به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا مصداقینیا در جلسه شبکه تحقیقاتی دیابت و استئوپروز با بیان اینکه تا یک سال آینده به یک جمعبندی کاملی از وضعیت بیماریهای غیر واگیر و ریسک فاکتورهای آن در ایران میرسیم، گفت: البته بیماریهای غیرواگیر به گونهای هستند که کنترل آنها به سازمانهای متعددی مربوط میشود و وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند در این زمینه کار زیادی انجام دهد در نتیجه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تشکیل شد.
وی افزود: جایگاه ایران از نظر شیوع بیماریهای غیرواگیر چندان با جامعه جهانی تفاوتی ندارد و حتی در برخی از موارد نیز دچار مشکلات بیشتری هستیم، چرا که در کشورهای در حال توسعه، آمار بیماریهای غیرواگیر نسبت به کشورهای توسعه یافته در حال افزایش است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه ایران در منطقه امرو جایگاه خوبی دارد، گفت: وزارت بهداشت از سالها پیش به فکر کنترل بیماریهای غیرواگیر بوده است و در سالهای اخیر نیز استراتژیها در زمینه کنترل بیماریها تغییراتی کرده است.
مصداقینیا با اشاره به مصوبات موجود جهت کاهش بار این بیماریها، افزود: بر اساس یکی از مصوبات مجلس، لازم است موارد آسیب رسان به سلامت و سبد غذایی سالم و مفید برای مردم مشخص شود. علاوه بر آن برنامههای عملیاتی این موارد در وزارت بهداشت تدوین و در حال پیگیری است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت در ادامه افزود: وزارت بهداشت از سه سال پیش، اداره بیماریهای واگیر و غیرواگیر را به علت اهمیت از یکدیگر تفکیک کرد. در مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر با توجه به برنامه پنجم توسعه، برنامههای مهمی تنظیم شد که اکنون در حال اجراست که از جمله این برنامهها، گسترش ورزش همگانی است.
وی اظهارداشت: کمیسیونی نیز برای مشخص کردن مواد آسیب رسان به سلامت مانند برخی روغنها و قند و شکر تشکیل شد. علاوه بر آن، برنامههای متعددی درباره سرطانها به اجرا در آمد که یکی از آنها برنامه غربالگری سرطان پستان است.
به گفته معاون وزیر بهداشت، سرطان کلورکتال، بیماریهای قلبی عروقی از جمله بیماریهایی هستند که مرگومیر بیماران بر اثر ابتلا به آنان زیاد است.
نظر شما