۲۶ تیر ۱۳۹۱، ۱۳:۵۸

یادمان سپیده کاشانی-2/

واعظی: اشعار سپیده کاشانی هدفدار و با موضع بود/برگزیدگان معرفی شدند

واعظی: اشعار سپیده کاشانی هدفدار و با موضع بود/برگزیدگان معرفی شدند

دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در مراسم یادمان سپیده کاشانی، گفت: اشعار سپیده کاشانی هدفدار و دارای مواضع مشخص بود.

به گزارش خبرنگار مهر، یادمان سپیده کاشانی، اولین گردهمایی کانون‌های ادبی سراسر کشور امروز دوشنبه 26 تیر در کتابخانه ملی برگزار شد.

منصور واعظی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این برنامه گفت: سپیده کاشانی در یک خانواده مذهبی متولد شد و قرآن را در کودکی از پدرش آموخت. او شعر و شاعری را نیز از پدرش که از اهالی شعر بود فراگرفت.

دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: طبع روان و خانواده ادیب کاشانی او را به سمت جولانگاه سخن کشید و باعث شد که شعر را در خدمت تعالی انسان به کار ببرد و به قول صاحب نظری همانگونه می سرود که می‌اندیشید. کاشانی شعری ساده و روان داشت. حمید سبزواری درباره او می گوید «اعتقاد در شعر سپیده مواج است. اعتقاد به خدا، پیامبر و اولیا الهی و همچنین تعهد دینی در آثار او چشمگیر است. اشعارش هدفدار و موضع گیرانه است، سپیده شعر را نوعی باور می دانست و این را به دیگران هم توصیه می کرد. از دیگر ویژگی های او جرات و جسارتش است در سخت ترین شرایط هم از حضور در جبهه های جنگ دست برنداشت و با حضورش در جبهه مایه تشویق و ترغیب رزمندگان بود. او در اعمال خود به حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) تاسی می جست.»

وی افزود: اولین دفتر شعر کاشانی در سال 52 منتشر شد که شامل اشعار پیش از انقلاب او بود. در سال 60 با تشکیل شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپیده کاشانی یکی از اعضای برجسته و منظم شورای شعر شد و در این شورا با اساتیدی چون شاهرخی، معلم دامغانی، اوستا و ... لاله های بهشتی جنگ را به شعر خودش آبیاری کرد.

دبیر کل نهاد کتابخانه عمومی کشور ادامه داد: کاشانی با همان نجابت و صلابت در قامت یک زن مسلمان و متعهد با چادری سیاه، پاکی درون، صدق و گفتار و طهارت کامل شعر می سرود و تقدیم ادبیات دفاع مقدس می کرد. بانو سپیده از نور وجود امام امت نور گرفت و این نور الهی را پرتو افشانی کرد. او آنچنان پیرو مقتدای خود بود که لحظه ای در ارادت ورزی خود تردید نکرد. شهادت می دهم که همه مطالبی که در متن این سخنرانی نوشته ام درباره ایشان صدق دارد و خودم شاهد آنها بوده ام.

واعظی گفت: نقطه عطف کلام موزون سپیده معرفتی بود که به خوبی برای آیندگان ترسیم کرد. وی با بینش و بصیرت خویش اشعاری سرود و به یادگار گذاشت که آینه و راهنمای هر اهل معرفتی است. این باورهای کاشانی را می توان در وصیت نامه اش دید و از آن درس گرفت. او برای سپاه اسلام، دلاوران خرمشهر، شهیدانی چون شهید رجایی، اساتیدی چون شهریار و ... سروده هایی به یادگار گذاشته است و سخن آخر اینکه سپیده کاشانی یک زن مسلمان انقلابی، ولایتمدار و شیعی بود که در تمام عمر خود در صراط الهی گام برداشت و شعرش را در راه خدا به کار گرفت.

در ادامه این برنامه کامران شرف شاهی یکی از داوران همایش گفت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور این افتخار را دارد که با بیش از 450 کانون ادبی در سطح کشور پذیرای جوانان مستعد و علاقه مند و دیگر عزیزانی که دارای ذوق ادبی هستند است. کانون های ادبی نهاد کتابخانه ها محافلی برای همدلی و گردهمایی علاقه مندان شعر و ادبیات است.

وی با اشاره به شخصیت سپیده کاشانی گفت: بعضی اشخاص هستند که دیدن آنها حتی برای یک لحظه مغتنم است و بسیار تاثیر گذار است و اگر فردی این اشخاص را نبیند هر چه برایش از ویژگی های او شرح بدهیم و توصیف کنیم باز نمی تواند شخصیت کاریزماتیک او را برای خود ترسیم کند. برای مثال کسی که برای یک لحظه از نزدیک قیصر امین پور را دیده باشد تحت تاثیر نگاه مهربان و شاعرانه او قرار گرفته است. چنین چیزی را نمی توان با زبان بیان کرد. سپیده کاشانی نیز چنین شخصیتی داشت. بسیار با وقار و نجیب بود و جای دریغ دارد که زود از بین ما رفت.

شرف شاهی در ادامه به شعر خوانی پرداخت. عباس براتی پور نیز از دیگر شاعرانی بود که در این برنامه به شعر خوانی پرداخت. بخش دیگری از این برنامه نیز به اجرای موسیقی زنده توسط بیژن خاوری اختصاص داشت.

اسامی برگزیدگان یادمان سپیده کاشانی که در این برنامه مورد تقدیر قرار گرفتند به شرح زیر است:

- نفر اول بخش کتاب محمدرضا اصلانی

- نفر اول بخش مقاله و پژوهش علی داوودی

- نفر اول بخش شعر سید مهدی نژاد هاشمی

نفرات اول برنده جایزه 600 هزار تومانی شدند و همچنین به نفرات دوم و سوم برگزیده به ترتیب 500 و 400 هزار تومان اختصاص داده شد.

اسامی نفرات دوم بخش کتاب، مقاله و پژوهش و شعر به ترتیب عبارتند از: محسن غفاری، مهین خطیب نیا و جواد جهان آرایی.

علی فردوسی نیز به عنوان نفر سوم حوزه کتاب معرفی شدند.

نفرات شایسته تقدیر یادمان نیز هر کدام برنده جایزه 200 هزار تومانی شدند.

بخش کتاب شایسته تقدیر نداشت اما در بخش مقاله سمانه پور احمد، ریحانه فرامرزی و عبدالحمید ضیایی به عنوان شایستگان تقدیر معرفی شدند و فریبا قیومی زاده، مریم کرباسی نجف آبادی و سارا سادات باختر به عنوان برگزیدگان بخش شعر معرفی شدند.

کد خبر 1651332

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha