کیانوش کوچکی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سالمندی فرآیندی است که تغییرات ناشی از آن غیر قابل اجتناب است ولی می توان با رعایت نکات بهداشتی از بروز مشکلات این دوران تا حدود زیادی پیشگیری کرد.
وی اظهارداشت: پیشرفت دانش پزشکی موجب افزایش طول عمر و در نتیجه افزایش جمعیت سالمندان شده است اما دغدغه اصلی محققان و پژوهشگران فقط پرداختن به افزایش طول عمر نیست بلکه با نگاهی به آمار و ارقام می توان دریافت که اگر چالش اصلی بهداشت در قرن بیستم فقط زنده ماندن و افزایش طول عمر بوده، چالش قرن جدید زندگی کردن با کیفیتی برتر است.
مدیرکل بهزیستی گیلان گفت: سالمندی، برخلاف تفکرات قدیمی که نوعی بیماری را در ذهن تداعی می کرد، در حال حاضر یکی از گروههای آسیب پذیر و مرحله ای از بلوغ زیستی به شمار می رود و جزئی از اصول تغییر ناپذیر هستی بوده و هست.
وی افزود: این سیر ناگزیر زمان را نه می توان کوتاه کرد نه معکوس و نه حتی متوقف نمود بلکه با در نظر داشتن نیازهای خاص این دوران و توجه به رفتارهای ارتقا دهنده سلامت می توان آگاهانه و هوشمندانه با سالمندی و مشکلات ناشی از آن برخورد کرد.
کوچکی نژاد اظهار داشت: سالمندی دوران حساسی از زندگی بشر است که سیستمهای مختلف بدن در آن تحلیل رفته و عملا توانایی های انسان کاهش می یابد و توجه به مسائل و نیازهای این مرحله یک ضرورت اجتماعی است.
وی یادآور شد: افزایش امید به زندگی و داشتن عمر طولانی تر به ضرورت معادل سالمندی موفق نیست و از آنجا که سالمندان یکی از گروههای آسیب پذیر جامعه بوده که از لحاظ اجتماعی، بهداشتی و تغذیه ای باید مورد توجه بیشتر خانواده ها و جامعه قرار گیرند.
نظر شما