن نقش ویژه‌ای را ایفا کند.

در ادامه این مراسم عباسعلی براتی پور شاعر و سرداور بخش شعر دهمین جایزه قلم زرین به شعر خوانی پرداخت و پس از آن رد سخنان کوتاهی به معرفی معیارهای داروی در این دوره از این جایزه پرداخت.

احمنند شاکری سرداور بخش داستان این دوره از جایزه قلم زرین نیز دیگر سخنران این مراسم بود که به قرائت بیانیه هیات داوران در بخش داستان پرداخت. در این بیانیه یکسان نبودن ارزش کمی و کیفی آثار رسیده در جایزه قلم زرین، کمبود مجموعه داستان‌های کوتاه، تنوع موضوعی و فقر تجربی در روایت به عنوان نقطه ضعف این آثار شناخته شده و عنوان شده بود و تبدیل داستان نویسی به مشغله از سوی برخی نویسندگان و نیز تمرکز بر روی نوعی سفارشی نویسی خاص از معظلات امروز ادبیات داستاین کشور شمرده شده بود.

ادبیات امری حقیقی است

حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر صادقی رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز دریگر سخنران این مراسم بود که در سخنان خود  به طرح موضوع اعتباری بودن یا واقع مند بودن ماهیت ادبیات پرداخت و گفت: قرآن کریم قلم را یک مقوله حقیقی عنوان می‌کند و حتی حقیقت انسان را در سوره الرحمن تعلیم عنوان می‌کند.

وی افزود: قرآن کریم به قلم قسم خورده است و همه اینها یعنی مساله قلم مساله‌ای حقیقی است.

پیشنهاد حداد عادل برای تغییر روز ادبیات کودک و نوجوان

سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آخرین سخنران این مراسم بود که در ابتدای سخنان خود به موضوع اهمیت مناسبت‌های با عنوان قلم و با اشاره به مصوبه هفته جاری شورای فرهنگ عمومی در انتخاب سالروز درگذشت مهدی آذریزوی به عنوان روز ادبیات کودک و نوجوان گفت: مذاکره ای با آقای غلامعلی حدادعادل در انتخاب با این انتخاب داشتم و قرار شد این مصوبه در شورای عالی انقلاب فرهنگ هم مطرح شود.

حسینی افزود: آقای حداد به من پیشنهاد دادند با توجه به اینکه روز ادبیات کودک و نوجوان با کودکان و دنیای آنها در ارتباط است از سالروز درگذشت آذریزدی به سالروز تولد وی تغییر کند که قرار شد این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی به بحث گذاشته شود.

حسینی در ادامه به دو ابزار زبان و قلم برای بیان مفاهیم اشاره کرد و گفت: آنچه شفاهی عنوان می‌شود با گذشت زمان به فراموشی سپرده می‌شود اما نوشته و آنچه با قلم ایجاد می‌شود، اینگونه نیست و واسطه و رساننده علوم و معارف در طول تاریخ است.

وزیر فرهنگ و راشاد اسلامی در ادامه مدینه فاضله را مدینه علم و دانایی عنوان کرد و گفت: قلمی که در راه توصیف این مدینه باشد بدون شک قلم فرشتگان بزرگ الهی است و همان قلمی خواهد بود که خداوند به آن سوگند خورده است

وی تاکید کرد: قلمی که در مسیر صحیح حرکت می‌کند قداست دارد. قلمی که در مدینه فاضله بنویسد قلمی است که مصداق حقیقی آیه «ن والقلم» است

کد خبر 1642856

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha