به گزارش خبرنگار مهر، کارشناس مسئول مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت عصر چهارشنبه در این کارگاه آموزشی گفت: شناسایی بیماریها و پیشگیری به موقع، توانمندسازی کارشناسان بهداشتی و درمانی، افزایش همکاریهای درون بخشی و بین بخشی مراکز درمانی واکنش سریع و پاسخگویی به موقع در زمان وقوع از اهداف این کارگاه آموزشی است.
علی منتظر خراسان افزود: بیماریهای وبا، حصبه، بوتولیسم و اسهال خونی از شایعترین بیماریهایی هستند که از طریق آب و غذا به انسان منتقل می شوند.
وی بیان داشت: عموم مردم باید برای پیشگیری با رعایت نکات بهداشتی مثل شستشوی دستها قبل از صرف غذا، شستن و ضد عفونی چهار مرحله ای سبزیجات و استفاده از آبهای بهداشتی از بروز این بیماریها جلوگیری کنند.
منتظر خراسان عنوان کرد: کسانی که آب مصرفی آنها از طریق چشمه ها و رودخانه ها تامین می شود باید برای پیشگیری از بیماریها از آب کلر زده یا جوشانده استفاده کنند.
وی یادآور شد: در فصل تابستان شیوع برخی از بیماریها مانند وبا و اسهال در جامعه زیاد می شود.
وی با اشاره به اینکه اسید معده سد دفاعی خوبی برای مقابله با بیماری است، اظهار داشت: در صورت مصرف داروهای ضد اسید یا مایعات فراوان، اسید معده رقیق می شود و میکروب از سد معده می گذرد و در داخل روده کوچک تجمع و تکثیر می کند و در نهایت سمی تولید می شود که باعث ترشح و دفع آب و املاح زیاد از رود کوچک می گردد که خطر بیماری وبا را افزایش می دهد.
این کارشناس بهداشتی تاکید کرد: یکی از نگرانیهای عمده در حوادث، بلایا و خصوصا در اردوگاهها، انتقال بیماریهای خطرناک از طریق آب و غذاست.
نظر شما