۲۴ تیر ۱۳۹۱، ۲۲:۱۶

در گفتگو با مهر تأکید شد:

نخبه پروری زمینه ساز حمایت از کار و سرمایه ایرانی است/ توجه به نیازهای نخبگان

نخبه پروری زمینه ساز حمایت از کار و سرمایه ایرانی است/ توجه به نیازهای نخبگان

کرج- خبرگزاری مهر: نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نخبه پروری زمینه ساز حمایت از کار و سرمایه ایرانی است، به همین دلیل باید نخبگان جوان البرزی به درستی شناسایی شوند.

دکتر محمد جواد کولیوند در گفتگو با خبرنگار مهر به مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی از نخبگان مبنی بر اینکه «مهم ترین وظایف نخبگان تقویت روحیه امید و پرهیز از دمیدن فضای بدبینی است.» اشاره کرد و گفت: "می شود و ما می توانیم" باید به محوری ترین شعار نخبگان تبدیل شود و آنان با تاسی به ذات حق تعالی و قرآن کریم و به کار بستن همت مضاعف، نشاط و شادابی را به جامعه هدیه می دهند و به محرومیت زدایی از مناطق محروم کشور می پردازند.

وی ادامه داد: اعتلای ایران اسلامی و دستیابی به علوم و فنون جدید در گروی غیرت و همت نخبگان، مخترعان و استعدادهای برتر کشور است و همانطور که امروز در زمینه های نانوفناوری، انرژی صلح آمیز هسته ای، پزشکی، هوا فضا و... حرف های زیادی برای گفتن داریم، با ادامه راه سخت اما شیرین "پیشرفت علمی"می توانیم پرونده بومی سازی علم را کامل کنیم و عزت واقعی ملت ایران را رقم زنیم.

عضو خانه ملت به مطالبات نخبگان از دولت و مجلس اشاره کرد و ادامه داد: امیدوارم در مجلس شورای اسلامی به نقطه ای برسیم که قوانین مدونی برای جذب نخبگان در بخش دولتی و خصوصی و نیز هیات علمی دانشگاهها و ورود آنان به عرصه های مدیریتی کشور مصوب شود. همچنین از دولت تقاضا دارم امکانات رفاهی را برای نخبگان فراهم آورد و امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای انجام تحقیقات و پژوهش های لازم را در اختیار ایشان قرار دهد.

کولیوند، توجه واقعی به نیازهای نخبگان را یکی از راههای جلوگیری از خروج استعدادهای برتر از کشور دانست و با تاکید بر اینکه وعده ها در قبال نخبگان نباید شعاری باشد و باید با محوریت برنامه ریزی حرکت کنیم، اذعان داشت: نخبه دارای روحی متعالی ایست و در سایه آزادی و آزاداندیشی می تواند استعدادهای درونی اش را آزاد سازد و به جامعه خدمت کند.

منتخب مردم کرج در مجلس بهارستان بر شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان علمی در تمامی زمینه ها تاکید کرد و اظهار داشت: توجه ویژه به نخبگان در زمینه های فرهنگی، علوم انسانی، علوم قرآنی و دینی انتظار مجلس شورای اسلامی از بنیاد ملی نخبگان است، چرا که جامعه همزمان با پیشرفت علمی باید به دنبال تقویت اخلاق و فرزانگی نیز باشد.

دکتر کولیوند، امکانات بنیاد ملی نخبگان برای ساماندهی یک تنه نخبگان را ناکافی دانست و گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که نخبه پروری در ساز و کار زندگی اجتماعی مردم نهادینه شود و یکایک ایرانیان در زمینه حمایت از نخبگان دغدغه داشته باشند.

وی اضافه کرد: نخبه پروری زمینه ساز حمایت از کار و سرمایه ایرانی است.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه ارتباط مطلوبی با بدنه نخبگان استان دارد، عنوان کرد: برگزاری جشنواره منطقه ای اختراعات البرز بستر لازم را برای شکوفایی بیشتر استعدادهای نهفته در نخبگان مهیا می کند و آنان را در حضور فعال در جشنواره های ملی و بین المللی آماده می سازد.

تجلیل از همسر دانشمند شهید هسته ای در آیین گشایش جشنواره منطقه ای اختراعات البرز

رئیس بنیاد نخبگان استان البرز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از سخنرانی سرکار خانم قاسمی، همسر بزرگوار و صبور دانشمند شهید هسته ای دکتر "مجید شهریاری"در آیین گشایش جشنواره منطقه ای اختراعات البرز خبر داد و گفت: همچنین در بخش دیگری از این مراسم، شاهد تجلیل نمادین از همسر این شهید بزرگوار که با خون سرخ خود پای بیعت نامه با آرمان های ناب جمهوری اسلامی را امضاء زد، خواهیم بود.

دکتر حسینعلی علیخانی با بیان اینکه «حتی نفس کشیدن را مدیون شهدای گرانقدر هستیم.» اضافه کرد: دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی تصور می کنند با اقدامات سخیفی چون ترور می توانند مانع از پیشرفت روز افزون علمی ملت ایران شوند غافل از آنکه فرهنگ تولید علم با اندیشه و وجود جوانان کشورمان آمیخته شده و از نسلی به نسل دیگر یادگار می ماند. عرصه فناوری صلح آمیز هسته ای شاید یکی از شاخص ترین محور اقدامات نخبگان و دانشمندان ایرانی باشد که نشان می دهد با جدیت در مسیر اعتلای ایران اسلامی در حال حرکت هستیم و در این راه دستانِ توانمند نخبگان، مخترعان و استعدادهای برتر را به گرمی می فشاریم.

وی پیشاپیش به مخترعان استان های تهران و قزوین که طی روزهای آتی برای شرکت در جشنواره منطقه ای اختراعات البرز وارد استان می شوند، خیر مقدم گفت و آورد: امروز بنیاد نخبگان استان البرز کانون توجه محافل و رسانه های خبری است و به لطف تلاشی که عزیزان خبرنگار داشته اند، البرزنشینان از رویداد مهم علمی که استان آنها میزبانی اش را بر عهده دارد، بی خبر نمانده اند.

رئیس بنیاد نخبگان استان البرز از دغدغه رسانه های جمعی و گروهی برای انعکاس اخبار علمی تقدیر و تشکر ویژه کرد و بیان داشت: متصل کردن حلقه های علمی استان به یکدیگر و ساختن زنجیره ای مستحکم برای ارتقای جایگاه علمی در سطح داخلی و خارجی یکی از اهداف مهم بنیاد نخبگان استان البرز است که برای تحقق آن به همراهی قشر فرهیخته خبرنگار نیاز داریم.

دکتر علیخانی بر به کارگیری نخبگان در بخش های مختلف دولتی و غیر دولتی تاکید کرد و اظهار داشت: قطعا استفاده از پتانسیلهای فراوان نخبگان به ارتقای تولید علم و فناوری در کشور منجر می شود که نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی با مصوب کردن قوانینی در این حوزه به مدون تر شدن جذب نخبگان در بدنه دولت و بخش خصوصی کمک شایانی می کند.

 به گفته این مسئول، یکی از برنامه ریزی هایی که در هیات عالی جذب در حال نهایی شدن است، تسهیل جذب و به کارگیری نخبگان به صورت هیات علمی در دانشگاه ها است که به زودی خبر نهایی آن اعلام می شود.

دکتر علیخانی در بخش دیگری از آموزش و پرروش به عنوان مدرسه بزرگ تعلیم و تربیت مدیران آینده کشور یاد کرد و ادامه داد: چنانچه اهمیت نخبه پروری و نخبه داری برای ساختن کشوری مستقل، آباد و ایمن در کتاب های درسی دانش آموزان گنجانده شود، افراد از همان پایه با مفهوم «نخبه» آشنا می شوند و شاهد آغاز نهضت سراسری برای شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان خواهیم بود. این حقیقت که بنیاد نخبگان به تنهایی قادر به ساماندهی کلی امور مربوط به نخبگان نیست، بر کسی پوشیده نیست و بنده نیز آن را کتمان نمی کنم، تجلیل و حمایت از نخبگان یک وظیفه همگانی است و نگاهی به کتاب های آسمانی بویژه قرآن کریم نشانگر تاکید پروردگار بر تکریم علم و عالمان است و آن را متوجه نهاد خاصی نکرده است.  

وی میزبانی استان البرز از جشنواره منطقه ای اختراعات البرز را نشان از رشد علمی استان خواند و گفت: 15 داور مرکب از اساتید برجسته دانشگاهها به ارزیابی اختراعات راه یافته به بخش داوری می پردازند که نفرات برتر مشمول استفاده از تسهیلات مخترعان سطح سه بنیاد ملی نخبگان می شوند.

 رئیس بنیاد نخبگان استان البرز همچنین از سخنرانی سرکار خانم قاسمی، همسر بزرگوار و صبور دانشمند شهید هسته ای دکتر مجید شهریاری در آیین گشایش جشنواره منطقه ای اختراعات البرز خبر داد و گفت: همچنین در بخش دیگری از این مراسم، شاهد تجلیل نمادین از همسر این شهید بزرگوار که با خون سرخ خود پای بیعت نامه با آرمان های ناب جمهوری اسلامی را امضاء زد، خواهیم بود.

نخبگان برای ترویج فرهنگ تولید چاره اندیشی کنند

 سرپرست فرمانداری اشتهارد نیز با تاکید بر اینکه فرهنگ تولید باید جایگزین فرهنگ مصرف شود، از نخبگان جامعه خواست برای ترویج بیشتر فرهنگ تولید به جای فرهنگ مصرف چاره اندیشی کنند.

ابوالفضل اینانلو در گفتگو با مهر با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان مرجع شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان در تمامی زمینه های علمی است، از عزم راسخ دولت خدمتگزار دهم در این زمینه سخن گفت و اضافه کرد: حمایت دولت محترم از نخبگان شعاری نیست و شاهد برداشتن گام های عملیاتی برای کشف و شکوفاسازی استعدادهای برتر هستیم که ثمرات زیادی نیز به همراه داشته است.

وی حمایت از نخبگان را وظیفه ای همگانی برشمرد و گفت: اینکه سایر دستگاهها بواسطه فعالیت بنیاد ملی نخبگان خود را از عرصه عمل کنار بکشند، پذیرفتنی نیست و باید تلاش کنیم نخبه پروری به صورت یک گفتمان پویا و زنده در جوامع علمی کشور مطرح گردد.

سرپرست فرمانداری اشتهارد بیان کرد: نخبگان عزیز باید بدانند امروز چشم غرب و شرق به پیشرفت های علمی ملت بزرگ ایران دوخته شده و بسیاری از کشورها از هضمِ حقیقت دستیابی ایران به فناوری صلح آمیز هسته ای ناتوان مانده اند. این واقعیت ها وظیفه نخبگان، مخترعان و استعدادهای برتر را سنگین تر می کنند و ضرورت فتح قله های علمی را یادآور می شود.

اینانلو، بنیاد نخبگان استان البرز را یکی حلقه های مهم زنجیره علمی استان خواند و بر آمادگی فرمانداری نوپای شهرستان اشتهارد برای تعامل بیشتر با نهادهای علمی –پژوهشی تاکید کرد.

این مسئول عنوان کرد: برگزاری جشنواره منطقه ای اختراعات البرز در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی سازگار با منویات مقام معظم رهبری است و از اینکه نخبگان عزیز نسبت به رفع دغدغه های معظم له تلاش مضاعف دارند، تقدیر و تشکر ویژه می نمایم.

سرپرست فرمانداری اشتهارد  ادامه داد: امیدوارم برگزاری جشنواره ها، مسابقات و سمینارهای علمی در استان البرز تداوم یابد و خروجی آن به صورت کارشناسی شده مورد استفاده مدیران قرار گیرد.

دولت عدالت محور دهم مروج فرهنگ نخبه پروی است

سرپرست فرمانداری طالقان اظهار داشت: دولت عدالت محور دهم مروج فرهنگ نخبه پروی است و با تشکیل بنیاد ملی نخبگان در این دولت امیدهای تازه ای برای بومی سازی فناوری های نوین شکل گرفت.

ساسان دلاویز با بیان اینکه خوشبختانه با ارتباط نزدیکی که دولت محترم و بنیاد ملی نخبگان با نخبگان، مخترعان و استعدادهای برتر کشور برقرار کرده، امیدِ دشمنان جمهوری اسلامی برای دست برداشتن نخبگان از حمایت کشور به ناامیدی بدل شده است، تصریح کرد: اقدام به ترور دانشمندان هسته ای کشور نیز نشانگر همین یاس و ناامیدی آنها برای ایجاد دو دستگی و تفرقه میان نخبگان جامعه است که آنان را تحریک به اقدامات سخیفی چون ترور می کند که به حمد الهی، این توطئه هم ناکام ماند و هیچ خللی در همت بلند جوانان کشور برای اعتلای میهن ایجاد نشد.

وی ادامه داد: نخبگان جامعه نقش مهمی در تحقق سند چشم انداز توسعه بیست ساله نظام اسلامی دارند و با استفاده از افکار و آرمان های بلند آنها می توان پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کرد و دغدغه های رهبر معظم انقلاب در حوزه بومی سازی فناوری های نوین، جنبش نرم افزاری و... را رفع کرد.

دلاویز از تجاری سازی اختراعات، برگزاری جشنواره های علمی، دایر کردن نمایشگاههای دایمی نمایش و فروش اختراعات، حمایت مادی از طرح های پژوهشی، تامین امکانات رفاهی، تسهیل در جذب نخبگان در بخش های دولتی و غیر دولتی، فراهم آوردن امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی مورد نیاز نخبگان، ایجاد ارتباط نزدیک میان بنیاد  نخبگان با نهادهای دانشگاهی و امضای تفاهم نامه همکاری های دو جانبه میان بنیاد نخبگان و سایر دستگاهها بویژه ورزش و جوانان و آموزش و پرورش به عنوان دغدغه های اصلی در حوزه نخبگان یاد کرد و بیان داشت: میزبانی بنیاد نخبگان استان البرز از جشنواره منطقه ای اختراعات البرز موجب دلگرمی جامعه علمی استان است و حرکت رو به جلو در مسیر پیشرفت و توسعه را هموار می سازد.

این مسئول از اقدامات مثمر ثمر بنیاد نخبگان استان البرز در راستای شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان در تمامی زمینه های علمی تشکر کرد و اظهار امیدواری نمود؛ دفاتر نمایندگی بنیاد ملی نخبگان در تمامی شهرهای کشور راه اندازی شود و شاهد آغاز نهضت نخبه پروری در سطح تمام محلات کشورمان باشیم.

نخبگان یکی از حلقه های مهم زنجیره اجرای عدالت هستند

فرماندار ساوجبلاغ از نخبگان به عنوان یکی از حلقه های مهم زنجیره اجرای عدالت نام برد و گفت: حمایت از نخبگان نیازمند تدوین ساز و کارهای بیشتر است و باید به سمتی حرکت کنیم که همکاری نهادها بویژه آموزش و پرروش به عنوان قلب نیروی انسانی کشور با بنیاد ملی نخبگان افزایش یابد.

علی حدادی در گفتگو با مهر با اظهار رضایت از اقدامات بنیاد ملی نخبگان که ریاست آن را معاون علمی و فناوری ریاست محترم جمهور بر عهده دارد و در استان های کشور دارای دفتر نمایندگی است، این مهم را موجب دلگرمی بیشتر نخبگان برای انجام فعالیت های علمی خواند و بیان داشت: بخش مهم نخبه پروری و نخبه داری به مردمِ کشورمان باز می گردد، چرا آنها با پرهیز از خرید و تهیه آندسته از کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند، می توانند بستر مناسب را برای شکوفایی استعدادهای داخلی مهیا کنند.

وی در ادامه از بنیاد نخبگان استان البرز برای شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان علمی شهرستان ساوجبلاغ تقاضای مساعدت کرد و خاطر نشان ساخت: مراکز علمی و دانشگاهها جزو نخبه خیزترین نقاط کشور هستند که تمرکز بیشتر بنیاد ملی نخبگان بر آنها به شکوفایی استعدادهای برتر کشور منتهی می شود.

حدادی با اشاره به برگزاری جشنواره منطقه ای اختراعات البرز با حضور مخترعانی از استان های تهران، قزوین و البرز، آن را نشان از بالندگی علمی استان خواند و با آرزوی موفقیت برای شرکت کنندگان البرزی در این آزمون مهم علمی اذعان داشت: نخبگان بازوان توانمند ایران اسلامی هستند و با یاری خداوند و همت بلند ایشان، قطعا کشورمان در افق 1404، به کشور اول منطقه در زمینه تولید علم و پیشرفت تبدیل خواهد شد.

فرماندار ساوجبلاغ با تاکید بر گسترش امکانات رفاهی ویژه نخبگان، نشاط و شادابی یک جامعه را به پویایی نخبگان دانست و عنوان کرد: حمایت از نخبگان نیازمند تدوین ساز و کارهای بیشتر است و باید به سمتی حرکت کنیم که همکاری نهادها بویژه آموزش و پرروش به عنوان قلب نیروی انسانی کشور با بنیاد ملی نخبگان افزایش یابد.

به گزارش مهر، جشنواره منطقه ای اختراعات البرز 27 الی 29 تیر ماه جاری در محل سالن اجتماعات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با حضور مخترعانی از استان های تهران، البرز و قزوین به میزبانی بنیاد نخبگان استان البرز برگزار می شود.

ماموریت بنیاد نخبگان بسیار سخت و پیچیده است

 استاندار البرز با اشاره به تلاش روز افزون غرب برای جذب جوانان نخبه کشورها بویژه ایران اسلامی اظهار داشت: ماموریت بنیاد نخبگان که شامل شناسایی، هدایت و حمایت از مخترعان و نخبگان در زمینه های مختلف است، بسیار سخت و پیچیده می باشد.

عیسی فرهادی یکی از اهداف اصلی راه اندازی دفاتر استانی بنیاد ملی نخبگان را صف آرایی در برابر معضل «فرار مغزها» خواند و اضافه کرد: استانهای کشور بخصوص استان البرز صاحب نخبگان تیزهوشی هستند که اگر از طرح ها و ایده های آنان حمایت های لازم صورت پذیرد، حرف های زیادی برای گفتن خواهند داشت و برای کشورمان در مجامع داخلی و بین المللی افتخار آفرینی می کنند. باید پذیرفت پژوهش و تحقیق نیازمند بودجه و امکانات است و دولتها با تامین این موارد، در واقع سرمایه گذاری مطمئنی برای تامین آسایش و رفاه فردای این مرز و بوم انجام می دهند.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره منطقه ای اختراعات البرز، آن را فرصتی مغتنم برای مخترعان البرزی برشمرد و خاطر نشان ساخت: در این جشنواره که به مدت سه روز در سالن اجتماعات موسسه اصلاح نهال و بذر برگزار می شود، مخترعانی از استانهای تهران، قزوین و البرز به رقابت با یکدیگر می پردازند و آخرین دانش و اطلاعات خود را به معرض نمایش می گذارند. آنطور که مطرح شده، تسهیلات ویژه ای برای مخترعان برتر در نظر گرفته شده و به احتمال زیاد مسئولان کشوری برای آئین گشایش و اختتامیه حضور خواهند یافت. کمیته اجرایی این جشنواره از ابتدای سال که ماموریت برگزاری جشنواره منطقه ای اختراعات استان البرز از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری به بنیاد نخبگان استان البرز ابلاغ گردید، در حال برنامه ریزی و تلاش است تا استان البرز، میزبانی آبرومند برای مخترعان شایسته استانهای همجوار و همسایه باشد.

استاندار البرز با اشاره به نامگذاری سال 1391 با عنوان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، برگزاری این جشنواره را منطبق با منویات مقام معظم رهبری دانست و خواستار تداوم برگزاری چنین جشنواره ها و مسابقاتی شد و اذعان داشت که استانداری البرز از برنامه هایی که بستر لازم را برای فعلیت رساندن استعدادهای بالقوه جوانان مستعد مهیا سازد، حمایت تمام قد می کند.

نماینده عالی دولت در استان البرز، بنیاد ملی نخبگان استان البرز را نهادی نوپا اما فعال خواند و تصریح کرد: از دانشگاهها، موسسات علمی-پژوهشی، پارک های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی انتظار دارم تعامل مطلوبی را با زیر شاخه های بنیاد نخبگان البرز داشته باشند و به تبادل علم، اندیشه و تجربیات بپردازند و استان البرز را نیز از ثمرات طرح های پژوهشی بهره مند سازند.

استاندار البرز، تجاری سازی اختراعات ملی و وطنی را یکی از راههای مقابله با "چین زدگی"محصولات در بازار دانست و گفت: تولیدکنندگان داخلی با همکاری نخبگان و مخترعان داخلی می توانند در مسیر بومی سازی دانش و فناوری های روز جهان گام بردارند و با حذف واسطه، عوارض و حق گمرک، قدرت رقابت کالای ایرانی با مشابه خارجی را بالا ببرند که در این صورت تجارت بهبود می یابد و شاهد رونق وضعیت اشتغالزایی خواهیم بود.

یادآور می شود جشنواره منطقه ای اختراعات البرز 27 الی 29 تیر ماه جاری در محل سالن اجتماعات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با حضور مخترعانی از استان های تهران، البرز و قزوین به میزبانی بنیاد نخبگان استان البرز برگزار می شود.

کد خبر 1649969

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha