به گزارش خبرگزاری مهر، "ایمان بوقیغیس" از مارس تا ژوئن 2011 اولین سخنگوی رسمی شورای انتقالی لیبی بود که شورشهای شرق لیبی علیه معمر قذافی را هدایت می کرد. وی از آن زمان یکی از معروفترین نمایندگان لیبی جدید در اروپا، آمریکا و سازمان ملل است.
این فعال سیاسی لیبیایی در گفتگو با نشریه "دی سایت" اظهار داشت: قذافی این طور به ما فهمانده بود که با دروغ زندگی کنیم. مردم لیبی زمانی که شایعه ای را می شنوند هیچ ملاکی برای ارزیابی آن ندارند. آنها به راحتی همه چیز را باور می کنند. ما از نظر اخلاق در زمینه کاری نیز مسائل بزرگی داریم. لیبیایی ها نمی دانند درست کار کردن چگونه است. آنها به دفتر کار خود می آیند حدود دو ساعت آنجا می مانند و بعد می روند. ما اگر واقعا می خواهیم در کشورمان کار کنیم باید با موانع بسیاری مبارزه کنیم. قذافی اخلاق و شخصیت انسانها را خراب کرد. ما باید از نو آنها را بسازیم.
این فعال زن لیبیایی درادامه خاطر نشان کرد: من دوران فعلی در لیبی را دوران بعد از یک سونامی می دانم. مدت 42 سال هیچ کس نمی توانست در لیبی دهان خود را باز کند و حرفی بزند. حالا همه دست به کار شده اند. مردم می خواهند خود را امتحان کنند و حرفشان را به گوش دیگران برسانند. هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و بی نظمی در کشور حاکم شده است که کاملا طبیعی است.
وی افزود: یک سونامی زباله های فراوانی را از دریا با خود به کشور ما آورده است ما باید این مسئله را بپذیریم و آن را تحمل کنیم. خوشبختانه مردم لیبی ملتی جنگ طلب و ستیزه جو نیستند. اما برای اینکه زندگی عمومی ما حالت متعادل خود را به دست آورد زمان لازم است.
وی افزود: بسیاری از زنان حالا از نظر سیاسی در کشور ما فعال هستند آنها در انتخابات نامزد می شوند و توسط همسرانشان حمایت می شوند. این همه تجربیات مثبت و کاملا جدیدی برای جامعه ما است.
این کارشناس لیبیایی در ادامه در پاسخ به این پرسش که شما روند دموکراسی در کشورتان را چگونه ارزیابی می کنید اظهار داشت : بعد از انقلاب کشور ما کاملا در هم شکست. چنین وضعیتی در جهان عرب پیش از این تنها در سومالی وجود داشته است. البته ما دوباره روی پا ایستاده ایم. ما با وجود موانع بسیار پیشرفتهایی در مسیر دموکراسی داشته ایم . در برخی شهرها انتخابات محلی برگزار شده است که از طرف جوامع بین المللی مورد تایید قرار گرفته است. حالا نیز برای اولین بار انتخابات ملی در کشور ما برگزار می شود. مجمع ملی جدید یک قانون اساسی را تنظیم خواهد کرد و از آن یک دولت مشروع جدید در لیبی شکل خواهد گرفت.
وی درباره خشونتها و درگیریها در کشورش نیز گفت: زمانی که ما از خارج به یک کشور نگاه می کنیم همواره وضعیت به گونه ای دیگر از زمانی است که داخل آن کشور هستیم. خشونت در لیبی وجود دارد و این درست است، اما نه در سطح گسترده. خطر جنگهای شهروندی در کشور ما وجود داشت، اما برطرف شده است چرا که مردم لیبی بیدار شده اند و وارد عمل شده اند.
این کارشناس لیبیایی در بخش پایانی این گفتگو اظهار داشت: ما باید همه ساختارهای دولتی را از نو بسازیم. ما هیچ مدیریت درستی نداریم. ما باید خیلی بیشتر در زمینه تحصیل و تربیت جوانان کشورمان سرمایه گذاری کنیم. مهمترین چیز در کشور ما، ولی روی کار آمدن یک رهبری خوب است. من امیدوارم که ما در انتخابات مجمع ملی درست عمل کنیم.
نظر شما