به گزارش خبرنگار مهر، کامبیز مهدی زاده پیش از ظهر یکشنبه در کارگروه سلامت استان، تعداد پزشک خانواده شهری موردنیاز برای اجرای این طرح در قاین را 16پزشک ذکر کرد و اظهارداشت: تاکنون تنها هشت پزشک در این شهر ثبت نام کرده و اجرای این طرح در قاین با مشکل مواجه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه همچنین تعداد پزشکان ثبت نام شده در بیرجند را 69 نفرعنوان کرد و بیان داشت: تعداد پزشک مورد نیاز در این شهر 69 نفر بوده که این میزان ثبت نام کردند و مشکلی در اجرای طرح در بیرجند وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی با کمبود پزشک مواجه است، تاکید کرد: میانگین فواصل مطب پزشک تا محل اسکان بیمار در این طرح 1.5 کیلومتر تعیین شده که در بیرحند به دلیل کمبود پزشک به 2.5 کیلومتر ارتقاء یافته است.
مهدی زاده با بیان اینکه در اجرای این طرح هر پزشک حداکثر مجاز به پوشش دو هزار و 500 نفر خواهد بود، تصریح کرد: کمبود پزشک در این استان موجب شده، هر پزشک سه هزار نفر را تحت پوشش قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون اجرای طرح پزشک خانواده شهری دراستان در مرحله بازرسی مکان های فیزیکی مطب پزشکان و پایگاه های استقرار پزشکان است، افزود: در این راستا باید اطلاع رسانی لازم برای حضور مردم به این پایگاه ها و شرکت در این طرح در دستور کار قرار گیرد.
رئیس مرکز بهداشت خراسان جنوبی همچنین با بیان اینکه پاسخگوی تلفنی 1590 به عنوان مرکز راهنمای سلامت در این طرح پیش بینی شده است، بیان داشت: برای سهولت در خدمات رسانی و کاهش مراجعات مردمی این تلفن چهارقمی به صورت رایگان پاسخگوی سوالات مردم خواهد بود.
وی با بیان اینکه در راستای اجرای این طرح پرونده الکترونیک سلامت برای افراد تشکیل می شود، عنوان کرد: در این راستا باید تمام مطب های پزشکان خانواده به سیستم های رایانه و سایر تجهیزات مورد نیاز مجهز شود که تاکنون این تجهیزات خریداری و تامین اعتبار شده است.
مهدی زاده خالی شدن روستاها از پزشکان را از جمله مشکلات اجرای این طرح در استان عنوان کرد و بیان داشت: پزشکان خانواده مجری طرح در روستاها به شهرها مهاجرت خواهند کرد و منجر به خالی شدن روستاها از پزشک خواهد شد که نیازمند یک بازپرسی و برنامه ریزی جامع است.
وی با بیان اینکه براساس سیاست های اندیشیده شده، سرانه پرداختی به پزشکان براساس تعداد بیمار تحت پوشش و سلامت افراد تعیین شده است، تصریح کرد: این امر موجب حضور پزشکان از سایر استانها به استانهای محروم می شود، که از جمله مزایا طرح در میان مدت خواهد بود.
رئیس مرکز بهداشت خراسان جنوبی در پایان کمبود اعتبار برای شروع قراردادها را از دیگر معضلات اجرای این طرح ذکر کرد و گفت: در این راستا باید باید بررسی مالی در سطح ادارات بیمه انجام و این مشکل نیز مرتفع شود.
نظر شما