به گزارش خبرنگار مهر، عیسی کشاورز در نشستی خبر همایش "هنر، زبان و تکنولوژی" در مشهد با تاکید بر اینکه هنر به عنوان شاهراه فهم و زندگی بوده و چگونگی تعامل با دیگران و هنرمندانه اندیشیدن را به آدمی می آموزد، افزود: ایران جزء کشورهای پیش رو خاورمیانه در حوزه هنر بوده اما مشکل این است که کیفیت آموزش و استاندار مهارتی به دلیل وجود نظام استاد و شاگردی مدون نشده است.
نابودی 2 هزار گونه فرهنگی و هنری
وی با بیان اینکه در حفظ برخی از گونه های هنری دچار مشکل هستیم، اظهار کرد: از سال 2000 تا 2011 بیش از دو هزار گونه فرهنگی و هنری اعم از لهجه ها و گونه های سبک هنری و نقاشی در دنیا نابود شده است.
وی با بیان این مطلب افزود: هجمه فرهنگ قالب و جهانی آن قدر شدید بوده که گونه های فراوان فرهنگ و هنر را از دست داده ایم که در این راستا باید با مستند کردن آموزش ها در حفظ گونه های هنری کشور اقدامات جدی تری صورت بگیرد.
کشاورز با اشاره به ضعف دیگر در حوزه فرهنگ و هنر تصریح کرد: ضعف دیگر در حوزه فرهنگ و هنر عدم شناخت و روش شناسی آموزش است که دراین راستا نیازمند بازنگری کامل در سه حوزه آموزش، رتبه بندی آموزشگاه ها و بازتولید متون آموزشی هستیم.
تنوع دستگاه های فرهنگی و هنری یک تهدید یا فرصت
وی یادآور شد: همچنین اساتید حوزه فرهنگ و هنر نیز باید دارای صلاحیت باشند زیرا آنها دارای نقش اساسی در این زمینه هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در کشور بیش از 26 دستگاه فرهنگی و هنری درعرصه فرهنگ و هنر فعالیت می کنند، افزود: این تنوع هم یک تهدید و هم یک فرصت محسوب می شود.
وی با بیان مطلب فوق افزود: اینکه دستگاه های مربوطه از زوایای متفاوت و با ظرفیت های متنوع یک اثر هنری را تولید می کنند برای مقابله با تهاجم فرهنگی یک ظرفیت است.
وی ادامه داد: اما اینکه در عرصه هنری بدون داشتن نقشه راه مشخص و ستاد فرماندهی و هماهنگی اقدامات دستگاه های فرهنگی و هنری در تقابل با هم خنثی می شود یک تهدید محسوب می شود.
وی تاکید کرد: در کشور ایران وجود دستگاه های فرهنگی و هنری متنوع هم سبب تهدید و هم فرصت می شود زیرا گاهی مدیران هم جهت حرکت کرده و اثر بخشی لازم را در این حوزه دارند اما گاهی به دلیل عدم شناخت و هم فکری سبب خسارت می شوند.
وی با اشاره به هجمه های فرهنگی تصریح کرد: هجمه سنگین و تهاجم گسترده نرم افزاری استکبار جهانی در همه ابعاد سخت افزاری و نرم افزاری مشاهده می شود که در این راستا غفلت و بی توجهی به مقوله فرهنگ و هنر می تواند اثرات زیان باری را به دنبال داشته باشد.
ماندگاری و انتقال فرهنگ بدون استفاده از ظرفیت هنر غیرممکن است
وی با بیان اینکه ماندگاری و انتقال فرهنگ بدون استفاده از ظرفیت هنر غیر ممکن است، افزود: امروزه فناوری، هویت هنری و هویت زبانی جوامع را تحت الشعاع قرار داده است.
مدیر کل دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی، هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به همایش هنر، زبان و تکنولوژی تصریح کرد: همایش هنر، زبان و تکنولوژی جرقه ای برای رسیدن به یک نظریه است.
وی با بیان اینکه این همایش یک همایش رو به جلو است و به جای پاسخگویی به نیاز امروز به نیاز آینده پاسخ می دهد، افزود: این همایش محورهای زیادی را برای دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و کارشناسی برای تدوین پایان نامه قرارمی دهد و می تواند ایده های خوبی را برای دانشجویان دوره دکتری فراهم کند.
حضور 500 میهمان در همایش "زبان، هنر و تکنولوژی"
وی با بیان اینکه افتتاحیه این مراسم 28 تیرماه با حضور 550 میهمان برگزار می شود، تصریح کرد: دراین همایش30 مقاله به صورت پوستر و 17 مقاله نیز به صورت از راه دور و از طریق وب کم ارائه می شود.
وی در خصوص تعریف فرهنگ وهنر افزود: فرهنگ و هنر به معنای باور، ارزش، هنجار و سبک زندگی مردم جامعه است و این فرهنگ اگر قرار است به عنوان هویت یک کشور به حساب بیاید باید دو کارکرد سبک جهان آینده و سبک تغییر فناوری را دارا باشد.
وی بیان کرد: تبادر و هم اندیشی فرهنگ و هنر زیاد بوده و بسیار درهم تنیده است و به تعبیر مقام معظم رهبری هیچ اندیشه ای مادامی که به هنر آراسته نشود ماندگار نمی شود.
فعالیت 3 هزارآموزشگاه آزاد هنری در کشور
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 3 هزارآموزشگاه آزاد هنری در کشور وجود دارد، افزود: 40 هنرستان هنرهای زیبا با قدمت صد سال، 1700 موسسه فرهنگی و هنری که در بحث آموزش های مهارتی فعالیت دارند و 70 مرکز علمی کاربردی نیز در مقاطع کارشناسی در سراسر کشور وجود دارد.
کشاورز با تاکید بر اینکه آموزش های هنری به دو شکل رسمی و غیر رسمی در وزارت ارشاد تعریف شده است، افزود: مراکز علمی و کاربردی آموزش رسمی و آموزشگاه های فرهنگی و هنری آموزش های مهارتی را بر عهده دارند.
مدیر کل دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی، هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در ایران اگر کسی به هنر علاقمند باشد می تواند از مقطع متوسطه تا کارشناسی در این زمینه آموزش ببیند.
نظر شما