۲۳ تیر ۱۳۹۱، ۱۰:۰۱

استاد کمبریج در گفتگو با مهر:

پیش داوری حجاب نقد منصفانه است/ وجود ضوابط جهانشمول نقد

پیش داوری حجاب نقد منصفانه است/ وجود ضوابط جهانشمول نقد

معاون پیشین انجمن حقوق و علوم اجتماعی بریتانیا و استاد حقوق و فلسفه سیاسی دانشگاه کمبریج با اشاره به اینکه پیش فرض، حجاب نقد منصفانه است، گفت: پیش داوری و پیش فرض باعث می‌شوند تا اصالت تفکر و قدرت استدلال به حاشیه رانده شوند و آنچه جای آنرا بگیرد فرضهای اشتباه باشد.

پروفسور متیو کرامر استاد فلسفه سیاسی و فلسفه حقوق دانشگاه کمبریج و مدیر برنامه فلسفه سیاسی و فلسفه حقوق در این دانشگاه در مورد فرهنگ نقد و اصول و ضوابط آن به خبرنگار مهر گفت: در مورد نقد نیز اصول و ضوابطی وجود دارد. برخی از این اصول جنبه جهانشمول دارند و محدود و منحصر به فرهنگ خاصی نیستند.

وی تصریح کرد: در نقد اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ذهن را از پیش داوری باید خالی کرد. فرض و نیت بد نسبت به دیگران باعث می‌شود تا در نقد آرای آنها انصاف کنار رود.

مؤلف "محل تلاقی اخلاق و حقوق" یادآور شد: در واقع پیش فرض، حجاب نقد منصفانه است. پیش داوری و پیش فرض باعث می‌شوند تا اصالت تفکر و قدرت استدلال به حاشیه رانده شوند و آنچه جای آنرا بگیرد فرضهای اشتباه باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: پیشرفت در تاریخ اندیشه در نتیجه نقد سازنده بوده است. تا نقادی صورت نگیرد انباشت فکری صورت نمی‌گیرد. نقادی این حسن را دارد پیش از آنکه تفکری وارد محیط عملیاتی خود شود صیقل پیدا می کند.

مؤلف "نظریه حقوق، نظریه سیاسی و شالوده شکنی" در پایان یادآور شد: اگر تفکری بتواند در عرصه نظر به نقدهای صورت گرفته پاسخ متقن و قابل قبول ارائه کند در این صورت می‌توان به آن امیدوار بود. این موفقیت می تواند در محیط نظری باشد یا عملی.

کد خبر 1647867

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha