۲۰ تیر ۱۳۹۱، ۸:۳۰

آیت الله سلیمانی:

توسعه فرهنگ مالیاتی نیازمند عزم عمومی است

توسعه فرهنگ مالیاتی نیازمند عزم عمومی است

زاهدان - خبرگزاری مهر: نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: توسعه فرهنگ مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی نیازمند عزم عمومی است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله عباسعلی سلیمانی عصر دوشنبه در دیدار با معاون توسعه مدیریت منابع انسانی سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: باید با همکاری صدا و سیما و تشویق مودیان نمونه، ساز و کاری برای تمکین مالیاتی پیش بینی شود.

وی گفت: مسئله مالیات در دو عنوان واجب (فرض) برای گذراندن شرایط حاد و بحرانی و مستحب برای گذران شرایط عادی جامعه مطرح است.

وی افزود: چشم انداز جامعه اسلامی وضعیت عادی را در قالب خمس و زکات و هزینه‌ های اجتماعی را در حد مالیات ترسیم نموده است.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان به روایاتی از ائمه معصومین در ضرورت پرداخت مالیات اشاره کرد و بیان داشت: در زمان نبی مکرم اسلام به دلیل فراوانی، نیازی به اعمال مالیات نفی نبود اما در زمان امام علی (ع)، چون جامعه نیازمند به مالیات نفی (مستحب) بود برای اسب هم مالیات تعیین شد.

وی از مالیات به عنوان یک امر انعطافی نام برد و گفت: مالیات ثابت، پایدار و قطعی نیست.

وی با بیان اینکه در مالیات مهم اداره کردن امور مملکت است، افزود: مالیات باید حالت شناور داشته باشد، یعنی در شرایط معمول به همین میزان بسنده شود ولی در شرایط غیرعادی افزایش یابد.

آیت الله سلیمانی با بیان اینکه نفت و گاز به عنوان سرمایه های ملی متعلق به همه نسل‌ های آینده است، اظهار داشت: هر کشوری برای گذران امور روزمره باید از درآمدهای مالیاتی استفاده نماید و درآمدهای حاصل از فروش سرمایه های ملی برای نسل های آینده سرمایه گذاری شود.

وی گفت: حداقل یک نظام ایده ال اقتصادی این است که هزینه ‌های روزمره از محل مالیات تامین شود و در کنار آن پشتوانه ارزی افزایش یابد و اعتبار پول رایج مملکت هم حفظ شود.

وی تاکید کرد: مالیات باید به معنای واقعی در دستور کار نظام و مملکت باشد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این دیدار بیان داشت: سازمان امور مالیاتی اولین دستگاه درآمدی کشور است که درآمد را به دارایی تبدیل می ‌کند در حالیکه نفت دارایی را به درآمد تبدیل می‌ سازد.

مجید یارمند میزان درآمدهای مالیاتی امسال کشور را 34 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این میزان نسبت به سال گذشته از رشد خوبی برخوردار است اما با رقم پیش بینی در برنامه پنجم توسعه کشور فاصله داریم.

وی افزود: هزینه‌ های عمومی دولت 100 هزار میلیارد تومان است که در برنامه پنجم توسعه این میزان باید از محل درآمدهای مالیاتی تامین شود.

وی نسبت مالیات به تولید ناخالص ملی در ایران را هفت درصد عنوان کرد و اظهار داشت: این میزان تا پایان برنامه پنجم باید به 10 درصد افزایش یابد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه بخش مالیات هنوز جایگاه واقعی ‌اش را در جامعه پیدا نکرده است، گفت: باید تحولات این بخش به گونه ای باشد که قطار اقتصادی کشور بر روی ریل مالیات حرکت کند.

وی افزود: همه افرادی که در تولید ناخالص ملی موثر هستند باید مالیات پرداخت نمایند.

وی لایحه اصلاح قانون مالیات را جزو هفت برنامه طرح تحول اقتصادی دولت نام برد که پس از اتمام کار کارشناسی در دولت به مجلس ارائه خواهد شد.

یارمند بر عزم همگانی و باور به پرداخت مالیات در جامعه تاکید کرد و بیان داشت: پرداخت مالیات نیز مانند هدفمند کردن یارانه‌ ها نیازمند عزم ملی است تا شکوفایی مالیاتی حاصل شود.

وی با اشاره به اجرای 32 پروژه در طرح جامع مالیاتی گفت: طرح جامع مالیاتی با هدف احصای اطلاعات و مبادلات اقتصادی افراد و تمکین و خود اظهاری مودیان اجرا خواهد شد.

وی افزود: با اجرای طرح جامع نظام مالیاتی، سازمان امور مالیاتی کشور شکل نوین پیدا خواهد کرد.

مدیر کل امور مالیاتی سیستان و بلوچستان نیز در این دیدار با قدردانی از راهنمایی ها و بیانات ارزشمند امام جمعه زاهدان در بحث مالیات اظهار داشت: می توان از تربیون نماز جمعه به عنوان یک ابزار فرهنگی در فرهنگ سازی مالیات نام برد.

حمید شیخ اسدی گفت: مالیات مهمترین منبع پایدار درآمدی کشور است که افزایش آن توسعه زیرساخت‌ ها، عمران و رفاه را در پی دارد.

کد خبر 1646318

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha