احمد شوهانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیکاری در استان با قبل تفاوت هایی دارد، افزود: به نظر می رسد آمار رسمی اعلام شده در خصوص وضعیت بیکاری خیلی دقیق نبوده و واقعیت بیکاری غیر از این باشد.
وی ادامه داد: بیکاران امروز اکثریت تحصیل کرده و دارای مدرک لیسانس به بالا هستند و خیلی از کارهای معمولی را انجام نمی دهند.
شوهانی تصریح کرد: به نظر میرسد در هر منزلی یک نفر بیکار هست و لازم است که اقدام قاطعی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم از طریق اعطای تسهیلات و طرح هایی که در گذشته در راستای خوداشتغالی صورت گرفته، بیکاری را از بین ببریم، یادآور شد: برای ایجاد اشتغال پایدار در استان باید مسیر و استراتژی توسعه در استان را مشخص کنیم که به نظر می رسد این کار انجام نشده و پراکنده کاری شده است.
نماینده ایلام، ایوان، مهران، شیروان چرداول و ملکشاهی در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در بخش صنعت بسیار سرمایه گذاری شده ولی خروجی مطلوبی نداشته، برای تایید این موضوع می شود به شهرک های صنعتی در اطراف کلیه شهرها و حتی بخش های استان مراجعه کرد که در این شهرک ها چیزی به نام تولید وجود ندارد.
وی ادامه داد: اکثریت کارخانه ها نیمه کاره هستند یا بعد از مدتی فعالیت، رها شده اند و به معضلی برای بانک ها تبدیل شده اند و بخش صنعت تقریبا قفل شده و رمقی ندارد که بتواند بیکاران استان را مشغول به کار کند.
شوهانی اظهار داشت: دومین بخش از لحاظ اشتغال زایی استان کشاورزی است که هر چند به صورت معیشتی و سنتی بیشترین شغل را داراست ولی در سالهای اخیر به دلیل وضعیت جوی و کمی بارش مجروح شده است که برای تایید این مطلب به وضعیت کشاورزی در مهران و دهلران که دو قطب بزرگ کشاورزی هستند می توان اشاره کرد.
این نماینده سومین محور اشتغال استان را بخش خدمات نام برد و اظهار داشت: بیکاران تحصیل کرده کنونی حاضر نیستند به این حوزه ورود کنند چراکه موقعیت اجتماعی آنان این اجازه را به آنها نمی دهد.
وی در پایان افزود: بنابراین برای ایجاد اشتغال در استان ایلام کج دار و مریض کارهایی شده و می شود و به نظر می رسد مسیر و استراتژی توسعه استان روشن نیست و لازم است صاحب نظران و اهل فن و مدیران توجه بیشتری به آنها داشته باشند.
نظر شما