۲۱ اسفند ۱۳۸۳، ۱۳:۲۲

در مراسم اختتاميه چهارمين جشنواره پويانمايي تهران مطرح شد :

محسن چيني فروشان : راه اندازي شبكه تلويزيوني انيميشن يك ضرورت است

شايد زمان آن رسيده باشد كه تلويزيون ، اين رسانه ملي يك كانال اختصاصي انيميشن هر چند با ساعاتي محدود در شبانه‌روز راه‌اندازي كند. اين همه هنرمند جوان كه با ايده‌هايي نو و شيرين پا به عرصه توليد گذاشته‌اند پنجره‌هايي براي تنفس لازم دارند تا آثارشان را عرضه كنند. راه اندازي شبكه تلويزوني انيميشن يك ضرورت است

به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر"  مهندس محسن چيني‌فروشان كه در مراسم اختتاميه چهارمين جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران سخن مي گفت ضمن بان اين مطلب افزود : چهارمين جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران در حالي برگزار شد كه مورد استقبال بيش از انتظار مردم، رسانه‌ها و هنرمندان قرار گرفت. اين مسأله نشان ‌دهنده جاي آن خالي است .  از همين رو وظيفه دست‌اندركاران و مسؤولان بيشتر مي‌شود و بايد پاسخي درخور به اين همه نياز و شور و استقبال داد.
وي تأكيد كرد: فيلم پويانمايي يك "هنر- صنعت - رسانه" است. پويانمايي هنر است پس بايد هنرمندانه ساخته شود . قالب و محتوا در يك اثر هنري دو روي يك سكه‌اند و لازم و ملزوم يكديگر . نبايد يكي را به نفع ديگري ناديده گرفت يا قرباني كرد . اثري هنرمندانه و اثرگذار است كه بازتاب انديشه‌اي، احساسي و سخني به هنرمندانه‌ترين وجه باشد. 
وي در ادامه افزود : توجه دوستان و هنرمندان جوان كشورم را به آشنايي و مطالعه هر چه بيشتر متون و ادبيات فارسي و نيز سنت‌ها، ارزش‌ها، اعتقادات و باورهاي مردم و بهره‌گيري از اين دو منبع لايزال جلب مي‌كنم تا آثاري خلاق، پويا، اميدآفرين و ماندگار داشته باشيم.
چيني فروشان گفت : پويانمايي صنعت است پس بايد از آخرين و بهترين دست آوردهاي  بشر استفاده كند و تكنولوژي جديد، در خدمت اين هنر قرار گيرد. امكان حركت و پويانمايي در شيوه‌هاي نو؛ ايجاب مي‌كند كه از اين مقوله غفلت نورزيم و نيز اقتصاد و هزينه درآمد اين صنعت بايد به گونه‌اي باشد كه بتواند ادامه راه دهد و گرنه از نفس خواهد افتاد. 
وي گفت :  فيلم پويانمايي مي‌تواند جايگاهي رفيع‌تري در نظام فرهنگي،‌ آموزشي و صنعتي كشورمان داشته باشد.
چيني فروشان تاكيد كرد : در گذشته پويانمايي در غربت به سر مي‌برد و حالا مجله دارد، كتاب دارد، جشنواره دارد،‌ كارگاه‌هاي آموزشي و بحث و نقد و نظر دارد و نيز قرار است در آينده انجمن صنفي هم داشته باشد. اگر به همين سرعت جلو برويم به زودي ميوه‌هاي شيرين و فراوان‌تري اين نهال چهار دوره‌اي خواهد داشت.
در ادامه اين مراسم  سيدحسين وزيري معاون پژوهش كانون و رييس چهارمين جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران ديگر سخنران مراسم گفت :  ارسال 750 فيلم از توليدات هنرمندان پويانماي سراسر كشور كه 211 اثر از آنها در بخش مسابقه ايران به رقابت پرداخته‌اند و نسبت به دوره گذشته حدود 300 درصد رشد داشته است سرعت و شتاب پويانمايي ايران براي رسيدن به سطوح اول بين‌المللي است از سويي ديگر 700 فيلم از هنرمندان 61 كشور جهان متقاضي حضور در بخش مسابقه بين‌الملل جشنواره چهارم بوده‌اند كه از اين تعداد 235 فيلم به بخش مسابقه بين‌الملل راه يافته است افزايش 100 درصدي آمار اين بخش و اعتبار جهاني آثار ارايه شده نشانگر جايگاه ويژه جشنواره تهران در جهان پويانمايي است.
وي  افزود: علاوه بر دو بخش فوق نمايش 176 فيلم در بخش‌هاي نمايش ويژه و چشم‌انداز جشنواره كه محصول مؤسسات بزرگ پويانمايي ايران و جهان و هنرمندان برجسته بين‌المللي است عرصه مناسبي را براي شناخت و تحليل انديشه هنرمندان ملل مختلف و آشنايي علاقه‌مندان به هنر پويانمايي با پيشرفت‌هاي اين هنر ناب ايجاد كرده است. نمايشگاه تخصصي دستاوردهاي پويانمايي 34 شركت، مؤسسه و آموزشگاه، تشكيل كارگاه پويانمايي، نشست‌هاي تخصصي، نمايش آثار داوران بين‌الملل و بسيار برنامه‌هاي متنوع و پرباري كه در طول برگزاري جشنواره چهارم شاهد آن بوديم مؤيد آن است كه جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران به سوي گشودن افق‌هاي تازه در عرصه پويانمايي و دست‌يابي به اهداف بزرگ‌تر مسير بي‌بازگشت خود را ادامه مي‌دهد.
وزيري تأكيد كرد: امروز شاهد استقبال و گرايش روزافزون جوانان ايراني به هنر پويانمايي هستيم. استقبالي كه توليد آثار كوتاه و مستقل و حتي بلند پويانمايي را به گونه‌اي شگفت‌آور افزايش داده است. اين رشد كمي نشانگر پتانسيل قوي پويانمايي ايران براي رسيدن به سطح اول جهاني اين هنر و بسيار مبارك است اما يقيناً تمامي دست‌اندر كاران هنر پويانمايي كشور اعم از دانشگاه‌ها، مراكز تصدي‌گر، مؤسسات توليد پويانمايي و هنرمندان پويانما بر اين مهم واقفند كه رشد كمي آثار به تنهايي و بدون حفظ كيفيت هشداردهنده است و مي‌تواند در آينده ما را از مسير صحيح پيشرفت منحرف كند. از اين‌رو و همگام با استقبال جامعه هنري و با همكاري اساتيد،‌ پيش‌كسوتان،‌ نويسندگان و صاحبان انديشه و با بهره‌گيري از ويژگي‌هاي هنر پويانمايي، تنوع موضوعات، گستردگي مسائل انسان امروز، طيف وسيع مخاطبان هنر پويانمايي، توانايي اين هنر در بيان عقايد، انديشه‌ها،‌ احساسات و تخيلات آدمي، پيشرفت تكنيك‌ها، رشد تكنولوژي، گسترش رسانه‌ها و از همه مهم تر فرهنگ غني و پربار مذهبي و ملي ما هنر و هنرمندان پويانمايي ايران قادر خواهند بود در عرصه گفت و شنود انسان معاصر در جايگاهي بلند قرار گيرند.

کد خبر 164822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha