محمود آموزگار دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره حضور نمایندگان اتحادیه در نمایشگاههای کتاب مسکو و فرانکفورت گفت: شرکت در نمایشگاه کتاب مسکو، امسال در دستور کار اتحادیه نیست ولی برای شرکت در نمایشگاه کتاب فرانکفورت برنامهریزی کردهایم.
وی ادامه داد: همانطور که در سالهای گذشته نیز تاکید داشتیم همچنان معتقد هستیم که حضور و بازدیدهای منسجم اهالی نشر ایران از نمایشگاه فرانکفورت تاثیر و فایده بیشتری دارد. بازدیدهای حرفهای و از پیش برنامهریزی شده میتواند به همکاران ما کمک کند که درک بهتری از فضای نشر بینالملل به دست آوردند.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با تاکید بر لزوم بازدید هدفمند از نمایشگاههای بینالمللی بیان کرد: ما در ایران فقط فیزیک کتاب را میفروشیم ولی در صنعت نشر جهان بخش عمده تجارت کتاب در فروش حق انتقال رایت کتابهاست در حالیکه ناشران ما همچنان از این موضوع غافل هستند.
آموزگار افزود: البته این چند سالی که اهالی نشر در چنین نمایشگاههایی شرکت میکنند باعث شده درک بهتری از فضای جهانی نشر پیدا کنند و به دنبال درآمدهای جدیدی در حوزه نشر باشند و به فروش شمارگان کتابهایشان اکتفا نکنند.
وی در پاسخ به این پرسش که به ویژه در دو سال اخیر چند موسسه فرهنگی از اهالی نشر میخواهند که در تورهایی آنها را به فرانکفورت ببرند، چرا اتحادیه متولی این امر نمیشود تا از برخی موارد کلاهبرداری احتمالی نیز پیشگیری شود؟ توضیح داد: اتحادیه نمیتواند نکتهای را مطرح کند و سپس بدان پایبند و متعهد نباشد. در مورد نمایشگاه فرانکفورت هم ما سال گذشته ملاقاتی با معاون سفیر آلمان در ایران داشتیم تا در ارائه ویزا به اهالی نشر ایران توجه ویژه داشته باشند.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اضافه کرد: امسال هم نامهای به سفارت مینویسیم تا این امور تسهیل شود. از خود نمایشگاه هم تماسی با اتحادیه برقرار شده است و ما هم از همکارانمان در حوزه نشر میخواهیم که در تاریخ مناسب به سایت سفارت آلمان مراجعه کرده و وقت مصاحبه برای ویزا بگیرند.
آموزگار با اشاره به اینکه سختگیریها برای ارائه ویزا بیشتر شده است، گفت: ما از همکاران نمایشگاه فرانکفورت خواستهایم که با سفارت آلمان تماس گرفته و از آنها بخواهند که برای ارائه ویزا به دستاندرکاران نشر ایران تسهیلاتی قائل شوند ولی مساله اینجاست که ساختار سفارت به گونهای است که خیلی هم به توصیههای یک نمایشگاه تعیینکننده نیست.
این فعال امور نشر در پایان گفت: به هر حال برنامه ما حضور برنامهریزی شده و هدفمند است و حتی برنامه نشستها، کارگاهها و پنلها را از قبل خواهیم گرفت و در اختیار شرکتکنندگان ایرانی میگذاریم و قبل از رفتن به آلمان هم پیشنشستهایی خواهیم داشت که افراد با آمادگی ذهنی و اطلاعاتی در این نشستها حضور یابند.
سال گذشته و به دلیل پرداخت نشدن هزینه غرفه ایران در شصت و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت و حضور نیافتن نمایندگان ایران، غرفه کشورمان از سوی مسئولان این نمایشگاه مسدود شد.
شصت و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت از 10 تا 14 اکتبر امسال (6 تا 10 مهر) برگزار میشود. امسال نیوزلند میزبان افتخاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت است.
نظر شما