۳ مرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۳۷

اثرات ربا-1/

ربا باعث تنبلی و تعطیلی کسب و کار/ وجود سیستمهای ربوی در کشور

ربا باعث تنبلی و تعطیلی کسب و کار/ وجود سیستمهای ربوی در کشور

یک عضو هیئت علمی دانشگاه مفید قم با اشاره به اینکه ربا برای اقتصاد جامعه مفید نیست، گفت: با این کار جلوی کارهای خیر و نیکوکاری گرفته می‎شود و راه‎های غیراخلاقی و غیر شرعی پول در آوردن رواج می‎یابد.

حجت الاسلام مجید رضایی درمورد تعریف ربا در اسلام به خبرنگار مهر گفت: ربا بیشتر در عقد قرض مطرح است. اگر در معامله‎ای از عقد قرض استفاده کنیم و آن مقداری که به افراد قرض می‎دهیم بیش از آن را پس بگیریم و در معامله هم ذکر شده باشد این به عنوان ربای محرم است.

وی در مورد میزان قبح ربا در اسلام نیز اظهارداشت: به این دلیل در اسلام ربا نکوهیده و حرام است که یک عمل نیکوکاری و اعانه به یک عمل کسب و کار بدون زحمت و ریسک تبدیل می‎شود. افراد می‎توانند برای اضافه کردن پول خود از عقود شرعی دیگر مانند خرید و فروش، اجاره، مضاربه، و مساوات استفاده کنند. اما عقد قرض برای رفع احتیاج مسلمانی است و نه تنها اضافه گرفتن آن حرام است بلکه بر مهلت دادن به درمانده برای دادن قرض خود و حتی بخشش آن نیز توصیه شده است. بدون شک ربا از حرامات مسلم در فقه و شریعت اسلام است که در قرآن و روایات و کتب فقها بر زشتی آن تأکید شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه مفید قم در مورد اثرات ربا بر جامعه و اقتصاد هم تصریح کرد: ربا باعث تنبلی و تعطیلی کسب و کار می شود. وقتی ربا می‎دهیم هزینه تولید بالا می‏رود و افراد به جای اینکه وارد بخش تولید و کار بشوند و سرمایه‎گذاری کنند بخاطر داشتن پول بدون اینکه کاری را انجام دهند و بدون هیچگونه ریسکی و ضرری بی دردسر سودی عایدشان می‎شود. این برای اقتصاد جامعه مفید نیست. با این کار جلوی کارهای خیر و نیکوکاری گرفته می‎شود و راه‎های غیراخلاقی و غیر شرعی پول در آوردن رواج می‎یابد.

رضایی درمورد وضعیت کنونی جامعه ایران در سطوح فردی و سیستماتیک در خصوص ربا و امکان وجود سیستمهای ربوی در برخی از بخش‎ها نیز یادآورشد: یک عده در جامعه ما عملاً ربا خوارند. یک عده دیگر از انواع حیله‏های ربا استفاده می‎کنند و هرچند که در ظاهر ربا خوار نیستند اما در باطن و در حقیقت ربا می‎دهند. گروه سوم هم که بطور سیستماتیک است قراردادهای بانکی است که افراد تسهیلاتی از بانک‎ها می‏گیرند و پول اضافه‏تری به آنها پس می‏دهند. افراد به مفاد قراردادنامه اعتنایی ندارند و معاملات صوری انجام می‎شود این قراردادها به طور اتوماتیک به قرض ربوی تبدیل می‎شوند. این نوع معاملات در کشور کم نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه مفید قم درباره نقش مراجع و علما در مبارزه با ربا هم تصریح کرد: باید مراجع احکام را به مردم مرتب گوشزد کنند. در سخنرانی‎ها و کلاسها از مردم بخواهند به ربا واکنش نشان داده و نه ربا بگیرند و نه ربا خواری نکنند.

کد خبر 1656893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha