دکتر صادق آئینه وند، چهره ماندگار رشته تاریخ و استاد دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت و جایگاه حجاب در قبل از اسلام گفت: قبل از اسلام در میان قبایل و اقوام مختلف خصوصاً در ایران و عربستان حجاب وجود داشته است.
وی افزود: منتها زنان در میان قبایل دو دسته بودند؛ یک دسته زنانی که به عنوان خاتون شناخته می شدند. این زنان جزو زنانی بودند که فرزند به دنیا می آوردند و آنرا تربیت می کردند که حجابشان کامل بود و کسی آنها را نمی دید.
آئینه وند در ادامه سخنانش اظهار داشت: عده ای هم کنیزان، خادمان و ... بودند که بیرون از خانه حجابشان قوی نبود، اما وقتی اسلام ظهور پیدا کرد اسلام، حجاب را برای همه واجب کرد و زنان پیامبر(ص) از همه محکمتر و زنان حر و آزاده از همه بیشتر و بعد برای کنیزکان و سایر زنان حجاب شرعی مقرر کرد.
چهره ماندگار تاریخ در پاسخ به این سؤال که وضعیت حجاب در طول تاریخ اسلام و حکومت های مختلف چگونه بوده است، بیان کرد: اینکه حجاب چگونه عمل می شد در تاریخ و ادوار مختتلف فرق می کند. مثلا در زمان امویان حجاب خوب رعایت نمی شد ولی در عصر خلفای راشدین دقت بیشتری بر این امر می شد.
این محقق و کارشناس تاریخ اسلام اظهار داشت: در زمان عباسیان هم به علت اینکه امت ها و گروه های مختلفی که با اسلام زیاد آشنا نبودند در جامعه اسلامی زندگی می کردند، ممکن بود حجاب در بعضی جاها رعایت نمی شد.
استاد دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه حجاب در طول تاریخ اسلام و در جوامع و حکومت های مختلف فراز و نشیب داشته است، تصریح کرد: مجموعاً چون بزرگان و مسئولان و کسانی که به عنوان رهبر جامعه اسلامی مشهور بودند حجاب را رعایت می کردند، از مردم می خواستند حجاب را رعایت کنند ولی ممکن است در جاهایی در بعضی موارد خلافی دیده شده باشد، اما به هر حال حجاب به عنوان یک اصل مورد قبول در جامعه اسلامی و در تاریخ اسلام مورد تأیید بوده و هست.
نظر شما