به گزارش خبرنگار مهر، صادق شریفی بعدازظهر شنبه در همایش آموزشی اعتیاد به اینترنت در دیلم اظهار داشت: اعتیاد به اینترنت مفهومی است که از سال 1995 مورد توجه قرار گرفته است و به استفاده بیش از حد و در سطح وسیعی از اینترنت و رایانه در زندگی اطلاق میشود.
وی اضافه کرد: این اختلال گونهای از مشکلات روانی محسوب میشودوگاهی از این بیماری با تعبیر "اعتیاد مجازی" و مشهورتر "اعتیاد به اینترنت" نام برده میشود.
مسئول سلامت روانی اجتماعی شبکه بهداشت دیلم تصریح کرد: وابستگی کاربران به اینترنت در دنیای امروزی باعث بروز اختلال در انجام کارهای روزانه و ایجاد مشکلاتی در زندگی خصوصی کاربران میشود.
وی برجستگی، تغییر خلق و خو، تحمل، علایم ترک، کشمکش و عود را از جمله علائم این نوع از اعتیاد عنوان کرد و یادآور شد: حس ماجراجویی، اکتشاف و کنجکاوی، ایجاد تحریک و هیجان و دنیای آزاد از جمله عواملی است که کاربران را به سوی اعتیاد به اینترنت می کشاند.
شریفی بازیهای اینترنتی، اعتیاد به ارتباطهای اینترنتی، استفاده های پورنوگرافی و اعتیاد به جمعآوری اطلاعات را از جمله انواع اعتیاد اینترنتی دانست و سندرم استخوان تونلی، کمردرد، خشکی چشم، سردردهای شدید را از اثرات بیماریزای مرتبط با اعیاد به کامپیوتر دانست.
وی همچنین نامنظم شدن تغذیه مثل برگشت غذا از معده ، کوتاهی در توجه به بهداشت فردی، اختلالات خواب و کاهش وزن را از دیگر اثرات جسمی و بیماریزای مرتبط با اعیتاد به کامپیوتر عنوان کرد.
شریفی افزود: قانونگریزی ، سردردهای عصبی ، انزوا و گوشه گیری، دوری از خانواده و فامیل و دوستان، ولع زیاد، افت شغلی و تحصیلی، از دست دادن کنترل رفتاری، مسخ شدگی، تخریب روابط زناشویی و طلاق از عوامل روانی اعتیاد به اینترنت است.
وی در ارتباط با اینکه چه کسانی بیشتر از همه در معرض خطر اعتیاد به اینترنت هستند گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته توسط محققان در این نوع از اعتیاد عوامل سن، زمینه فرهنگی، شغل و سطح تحصیلات موثر است.
شریفی افزود: تشویق به سایر علاقهمندیها، تشویق به انجام فعالیتهای اجتماعی، وضعکردن قوانین و حدود روشن، نظارت بر استفاده از کامپیوتر، داشتن الگوی نمایشی خوب و دادن مشاوره تخصصی از جمله روشهای کمکی برای فرزند مبتلا به اعتیاد اینترنت است.
نظر شما