محمد محبوب در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این پرسش که سرنوشت طرح تعدیل پره های صیادی از مصوبات ریاست جمهوری به کجا انجامید، افزود: بر اساس نظرات کارشناسان وقت شیلات در راستای اشتغالزایی و کمک به معیشت مردم 75 شرکت تعاونی صیادی پره در طول نوار ساحلی استان تشکیل شد.
وی اظهارداشت: وضعیت ذخایر دریا و رودخانه ها آن زمان جوابگوی فعالیت صید اقتصادی بود اما به تدریج با کاهش ذخایر و مشکلات مالی شرکتها و همینطور از بین رفتن جایگاه صید، 17 شرکت تعاونی صید پره تعطیل شد.
معاون شیلات گیلان گفت: دولت در این طرح برای تامین حق و حقوق صیادان و رفع مشکلات مالی آنان تعدیل و ساماندهی پره های صیادی را در دستور کار خود قرار داد.
وی با بیان اینکه اعتبار این طرح در مرحله نخست هفت و نیم میلیارد تومان به گیلان رسید، افزود: همچنین در این مرحله یک و نیم میلیارد به مازندران و یک میلیارد به گلستان اختصاص پیدا کرد.
محبوب در ادامه بیمه صیادان را یکی از مصوبات طرح جامع صید و صیادی دریای خزر یعنی موضوع کاهش نرخ بیمه از 27 درصد به 10 درصد عنوان کرد و گفت: در سه ماهه پایانی سال 89 دولت از محل مازاد درآمد حاصل از فروش نفت و بحث هدفمند کردن یارانه ها برای رفع مشکل بیمه صیادان تامین اعتبار کرده است.
وی افزود: در بازه زمانی یکساله این مشکل رفع خواهد شد چون این طرح پشتوانه دولتی دارد و دولت نیز از این طرح حمایت می کند.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات گیلان با تاکید بر اینکه موضوع کاهش نرخ بیمه برای صیادان رفع خواهد شد، یادآورشد: بودجه این بحث در سال 90 پایدار شد و ردیف بودجه برای سالهای مالی 91 و 92 نیز برقرار است.
نظر شما