۲۱ اسفند ۱۳۸۳، ۱۲:۰۰

استاندار قم در اولين همايش و نمايشگاه «آبزيان و سلامتي» خبر داد :

پرورش ماهي در آب شور درياچه نمك در قم

استاندار قم در همايش و نمايشگاه آبزيان و سلامتي گفت از آب شور حاشيه درياچه نمك، براي پرورش ماهي استفاده مي‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، استاندار قم در اولين همايش و نمايشگاه «آبزيان و سلامتي» در سخناني ضمن مهم توصيف كردن نقش آبزيان در تغذيه سالم خانواده، گفت: قم استعداد زيادي در زمينه توليد محصولات شيلاتي دارد و بايد در اين خصوص در استان سرمايه گذاري مناسب براي شناخت استعداد‌هاي موجود انجام شود.

مهندس طهايي افزود: در سال‌هاي اخير خوشبختانه شيلات استان ما توانسته است حتي از آب شور درياچه نمك نيز براي توليد منابع غني پروتئيني و پرورش ماهي بهره برداري كند.

وي با اشاره به نقش آبزيان در جلوگيري از امراض قلبي و عروقي تصريح كرد: بايد براي مصرف ماهي و انواع آبزيان فرهنگ‌سازي شود.

در ادامه، دكتر مسعود جعفري اسماعيلي، رييس مركز بهداشت استان با اشاره به اهميت نقش آبزيان در سلامت انسان‌ها گفت: متأسفانه متوسط مصرف آبزيان در كشور در سال 81، كمتر از يك نصف حبه قند در روز بوده است كه اين حقيقتاً يك فاجعه تغذيه‌اي در خصوص مصرف آبزيان است.

وي ضمن ابراز نگراني نسبت به مصرف بسيار كم ماهيان در كشور افزود: ضريب جذب پروتئين موجود در آبزيان حدود دو برابر گوشت قرمز است و علاوه بر آن، آبزيان داراي منابع غني پروتئين، چربي، آهن، فسفر، كلسيم و … هستند.

مهندس احمد گاييني، رييس سازمان جهاد كشاورزي استان نيز طي سخناني در اين مراسم، با بيان اين كه فرهنگ‌سازي در جامعه براي گرايش مردم به سمت تغذيه آبزيان مشكل است، ابراز داشت: متأسفانه در سال‌هاي گذشته به خصوص قبل از انقلاب، نگاه به شيلات صرفاً يك نگاه بازرگاني بوده است كه خوشبختانه پس از انقلاب و با فرمان امام راحل(ره) مبني بر الحاق شيلات به جهاد سازندگي ما شاهد تغيير و تحولات بسيار خوبي در شيلات بوديم.

وي با اشاره به اين كه ذخاير دريايي لايزال نيستند و روبه كاهش دارند، گفت: كنترل صيد از اهداف بلند جهاد سازندگي است و ما در سال‌هاي اخير تلاشمان بر اين بوده كه آبزي پروري در آبهاي داخلي را افزايش داده و صيد در دريا را محدود كنيم كه اين بهترين نوع مديريت بوده كه هم ذخاير دريايي را حفظ كرده و هم موجب توليد سرمايه در داخل استان‌ها شده است.

گاييني، با اشاره به اين كه در سال 1360 حدود 700 كيلو‌گرم ماهي در قم توليد شد، گفت: در سال 1379 توليد سالانه ماهي در قم به 40 تن و در سال جاري به حدود 400 تن رسيده است.

وي سرانه فعلي مصرف ماهي در ايران را بيش از 6 كيلو‌گرم عنوان كرد و افزود: زمينه توليد در بخش شيلات خيلي بالاست كه لازمه اين امر، مديريت و تجهيز امكانات و سرمايه است.

گفتني است پس از اتمام همايش، نخستين نمايشگاه آبزيان و سلامتي واقع در فلكه ايران مرينوس توسط استاندار قم افتتاح شد. اين نمايشگاه از هيجدهم لغايت بيست و ششم اسفند ماه سال جاري براي بازديد عموم علاقه‌مندان داير است.

کد خبر 164602

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha