۲۱ تیر ۱۳۹۱، ۱۲:۴۰

آقایی اعلام کرد:

حمایت موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر از پژوهشگران و نخبگان البرزی

حمایت موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر از پژوهشگران و نخبگان البرزی

کرج - خبرگزاری مهر: رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اظهار داشت: موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر حامی همیشگی نخبگان و مخترعان است و از همه پژوهشگران در راستای عملیاتی کردن پروژه ها حمایت می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی آقایی  ظهر چهارشنبه در جمع اعضای ستاد خبری جشنواره اختراعات، همکاری مستمر این موسسه با بنیاد نخبگان استان البرز خبر داد و بیان داشت: این جشنواره در روزهای 27، 28 و 29 تیر ماه جاری در محل سالن اجتماعات موسسه برگزار می گردد و تمامی هماهنگی ها برای میزبانی شایسته از مخترعان محترم صورت پذیرفته است. امیدوارم مسئولان کشوری، هیات محترم داوران، مخترعان عزیز و مدعوین با حضور در محل موسسه، شاهد برگزاری جشنواره ای آبرومند باشند و با قلبی سرشار از رضایت البرز را ترک کنند.

رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ادامه داد: تعدد برگزاری جشنواره های علمی، تحقیقاتی و صنعتی، رشد علمی کشور را نشان می دهد و کمک شایانی نیز به بومی سازی فناوری های نوین و پیشرفته می کند.

آقایی اذعان داشت: همچنین ارتقای فعالیت های تحقیقاتی موسسه اصلاح بذر نیازمند جذب اعتبارات کافی است.

وی با بیان اینکه «غلات از محصولات استراتژیک است و باید برای حل مشکلات این بخش به بهترین نحو تلاش و موانع در این زمینه از میان برداشته شود.» گفت: موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر برغم همه کمبودهای مالی، همه تلاش خود را برای انجام وظایف محوله به کار گرفته و این تلاش ها ادامه دارد.

فعالیت های علمی اصلاح نباتات در ایران از دهه اول 1300 هجری شمسی شروع و به صورت پراکنده در مناطق محدودی از کشور آغاز شد. با تأسیس مدرسه عالی فلاحت و سپس دانشکده کشاورزی کرج (زیر نظر وزارت کشاورزی) در سال 1306 این کوشش ها سامان یافت وتحقیقات غلات از سال 1309 با گزینش و اصلاح بذر در توده های بومی آغاز شد.

در دهه سی یک هزار و سیصد شمسی با توجه به پراکندگی تحقیقات و تشکیلات محدود در دستگاه های مختلف وزارت کشاورزی ضرورت تأسیس موسسه ای مستقل با اختیارات وسیع قانونی احساس شد. بنابر درخواست وزارت متبوع و بر اساس لایحه قانونی مصوب مجلسین شورای ملی و سنای وقت، تشکیلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در اواخر سال 1338 تصویب شد و ستاد موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر رسماً در شهرستان کرج تأسیس شد.

  با افزایش کارایی و بازده تحقیقات به تدریج تشکیلات موسسه تغییر یافت، بطوری که در سال 1348 بخش تحقیقات دانه های روغنی، سال 1349 بخش تحقیقات ذرت، سال 1350 بخش تحقیقات باغبانی، سال 1357 بخش تحقیقات سبزی و صیفی، سال 1359 بخش تحقیقات حبوبات، سال 1362 بخش تحقیقات فیزیولوژی، بیوشیمی و تکنولوژی و سال 1362 بخش ژنتیک و آمار تاسیس و آغاز به کار نمودند.

 با توجه به اهمیت برخی از محصولات، زمینه های تخصصی کاری و لزوم تقویت بیشتر آنها، موسسات تحقیقاتی مستقل پسته (1371)، دیم (1371)، خرما(1372) ، برنج (1373)، مرکبات (1375)، پنبه (1376)، بیوتکنولوژی (1378) و ثبت وگواهی بذر و نهال (1382) به تدریج از این موسسه جدا گردیدند. در حال حاضر این موسسه در ستاد مرکزی و32 مرکز و 80 ایستگاه تحقیقاتی در سطح کشور با 400 نفر عضو هیئت علمی و محقق در تخصص های مختلف، سالیانه بیش از 900 پروژه و طرح تحقیقاتی را اجرا می نماید.  

انعقاد تفاهم نامه همکاری ورزش البرز و بنیاد نخبگان 

مدیر کل ورزش و جوانان استان البرز اظهار داشت: انعقاد تفاهم نامه فصل جدیدی از همکاری ورزش البرز و بنیاد نخبگان را رقم زد.

 بهروز منتقمی، شناسایی نخبگان ورزشی را راهی برای قهرمان پروری دانست و گفت: از آنجا که شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان در کلیه سطوح و زمینه ها از وظایف ذاتی بنیاد ملی نخبگان است، لذا امیدوارم با انعقاد تفاهم نامه فصلی جدیدی از تغییر و تحولات مثبت در سطح ورزش استان البرز رقم بخورد و در آتی شاهد ظهور استعدادهای جوان و نخبه در رشته های ورزشی باشیم. ورزش تنها فوتبال نیست و باید برای کشف استعدادهای جوان در تمامی زمینه ها تلاش کرد.

وی از بنیاد  نخبگان استان البرز به عنوان نهادی علم خیز و علم پرور یاد کرد و خاطر نشان ساخت: از همکاران گرامی در سایر ادارات کل استان می خواهم با انعقاد تفام نامه همکاری با بنیاد نخبگان استان البرز گام مثبتی در زمینه رشد علمی و ارتقای سازمانی بردارند.

این مسئول ادامه داد: راه اندازی اتاق، باشگاه، خانه و فرهنگسرای نخبگان ورزش استان البرز از جمله ایده هایی است که با حمایت مسئولان محقق می گردد و از مهاجرت نخبگان ورزشی به سایر استانهای کشور یا کشورهای خارجی جلوگیری می کند.

مدیر کل ورزش و جوانان استان البرز، برگزاری جشنواره منطقه ای اختراعات البرز را به فال نیک گرفت و اذعان داشت: برگزاری و تداوم چنین جشنواره هایی موجب تعامل و همفکری بیشتر مخترعان با یکدیگر می شود و افق های تازه ای را در ذهن آنان ایجاد می کند. نخبه همچون گلی است که هر روز به رسیدگی بیشتر نیاز دارد و برای شادابی و طراوت ذهن و روح آنان نباید از تامین امکانات رفاهی این قشر فرهیخته غافل ماند. 

 کشاورزی با ایده های نخبگان متحول می شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز عرصه کشت و زرع را بهترین زمینه ها برای تجاری سازی اختراعات برشمرد و با بیان اینکه روشهای سنتی بلای کشاورزی کشور است، اذعان داشت: کشاورزی با ایده های نخبگان متحول می شود.

 علی اصغر منصور خاکی از آغوش باز این اداره کل برای نخبگان و مخترعان گرانقدر البرزی سخن گفت و ادامه داد: ورود کشاورزی از مرحله سنتی و نیمه سنتی به سمت کشاورزی پیشرفته یکی از دغدغه های مهم وزارتخانه است و با توجه به برخی تحریم ها که دشمنان انقلاب اسلامی آنها را برای ایجاد فشار روانی بر کشورمان اعمال می کنند، تجاری سازی و تولید انبوه اختراعات مرتبط با بخش کشاورزی و دامداری گامی مهم در راستای ارتقای دانش کشاورزی و افزایش کمی و کیفی محصولات خواهد بود که زمینه را برای صادرات بیشتر، ارز آوری اقتصادی و تقویت تولید ملی مهیا می سازد.

وی با اذعان بر اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان البرز برای تعالی بیشتر به همکاری و همیاری بنیاد نخبگان استان نیازمند است، خاطر نشان ساخت: سرمایه گذاری در بخش تحقیقات و توسعه حتی از سپرده گذاری در سیستم بانکی نیز سودآور تر است، چرا که استقلال، آبادانی و عمران کشور در دهه های آتی را تضمین می کند و به مدد اندیشه های پویای نخبگان ایرانی می توانیم بدون کمترین وابستگی به محصولات کشورهای خارجی، بیش از پیش تحریم ها را خنثی کنیم.

منصور خاکی با دعوت از سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی برای بازدید از بخش تجاری سازی جشنواره منطقه ای اختراعات البرز، خواستار حمایت بیشتر مسئولان از بنیاد نخبگان استان البرز شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز اضافه کرد: از نهادهای دانشگاهی، تحقیقاتی، علمی، پژوهشی و فناوری استان تقاضا دارم ارتباط تنگاتنگی با بنیاد نخبگان داشته باشند و یقین بدانند این موضوع بر رشد علمی آنان تاثیر مطلوبی خواهد داشت.

وی از برگزاری جشنواره منطقه ای اختراعات البرز به عنوان یک رویش علمی یاد کرد و بیان داشت: امیدوارم استان البرز میزبان خوبی برای مخترعان گرامی که از سایر استانهای کشور به البرز تشریف می آورند، باشد و در پایان شاهد درخشش مخترعان البرزی در بخش داوری باشیم.

نخبگان برای رشد و اعتلای فرهنگ عمومی جامعه بسیج شوند

 مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز از نخبگان به عنوان قشری فرهیخته و دارای روحی متعالی یاد کرد و گفت: نخبگان برای رشد و اعتلای فرهنگ عمومی جامعه بسیجشوند.

مجتبی ابراهیمی اضافه کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که ساز و کار نخبگی در جامعه ریشه بدواند و پیش از دولت، این خانواده ها باشند که به دنبال شناسایی استعدادهای پنهان فرزندان خود برآیند، در این صورت بنیاد ملی نخبگان قادر خواهد بود برای رشد فکری و روحی نخبگان از سنین کودکی برنامه ریزی های لازم را داشته باشد که قطعا از معضل فرار مغزها نیز جلوگیری می کند.

این مسئول اذعان داشت: بنیاد ملی نخبگان باید شرایطی را فراهم آورد که نخبگان جامعه در تمامی زمینه ها اعم از دینی، ورزشی، فرهنگی، هنری و سیاسی امکان رشد داشته باشند تا کشورمان از آثار و ثمرات دستاوردهای آن بهره مند گردد و به حمد الهی، شاهد تحقق سند چشم انداز توسعه بیست ساله نظام اسلامی در افق 1404 باشیم.

ابراهیمی از آمادگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز برای توسعه همکاریهای دو جانبه با بنیاد نخبگان خبر داد و اذعان داشت: این اداره کل دغدغه ها و زمینه های مشترک زیادی با بنیاد نخبگان استان البرز دارد که در راستای عملیاتی سازی آنها می توان فصل جدیدی از همکاری های دو سویه علمی، فرهنگی و اجتماعی را گشود و نخبگان فهیم استان البرز را از مواهب آن بهره مند ساخت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، تجاری سازی را یکی از مباحث مهم در بحث اختراعات دانست و آن را یکی از دغدغه های اصلی مقام معظم رهبری دانست.

وی اضافه کرد: وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی از بومی سازی فناوری های نوین و تولید علم صحبت می کنند و از مسئولان کشور می خواهند با تقویت بنیه علمی در مسیر کاهش و قطع هرگونه وابستگی به کشورهای خارجی گام بردارند، در اصل خواستار جایگزینی محصولات ساخت دانشمندان و نخبگان جامعه با نمونه های مشابه خارجی هستند که در تقویت اقتصاد ملی موثر است و میلیاردها دلار صرفه جویی ارزی به همراه دارد.

ابراهیمی با اشاره به برگزاری جشنواره منطقه ای اختراعات البرز با حضور 150 مخترع از سه استان تهران، البرز و قزوین که در روزهای 27، 28 و 29 تیر ماه جاری به میزبانی بنیاد نخبگان استان البرز در محل سالن اجتماعات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر برگزار می شود، این رویداد مهم علمی را آغازی برای برگزاری دهها جشنواره، مسابقه و نمایشگاه مشابه خواند و افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز ضمن حمایت از برگزاری چنین جشنواره هایی آمادگی دارد همکاری لازم را بنیاد نخبگان برای شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان البرزی داشته باشد.

یادآور می شود جشنواره منطقه ای اختراعات البرز 27 الی 29 تیر ماه جاری در محل سالن اجتماعات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با حضور مخترعانی از استان های تهران، البرز و قزوین به میزبانی بنیاد نخبگان استان البرز برگزار می شود.

کد خبر 1647589

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha