به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی زاهدی روز سه شنبه در دومین روز از اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور که در مرکز همایشهای رازی در حال برگزاری است، گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از هفته آینده به صورت جدی کار خود را شروع کرده و اولویتهای خود را مشخص خواهد کرد که قطعا یکی از اولویتها بررسی نحوه اجرایی شدن سند تحول بنیادین است.
وی افزود: اعضای کمیسیون از وزیر و مدیران آموزش و پرورش انتظار دارد که ابتدا الزامات سند را اجرایی کند چرا که سند تحول بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و با یک تیم مطالعاتی به صورت فشرده تدوین شده است و هم اکنون انتظار اجرایی شدن آن را داریم.
به گفته زاهدی، مجلس و کمیسیون آموزش تاکید جدی دارند که این سند خوب اجرا شود چرا که بد اجرا شدن آن اثرات منفی اش به مراتب بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه تدوین کتب تنها یک بحث از سند است تصریح کرد: در سند تحول بنیادین الزامات به صورت شفاف معین شده است و آموزش و پرورش نباید تمرکز خود را در اجرایی شدن همه مواد این سند معطوف کند. قطعا یکسری مقدمات باید ایجاد شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مبنا را بر تعامل با وزارت آموزش و پرورش قرار داده است اما در عین حال استقلال مجلس باید حفظ شود. حتی اگر وزارت آموزش پرورش تشخیص دهد که نیاز به تصویب لایحه ای دارد باید آن را از سوی دولت به نمایندگان مجلس ارائه دهد و یا اگر طرحی مفید برای دانش آموزان است باید آن را به نمایندگان ارائه دهند.
زاهدی با بیان اینکه دستاوردهای این اجلاس کمک زیادی به نمایندگان مجلس در اولویت بندی بررسی سند تحول بنیادین می کند، خاطر نشان کرد: در کشور ما دانشگاه تربیت معلم وجود داشت اما پس از مدتی به این دانشگاه نگاه اقتصادی شد حال سئوال این است برای تربیت معلم باید نگاه اقتصادی داشت؟ مجلس در صدد ایرادگیری از دولت نیست اگر کار خوبی صورت بگیرد قطعا به آن اشاره می کنیم از سوی دیگر اگر ایراداتی نیز وجود دارد قطعا آنها را بررسی خواهیم کرد.
به گفته زاهدی وقتی درباره کتابهای جدید التالیف صحبت می شود سئوال اعضای کمیسیون آموزش این است که آیا این کتابها مبتنی بر برنامه درسی ملی بوده است قطعا آموزش و پرورش باید پیرو سند تحول بنیادین باشد در غیر این صورت بار آموزش و تربیت از ابتدا کج بنا خواهد شد.
نظر شما