به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا هادربادی صبح سه شنبه در دیدار معاون دبیر کل سازمان ملل با معاون برنامه ریزی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه رابطه مستقیمی به بین فقر زدایی و احیاء مراتع وجود دارد، اظهارداشت: 75 درصد فقرا در مناطق روستایی زندگی می کنند.
وی به اجرای پروژه ترسیب کربن با همکاری دولت جمهوری اسلامی ایران و برنامه عمران سازمان ملل متحد اشاره کرد و افزود: با اجرای این پروژه ضریب تخریب منابع طبیعی در روستاهای هدف این استان کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه پروژه ترسیب کربن در دو فاز در خراسان جنوبی اجرایی شده است، ادامه داد: ایجاد اشتغال، احیای زمینها و مراتع، مشارکت زنان، ارتقای شاخص توسعه انسانی و... از مهمترین علل اجرای این پروژه است.
65 روستای استان تحت پوشش پروژه ترسیب کربن
وی احیای مراتع و زمین های تخریب شده با مشارکت گروه های توسعه روستایی را از اهداف جهانی و بهبود شاخص توسعه انسانی مردم منطقه و توانمندسازی گروه های توسعه روستایی را از هدف های منطقه ای اجرای پروژه برشمرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اعتبار مرحله اول پروژه ترسیب کربن را یک میلیون و 700 هزار دلار برای 25 روستا و در مرحله دوم را دو میلیون دلار به منظور اجرای طرح در 40 روستا عنوان کرد.
وی عنوان کرد: فاز دوم پروژه ترسیب کربن از سال 2011 شروع شده و حدود 200 هزار هکتار از زمین های منطقه را شامل می شود.
هادربادی گفت: در این پروژه جذب دی اکسید کربن توسط گیاه و رسوب آن از طریق ریشه (درخاک) افزایش می یابد، گرچه شغل اصلی روستاییان منطقه دامداری است که در تخریب مراتع بی تاثیر نیست اما آموزش و ایجاد مشاغل جانبی در قالب این پروژه، کاهش تخریب مراتع را به دنبال داشته است.
وی تعادل دام و مرتع را از دیگر اهداف اجرای پروژه دانست که با همکاری مردم عملی شده است.
وی از دلایل انتخاب این منطقه به قابلیت بالا برای کاهش co2، واقع شدن در مسیر بادهای 120 روزه سیستان، فقر شدید منطقه، سابقه مشارکت مردم و... اشاره کرد و ادامه داد: کاهش دی اکسید کربن هوا از اهداف جهانی این پروژه بوده است.
امروز معاون دبیرکل سازمان ملل متحد به همراه مدیرکل بیابان سازمان جنگلها از پروژه ترسیب کربن در دشت حسین آبد غیناب سربیشه بازدید خواهند داشت.
نظر شما