به گزارش خبرگزاري مهر ، روزنامه القدس العربي نوشت : تظاهرات ميليوني كه روز گذشته در ميدان رياض الصلح در بيروت برگزار شد، تاكيد كرد كه دمكراسي مقاومت بر دمكراسي بوش تفوق و برتري يافت .
اين مساله ثابت كرد كه پايان نقش سوريه در لبنان يك مساله هرگز آساني نيست ونمي توان از طريق حمايت خارجي از ائتلاف معارضان انجام داد .
بديهي است كه دو مدرسه براي دمكراسي وجود دارد يكي آمريكايي كه خواهان تغييرات در چارچوب حفظ منافع واشنگتن در منطقه است يعني سلطه بر نفت و سرازيركردن ارزان آن به آمريكا و باقي ماندن اسرائيل به عنوان قدرت هسته اي منطقه اي اما مدرسه دوم خواهان تغيير دمكراتيكي است كه رژيم هاي فاسد ناتوان كنوني عربي را با رژيم هاي جوان سالم و فراگير چند حزبي جايگزين كند كه ملت هايشان را از حالت عقب ماندگي اقتصادي و اجتماعي كنوني از طريق اصلاحات فراگير به جايگاه پيشرفته معاصر مدرنيته رهنمون كند.
به گزارش "مهر" القدس العربي افزود : دولت كنوني آمريكا به دنبال تحميل دمكراسي تقلبي و غير واقعي بر مردم كشورهاي عربي است كه رهبران نوكر و مزدور و نه رهبران ملي را بر آنها حاكم كند لذا اين دولت به دستاوردهاي دمكراتيكش در خاورميانه مي بالد .
سرنگوني رژيم صدام منجر به دمكراسي مورد نظر آمريكايي نشده است بلكه به هرج و مرج خونين و افزايش خشونت و افراطي گري منجر شده است .
اگر دمكراسي از بيشترين وسائل بيان تمايلات ملت ها است پس تظاهرات روز گذشته در لبنان يكي از روشن ترين تصويرهاي آن بود زيرا يك تظاهرات خودجوش بود كه در مخالفت با شيوه هاي سلطه جويانه آمريكا و چيرگي آن بر سازمان ملل و تلاش براي تحقير عربها و مسلمانان برگزار شد.
اين تظاهرات به اندازه اي كه واكنشي براي در نظر گرفتن و عنايت به الگوها و ارزش هاي عرب بود كه رژيم هاي فاسد عربي آنها را با برداشتن گام هاي خزنده به سوي اسرائيل براي عادي سازي محو كردند و تمام دستورات ديكته شده را براي بقاي خود گوش مي كنند و به مطالبات مردمي در آزادي و تغييرات دمكراتيك بي اعتنايي نشان مي دهند صرفا براي تاييد سوريه نبود.
به گزارش "مهر" القدس العربي افزود : حزب الله قدرت اساسي در تظاهرات ديروز بود جنبشي كه آغازگر داوري به خيابان نبود و خود را مجبور ديد تا ملي گرايي قدرتمند خود را به نمايش بگذارد اين حزبي بود كه متهم به تروريسم است اما اين يك حزب متمدن مسالمت آميز در بيان آراي سياسي است كه سيد حسن نصرالله رهبر آن حقا يك دولتمرد است و رهبر مسئول هنگامي كه بر اصل گفتگو و وحدت ملي و تمايل به ثبات لبنان و سلامت آن تاكيد مي كند واز وارد كردن هرگونه اتهام يا كلمات بي هدف به اردوگاه ديگر (معارضان) و درسي در آداب گفتگو و اخلاق اسلام داد.
اين رفتار مسالمت آميز دمكراتيك مسئولانه حزب الله را دولت بوش با تهديد عليه سوريه و ايران مبني بر ضرورت پايان دادن به حمايت از گروه هاي تروريستي يعني حزب الله و سازمان هاي مقاومت فلطسطيني پاسخ داد.
رئيس جمهور آمريكا از پيامدهاي سياسي تظاهرات ميليوني بيروت بر اوضاع عراق وحشت دارد اين است سيد حسن نصرالله شيعي ملي گرا كه با سلطه جويي آمريكا به مقابله برخاست و اسرائيل را به شكست تهديد كرد.
اين همبستگي عظيم مردمي در لبنان با سوريه در مقابله با فشارهاي آمريكايي بي شك دلهاي آنها را آرام خواهد كرد اما اين همبستگي ممكن است نتايج كاملا معكوسي داشته باشد از نظر اينكه ممكن است به افزايش اين فشارها منجر شود و چه بسا آهنگ طرح هاي هماهنگ آمريكايي براي منزوي كردن نظام سوريه و محاصره كردن و سرنگوني آن را افزايش دهد.
آنچه سوريه را ولو در كوتاه مدت مطمئن مي كند اين است كه حزب الله و هم پيمانانش باعث اعاده حيثيت براي سوريه شدند و تكيه گاهي براي اين كشور در مقابله با تهديدهاي آمريكايي و عدم وفاداري رژيم هاي عرب شدند و ثابت كردند كه بهار دمكراسي آمريكايي در لبنان حداقل در حال حاضر دروغين و تقلبي است و اهميت اين تكيه گاه در مرحله دشوار و زماني اهميت فوق العاده اي دارد.
به گزارش "مهر" القدس العربي نوشت : سوريه برگه برنده هاي قوي را در لبنان و منطقه عربي دارد كه مهمترين آن برگ مقاومت است و اغراق و مبالغه آميز نيست اگر بگوييم سوريه اهميت خود را در صورت سازش از دست خواهد داد با برگ برنده مقاومت دمشق بر همه اعراب حكومت كرد و سخن خود را بر روي همه سران عرب ايراد كرد.
دولت رئيس جمهور آمريكا كه بزرگترين قدرت نظامي جهان را در اختيار دارد و مي تواند دمشق را اشغال كند همانگونه كه دمشق را اشغال كرد اما نمي تواند پيامدهاي اين اشغالگري را در كنترل خود آورد هرج و مرج امنيتي و سياسي در لبنان يا سوريه يا هر دوي آنها تفاوت زيادي با وضعيت عراق دارد كه علت آن خيلي ساده است زيرا هرج و مرج در اين دو كشور به رژيم اسرائيل نزديك است و به آن كشانده خواهد شد.
واشنگتن و تل آويو بايد به تظاهرات ميليوني در بيروت به عنوان يك زنگ خطر نگاه كنند و اين بايد هشداري به آنها نسبت به خطرات سياست افراطي و كوته بينانه آنها بويژه هشداري به واشنگتن باشد تا در اين سياست ها تجديد نظر كند .
نكته دردناك اين است كه تصميم گيرندگان آمريكايي نمي خواهند چيزي غير از آنچه مسئولان اسرائيلي و نومحافظه كاران مي گويند گوش كنند لذا اين دولت در منطقه زيان خواهد كرد و اعراب نيز ضرر خواهند كرد .
نظر شما