به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین جهانبهش ظهر شنبه در نشست با مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر اظهار داشت: تلاش های بسیار زیادی برای ارتباط مفید و موثر بین صنعت و دانشگاه صورت گرفته ولی شاهد این پیوند مفید نیستیم و ضعفهای زیادی در این زمینه وجود دارد.
وی مدرکگرایی را آفتی بزرگ برای مراکز علمی و آموزشی دانست و تصریح کرد: دانشگاه، بازار و صنعت انگونه که باید با هم ارتباط مفید ندارند و شاهد افزایش فارغالتحصیلان دانشگاهی بیکار هستیم که در حال حاضر تعداد انها از افراد بیکار با مدرک دیپلم و زیر دیپلم بیشتر است.
استاندار بوشهر مهارت را حلقه مفقوده اشتغال در کشور عنوان کرد و بیان داشت: باید به سمت طراحی، تدوین و اجرای طرح جامع آموزش مهارت و فناوری برویم تا بتوانیم زمینه را برای مهارتآموزی افراد تحت اموزش فراهم سازیم.
وی به تفاهمنامه اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان با منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به منظور تربیت نیروی متخصص و مورد نیاز این منطقه اشاره کرد و افزود: نیمی از افراد آموزش دیده، کمتر از یک ماه بعد از اشتغال در منطقه شغل خود را ترک میکنند.
جهانبخش خواستار جدیت مسئولان فنی و حرفهای برای اجرای طرح جامع آموزش مهارت و فناوری شد و گفت: امیدواریم این طرح به صورت جدی پیگیری و اجرا شود.
وی با بیان اینکه آموزش اثربخش باید به اشتغال و تولید ثروت منجر شود، ادامه داد: آموزش مهارتهای فنی و حرفهای باید از پایههای ابتدایی آغاز شود و مهارت به یک شاخص مهم در جامعه تبدیل و این امر فرهنگسازی شود.
اجرای طرح بستههای آموزشی مهارتی در مدارس ابتدایی بوشهر
مدیرکل فنی و حرفهای استان بوشهر نیز در این نشست از در دستور کار قرار گرفتن طرح گسترش حرفههای دانشگاه علمی کاربردی با رشتههای خاص فنی و حرفهای استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: همه تلاش خود را برای افزایش مهارتها مورد نیاز استان در مراکز آموزشی به کار خواهیم گرفت.
حسین خمسه ارتقای آموزشهای مهارتی و اثربخشی این آموزشها در استان را یکی از اهداف این اداره کل عنوان کرد و افزود: با برنامهریزیهای انجام شده این امر در حال تحقق است و موفقیتهایی نیز در این زمینه کسب کردهایم.
وی به اجرای طرح بستههای آموزشی مهارتی در مدارس ابتدایی استان بوشهر از سال تحصیلی آینده اشاره کرد و ادامه داد: بستههایی با حضور کارشناسان آموزش و پرورش و آموزش فنی و حرفهای و مشاوران تحصیلی، طراحی شده که از سال آینده در مدارس ابتدایی و برای مقطع سوم اجرا میشود.
مدیرکل فنی و حرفهای استان بوشهر خاطرنشان کرد: آموزش مهارت در دبیرستانهای شهرستانهای بوشهر و دشتستان به منظور تحقق شعار "هر ایرانی، یک مهارت" از امسال آغاز میشود و سپس در سایر شهرستانها اجرا خواهد شد.
خمسه بر ضرورت آموزشهای کارآفرینی در استان بوشهر تاکید کرد و اظهار داشت: به منظور ایجاد زیرساختها و زمینههای اشتغال پایدار در سطح استان آموزشهای کارآفرینی با جدیت در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: همکاری با مراکز آموزش علمی و دانشگاهها به منظور مهارتآموزی دانشجویان آغاز شده و از سال تحصیلی آینده مراکز مهارتآموزی در جوار دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی استان بوشهر ایجاد خواهد شد.
نظر شما