به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری جشنواره فیلم کوتاه و پویانمایی فضای مجازی با حضور لطفالله سیاهکلی معاون رسانههای مجازی سازمان صدا و سیما در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
در این نشست سیاهکلی در تشریح موضوعات مختلف جشنواره اظهار کرد: متاسفانه ما افکار خودمان را به دنیا نشان ندادهایم و نمیدانیم چقدر طرفدار دارد. با این حال جشنواره ما در هشت موضوع در تلاش برای فعالیت در این زمینه است. تمدن اسلامی- ایرانی و هویت ملی یکی از موضوعات جشنواره ما است؛ چراکه ما از لحاظ تنوع قوم، لهجه، آداب و رسوم، مراسم و اعیاد مذهبی و ملی نظیر پردهخوانی، نقالی و ورزشهای باستانی حرفهای بسیاری برای گفتن داریم.
وی ادامه داد: همینطور جوان مسلمان و دنیای معاصر یکی دیگر از موضوعات جشنواره ما است که در این حوزه میتوان در بخشهای خودباوری، دینباوری، جنگ نرم، جوان و مسئولیتهای اجتماعی و غربستیزی و وحدت کلمه فعالیت کرد. همینطور مقوله انتظار و پرداختن به امامان(ع) نیز از دیگر موضوعات جشنواره به حساب میآید.
سیاهکلی با اشاره به اینکه از سال 71 بهعنوان تهیهکننده فعالیت میکرده، تصریح کرد: آن زمان من فیلمی درباره تهران ساختم که حالا اگر این فیلم 20 سال پیش را ببینید احساس میکنید تهران به اندازه 200 سال پیشرفت کردهاست با این حال در دنیا ما را نزدیک به افغانستان میشناسند، اما کاری نکردهایم و چیزی به آنها نشان ندادهایم تا نگاهشان را اصلاح کنیم.
معاون مجازی سازمان صداوسیما با اشاره به دیگر موضوعاتی که علاقمندان میتوانند در آن به تولید فیلم کوتاه و پویانمایی بپردازند، ادامه داد: معماری، گردشگری، مناظر طبیعی، آداب و رسوم، زبان و ادبیات فارسی، گویشهای محلی، شعر، فلکلور و خدمات متقابل اسلام و ایران از جمله دیگر موضوعات مدنظر ما است و همینطور پوشش اقوام ایرانی، هنرهای ایرانی، فرش ایرانی و... نیز میتوانند دستمایه ساخت آثار قرار گیرند.
وی تصریح کرد: در روزگاری که تولیدگران ما ناچارند برای فروش آثارشان از عبارت دیگری به جای ساخت ایران استفاده کنند، ما در حوزه رسانه باید تلاش کنیم تاMad in Iran را جا بیاندازیم؛ چراکه اکنون دوران غروب غرب است و همه فهمیدهاند سکولاریسم حکومتی است که در آن یک درصد بزرگتر از 99 درصد است.
سیاهکلی یکی از شرایط حضور آثار در جشنواره را زیر پنج دقیقه بودن زمان خواند و افزود: طبق مقررات صاحبان اثر باید مسئولیت مالکیت معنوی اثرشان را بپذیرند و از طرفی رعایت اخلاق رسانهای برای اثری که میخواهد در سطح جهان منتشر شود نیز الزامی است، یعنی باید نمایانگر هویت ایرانی باشد و از زیر سوال بردن مردم ایران بپرهیزد.
معاونت مجازی سازمان صداوسیما از راه اندازی سیستم آیپی مدیا در رسانه خبر داد و گفت: برخلاف تلویزیون کابلی که یک طرفه است، این دستگاه متعامل است و با استفاده از آن روی صحنه نمایشگر کاربر میتواند هم فضای وب را در اختیار داشته باشد و هم بهواسطه یک خط تلفن، فکس و امکان دریافت شبکههای تلویزیونی را نیز دارا شود. این اثر کاملا مدرن و تولید خودمان است. نرمافزار، میانافزار و سختافزار آن را خودمان ساختهایم و اکنون در تهران هزار مشترک از آن استفاده میکنند.
وی یادآور شد: این کالا چون در بستر مخابراتی ارائه میشود با هزینه کم و سرعت فراگیری بالا قابلیت دریافت هزاران شبکه را دارد و عنوان فارسی آن "رسانه مهر" است. همچنین هزینه استفاده از آن معادل استفاده از ADSL است و حدود 10 تا 12 هزار تومان هزینه اشتراک آن است، به نحوی که پهنای باندی معادل 2 مگابایت را ارائه میکند و بهواسطه آن میتوانیم به وب، تلفن، فکس و شبکههای تلویزیونی دسترسی پیدا کنیم.
سیاهکلی فرصت ارسال آثار به جشنواره فیلم کوتاه و پویانمایی فضای مجازی را تا 15 مهر اعلام و تأکید کرد: هر کس که توانایی فعالیت در فضای مجازی را دارد باید به عرصه بیاید و ایران را به جهانیان بشناسد. بنابراین صدا و سیما نیز بهعنوان یکی از نهادهای بزرگ تولید صوت و تصویر به برگزاری این جشنواره اقدام کرده است و از طرفی قابلیت برندسازی را نیز دارد.
معاونت مجازی سازمان صداوسیما جشنواره را محفلی را برای شناخت پتانسیل جامعه دانست و اظهار کرد: قدرت رسانهای میتواند در رشد و تعالی فرهنگ موثر باشد، بنابراین ما از سازمان خواستیم تا این جشنواره برگزار شود. وی در پایان درباره جوایز جشنواره توضیح داد: در 8 موضوع هر کدام دو فرمت پویانمایی و فیلم کوتاه در 4 بخش جایزه ویژه و جایزه اول تا سوم برگزیده خواهیم داشت که مجموع برگزیدگان را به 64 نفر میرساند.
نظر شما