عبدالرضا بازدار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان شیروان چرداول قطب نخست برنج محلی در غرب کشور است که در سال زراعی جاری هزار و 300 هکتار از اراضی آبی شهرستان شیروان چرداول به کشت برنج اختصاص یافته است.
وی بیان داشت: بیش از 95 درصد از برنجهای کاشته شده در استان ایلام محلی هستند و مردم ایلام به برنجهای محلی به خصوص برنج شهرستان شیروان چرداول بیش از برنجهای دیگر علاقه دارند.
این مسئول اظهار داشت: از برنج محلی در غذهای محلی دیگر نیز استفاده می شود که مردم ایلام معتقد هستند که این برنج مزه ای خاص به غذاهای محلی می دهد.
وی ادامه داد: بیشتر ارقام برنج برداشت شده در این شهرستان از نوع "عنبربو" و "شمشیری" است.
بازدار اظهار داشت: همزمان با آغاز برداشت برنج از مزارع کشاورزی شهرستان شیروان چرداول به عنوان قطب تولید برنج محلی در غرب کشور بازار تقاضا برای خرید برنج محلی به دلیل علاقه شدید مردم ایلام نیز داغ شده است.
وی افزود: هم اکنون اکنون کار نشا برنج در شالیزارهای شهرستان شیروان چرداول آغاز شده، هر چند به دلیل خشکسالی سطح زیر برنج در این استان کاهش یافته است.
بازدار تصریح کرد: امسال برای نخستینبار در این شهرستان کاشت برنج به صورت مکانیزه در بخشی از اراضی صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: در سال زراعی جاری در 80 هکتار از اراضی شیروان چرداول به صورت مکانیزه برنج کشت شده است.
بازدار تصریح کرد: شهرستان شیروان چرداول در مجموع دارای 40 هزار هکتار زمین کشاورزی است که مهمترین محصولات زراعی تولید شده در این شهرستان گندم و برنج است.
وی ادامه داد: اکنون حدود 12 هزار نفر در شهرستان شیروان چرداول در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که تولید برنج بخشی از تلاش کشاورزان این منطقه است.
مدیر جهاد کشاورزی ایلام گفت: بخش عمدهای از برنج تولید شده در بازارهای داخلی استان ایلام مصرف و حدود 30 تا 40 درصد آن به استانهای هم جوار حمل میشود.
نظر شما