به گزارش خبرگزاری مهر، حادثه یازده سپتامبر و فرو ریختن برج های دو قلوی نیویورک در حادثه تروریستی جرقه ای بود که در ذهن خلاق جوان مخترع ایرانی زده شد تا او با پژوهش های شبانه روزی موفق به اختراع بتن ویژه ای شود که علاوه بر مقاومت بالا از بیشترین دوام در برابر زلزله و انفجار برخوردار باشد.
اختراع این مهندس ایرانی با استقبال کشورهای صنعتی دنیا رو به رو شد و کسب مدال طلای برترین مخترع سال 2012 در رقابت های مالزی نشان از اهمیت این اختراع دارد.
مسعود شفقی کارشناس ارشد سازه های دریایی که از دوران نوجوانی علاقه زیادی به بتن و سازه های بتنی داشت توانست در طی چند سال تحقیقات خود را به نتیجه رسانده و سازه های بتنی خود متراکم با مقاومت 4200 کیلوگرم بر سانتی متر مربع را اختراع کند.
این جوان 27 ساله که فرزند آخر خانواده است مدال طلای رقابت های 2011 سوئد را تقدیم کودکان قحطی زده سومالی کرد و این بار می خواهد با فروش تمام مدال های طلا و نشان برترین مخترع جهان در سال 2012 عواید آن را به کودکان سرطانی اختصاص بدهد.
آغاز راه با سازه های ماکارونی
ساخت قویترین سازه ماکارونی در سال 84 نخستین گامی بود که مسعود شفقی برای اختراع بزرگ خود برداشت.
وی با بیان این که پس از موفقیت در این سازه ها سراغ سازه های بتنی رفته است، می گوید: پس از تحصیل در دوره کارشناسی رشته عمران دانشگاه فنی ساری با توجه به علاقه ای که به سازه های دریایی داشتم تصمیم گرفتم در این رشته ادامه تحصیل بدهم و در واحد علوم و تحقیقات در این رشته مشغول به تحصیل شدم.
کسب نشان برترین مخترع 2012
رقابت های مالزی اوج افتخارات مخترع جوان ایرانی بود. در بیست و سومین دوره مسابقات اختراعات که در مالزی برگزار شده بود 846 مخترع از 80 کشور ضمن برپایی نمایشگاهی از اختراعات خود با یکدیگر نیز به رقابت پرداختند.
شفقی با بیان این که با دو طرح بتنی در رقابت های مالزی شرکت کرده بود گفت: یکی از این طرح ها بتن خود متراکم بود که مقاومت این بتن 4200 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است و توسط رئیس انجمن بتن آمریکاداوری شد.همچنین طرح دیگر من ساخت بتن با استفاده از فناوری نانو بود که داوران در پایان این مسابقه دو مدال طلا به طرح های من دادند .
در پایان این رقابتها و در حالی که در سالن اصلی محل مسابقات همه کشورها منتظر شنیدن نام برترین مخترع بودند، گوینده سالن نام من را به عنوان برترین مخترع سال 2012 صدا زد و جایزه ویژه که توسط کشور لهستان و زیر نظر فدراسیون مخترعین و مالکیت فکری سازمان ملل تهیه شده بود به من داده شد.
نظر شما