۳ مرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۴۳

هنر در مالزی نوپاست ؛

گردشگری هنری فرصتی جدید برای توسعه/ جای خالی گردشگری هنری در ایران

گردشگری هنری فرصتی جدید برای توسعه/ جای خالی گردشگری هنری در ایران

کوالالامپور- دفتر منطقه ای خبرگزاری مهر در جنوب شرق آسیا: مالزی کشوری است که موفقیت زیادی در جذب گردشگران خارجی طی سالهای گذشته داشته و گردشگری هنری آخرین برنامه دولت این کشور برای جذب گردشگران بیشتر به مالزی است.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس این طرح مالزی با برگزاری رویدادها و جشنواره های هنری گردشگران علاقمند به خرید آثار هنری را جذب کشورش می کند و از این راه نه تنها آمار گردشگران خود را افزایش می دهد بلکه علاوه بر کسب درآمد احتمالی از فروش آثار هنری، فرهنگ و هنر خود را بیش از پیش به جهانیان معرفی می کند.

استفاده از این قابلیت برای کسب گردشگران و خریداران آثار هنری در حالی صورت می گیرد که ارایه آثار هنری در این کشور عمر زیادی ندارد و حتی بسیاری از مردم این کشور شناخت صحیح و درستی نسبت به هنر و آثار هنری ندارند.

مالزی که از رشته های مختلف گردشگری مانند گردشگری سلامت و تحصیلی به خوبی استفاده کرده و توانسته درآمد زیادی را کسب کند، قصد دارد استفاده از ظرفیت گردشگری هنری را تجربه کند.

هر چند مالزی در ابتدای راه گردشگری هنری قرار دارد اما توانسته است با برنامه ریزی مدون از برنامه های هنری مشابه مانند اکسپوی هنری مالزی خود را در کانون توجه هنردوستان قرار داده و از آن کسب درآمد کند.

بنابر گزارش های اعلام شده آرت اکسپو سال 2010 مالزی بیش از 12 هزار بازدید کننده و 11 میلیون رینگیت ( هر دلار معادل سه رینگیت) فروش داشته است.

با توجه به استفاده از ظرفیت های هنری برای توسعه گردشگری مالزی و مقایسه با ظرفیت های هنری در کشورمان به طور ناخودآگاه این نکته به ذهن خطور می کند که ایران با توجه به غنای فرهنگی و هنری خود تا چه حد از این ظرفیت برای جذب گردشگران خارجی و فروش آثار هنری هنرمندان ایرانی استفاده کرده است.

تنها تفاوت بین مدیران هنری و گردشگری ایران و مالزی را می توان در نوع مدیریت و استفاده از ابزار تبلیغاتی مناسب برای معرفی ظرفیت های هنری و گردشگری جستجو کرد.

شاید هنر مالزیای در تبلیغ فراوان و حتی اغراق در تبلیغ ظرفیت های هنری و گردشگری باشد اما واقعیت این است که آنها با این سیاست توانسته اند موفق به جذب گردشگر و فروش آثار هنری خود شوند.

در سال های اخیر که اکسپوی هنری ایران توانسته است به موفقیت های خوبی در زمینه فروش آثار هنری برسد و بر اساس گزارش مسئولان وزارت ارشاد بیش از 10 میلیارد ریال اثر هنری در اکسپوی سال 91 فروش رفته است، بهتر است که مسئولان گردشگری و هنری ایران با برنامه ریزی مناسب زمینه تجربه مالزی در زمینه گردشگری هنری را فراهم کنند.

به طور قطع هنر ایرانی با توجه به سابقه و ریشه دیرینه خود زمینه بسیار مناسب تری نسبت به دیگر کشورهای جهان مانند مالزی که در زمینه تولید و عرضه آثار هنری در ابتدای راه هستند  برخوردار است. 

کد خبر 1657004

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha