همایون سلیمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: متولی امور فرهنگی وزارت ارشاد است و هرگونه حمایت مالی و معنوی از اصنافی که درزمینه های فرهنگی فعالیت می کنند به عهده این نهاد فرهنگی و دولتی است.
وی در توضیح چرایی ثبت انجمن صنفی موسیقی در وزارت کاربه جای ثبت در وزارت ارشاد اظهارداشت: انجمن صنفی موسیقی گیلان نخست با هدف ارتقا و اعتلای هنر موسیقی تشکیل نشد و از ابتدا قرار براین بود تا هنر موسیقی را طبق قانون کار به عنوان یک شغل نه وسیله ای برای تفنن و سرگرمی در افکارعمومی معرفی کند.
رئیس صنف هنرمندان موسیقی گیلان معتقداست: اگر موسیقی به عنوان یک حرفه درآمدزا معرفی شود و هنرمند دغدغه مالی نداشته باشد به یقین باخیالی آسوده تراثر هنری را خلق می کند و برای تامین معاش سراغ هرکاری نمی روند.
وی افزود: چون در این رابطه نمونه های زیادی وجود دارد که هنرمند موسیقی پس از مدتی فعالیت در این حوزه به دلیل مشکلات مالی فراوان موسیقی را رها کرده و حرفه دیگری پیش گرفته است براین اساس باید از تمامی حق وحقوق و همچنین امکانات رفاهی این هنرمندان دفاع شود.
سلیمی ادامه داد: به این دلیل تصمیم گرفته شد انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران را با در نظرگرفتن جنبه های کارو فعالیت هنرمند به عنوان انجمنی کارگری دروزارت کار به ثبت برسد.
وی همچنین در تعریف رابطه کارگر و کارفرما بین هنرمندان موسیقی متذکر شد: موسیقی شغل است زیرا اگر شغل نبود آموزش و پرورش با این همه هزینه های سنگین هنرستان عالی موسیقی دختران و پسران را تاسیس و تامین بوجه نمی کرد و یا در دانشگاهها لیسانس موسیقی نمی دادند و فارغ التحصیلان سراغ کار در این زمینه نمی رفتند.
دبیرکل سندیکای موسیقی گیلان گفت: در قانون کار رابطه کارگر و کارفرما چنین تعریف شده است زمانی که کسی بابت انجام کاری پول می دهد کارفرکاست و کسی که بابت انجام کارپول و دستمزد می گیرد، کارگر محسوب می شود.
وی افزود: بسیاری از هنرمندان معنی کار، کارگر و کارفرما را در اثر هنری درک نمی کنند و تصورشان این است که کارگر فقط باید کار بدنی و یدی انجام دهد و کارفرما نیز شاید پیمان کار است به عنوان مثال زمانی که استودیو برای ضبط آلبوم اجاره می شود آن کسی که استودیو را اجاره کرده کارفرماست ولی وقتی کاست آماده شد و آن را برای پخش به تلویزیزیون تحویل داد و مسئولان مربوطه پس از تائید بابت آلبوم چکی به صاحب اثر می دهند که در این حالت تلویزیون نقش کارفرما و هنرمند نقش کارگررا پیدا می کند.
سلیمی درباره اینکه چرا از موسیقیدانهای صاحب نام کسی عضو انجمن صنفی موسیقی نیست، پاسخ داد: افراد برجسته وسرشناس موسیقی در رفاه کامل به سر می برند و نیازی به انجمن صنفی ندارند و تمام موسیقیدان هایی که عضو خانه موسیقی هستند به نوعی جزء همان نورچشمی ها مسئولان به شمار می روند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا وجود خانه موسیقی مضر و یا مانع کار انجمن صنفی موسیقی است، گفت: مانع کارانجمن که نیستند ولی در بعضی مواقع حق وحقوق هنرمندان ( مانند حق بیمه و یا تعاونی مسکن ) به دلیل فعالیت خانه موسیقی ضایع شده است.
دبیرکل سندیکای موسیقی گیلان در ادامه به مشکل اصلی انجمن صنفی موسیقی استان اشاره کرد و یادآورشد: عدم حمایت مالی وزارت ارشاد مشکل اصلی انجمن مزبوراست که اگر بخشی از امتیازهای که برای خانه موسیقی قائل اند را به انجمن گیلان نیز اختصاص می دادند، وضعیت این انجمن به گونه دیگری جلوه گری می کرد.
وی تصریح کرد: این حمایت هیچ ارتباطی به ثبت انجمن در وزارت کار ندارد، ارشاد یک نهاد فرهنگی است و باید از حقوق هنرمندان در اصناف حمایت کنند.
نظر شما