۱۸ تیر ۱۳۹۱، ۹:۴۱

ممشتی عنوان کرد:

رهاسازی گونه های مختلف وحوش در طبعیت گلستان

رهاسازی گونه های مختلف وحوش در طبعیت گلستان

گرگان - خبرگزاری مهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان از تیمار و رهاسازی گونه های مختلف وحوش و پرندگان به دامن طبیعت طی سه ماه اول سال در استان خبر داد.

محمد ممشتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: یک رأس قوچ وحشی ، پنج بهله سارگپه پا بلند ، 10بهله سارگپه معمولی ، دو بهله عقاب طلایی ، یک بهله دال سیاه ، یک راس بچه شوکا ، پنج بهله دلیجه ، یک قلاده روباه توسط بخش محیط زیست طبیعی و یگان حفاظت محیط زیست استان گلستان درسه ماهه اول سال جاری پس از بهبود ، در طبیعت رهاسازی شدند.

وی اظهار داشت: پنج بهله دلیجه ، یک قلاده روباه، یک رأس قوچ وحشی ، پنج بهله سارگپه پا بلند ، 10 بهله سارگپه معمولی ، دو بهله عقاب طلایی ، یک بهله دال سیاه ، یک راس بچه شوکا که توسط مأمورین یگان حفاظت محیط زیست گلستان در ماموریت های  گشت و کنترل مناطق از متخلفین و متعرضین به طبیعت کشف و ضبط شده بودند پس از تیمار و بهبود در زیستگاه های خود رها سازی شدند.

ممشتی گفت : یک قلاده توله پلنگ که در روستای زیارت گرگان در تله کشاورزان گرفتار شده بود پس از بیهوشی و رهاسازی ، به پارک طبیعت پردیسان واقع در سازمان حفاظت محیط زیست  برای درمان منتقل شد.

وی یادآور شد: رها سازی ها غالبا پس از 48 ساعت از تحویل یا کشف وضبط صورت می گیرد تا از سلامت حیواناتی که کشف وضبط یا تحویل شده اند اطمینان حاصل شود و همچنین منطقه ای برای رهاسازی این گونه ها  انتخاب می گردد که به لحاظ زیست محیطی و وجود زنجیره غذایی برای ادامه حیات این حیوانات دارای شرایط مساعد باشد .
 
ممشتی افزود : در این راستا اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان به عنوان مجری حفاظت از حیات وحش استان آماده دریافت گزارشات و اخبار شما هم استانیهای عزیز در پاسگاه های محیط بانی و ادارات محیط زیست شهرستانها بوده و تلفن تماس 2- 5524461 اداره کل حفاظت محیط زیست استان بصورت شبانه روزی در خدمت شماست .
 
 

به گزارش مهر، پارک ملی گلستان از جمله مناطقی است که برخی وحوش تیماره شده در ان رها می شوند و یک هشتم گونه های گیاهی، یک سوم گونه های پرندگان، بیش از نیمی از گونه های پستانداران و شمار زیادی از گونه های جانوری و وحوش کشور در این پارک ملی و بین المللی زیست و زادآوری می کنند.
 
این پارک نه تنها به دلیل اینکه یکی از زیستگاههای حیات وحش است بلکه به خاطر حفظ بخش قابل توجهی از تنوع زیستی کشور دارای اهمیت و جایگاه ویژه ای است.
 
بیش از 150 گونه پرنده در پارک ملی گلستان شناسایی شده است که  از این تعداد پرنده 48 نوع در فصل بهار و تابستان در منطقه مشاهده می شود و از این تعداد 62 گونه پرنده بومی پارک ملی است.
 
از مجموع جانوران موجود در تنوع زیستی استان، 19 گونه در معرض انقراض هستند که هما، بالابان، گیلانشاه خالدار و روباه ترکمنی از جمله آن هستند.  آهو، پلنگ، مرال، قوچ، میش، کل و بز، گرگ و.. از جمله گونه های موجود در پارک ملی گلستان هستند.

کد خبر 1644409

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha