به گزارش خبرگزاری مهر، سید عبدالوهاب سهل آبادی اظهار داشت: این تفاهمنامه در راستای اجرای اصلاح قوانین سازمان ملی استاندارد و به منظور گسترش همکاریهای علمی، فنی، پژوهشی در زمینه استانداردسازی واحدهای صنعتی استان به امضای روسای اداره کل استاندارد و خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان رسید.
وی استفاده بهینه از تواناییهای علمی، فنی و پژوهشی طرفین را موضوع این تفاهم نامه برشمرد و افزود: بر این اساس، مشارکت در تدوین استانداردهای ملی و کارخانهای مورد نیاز صنایع و استانداردهای بینالمللی مرتبط با صنایع غالب استان به ویژه کالاهای صادرات مزیت اقتصادی نظیر فولاد، فرش، مصنوعات طلا و نقره مورد توافق طرفین قرار گرفت.
همکاری در زمینه اجرای مقررات استانداردهای اجباری و قانون ارتقای کیفی تولید خودرو و سایر کالاهای صنعتی در استان، عضویت خانه صنعت، معدن و تجارت در شورای استاندارد استان و کمیتههای هماهنگی اجرای طرحهای طاها و تجا، همکاری در توسعه و تجهیز آزمایشگاههای همکار تایید صلاحیت شده مورد نیاز در استان، ارتقای خدمات متقابل آموزشی در راستای ارتقای سطح دانش و تجربه استانداردسازی و کیفیت در صنعت استان، همکاری در تامین کارشناسان استاندارد حقیقی و حقوقی در کلیه رشتههای صنعتی مورد نیاز استان، دیگر مواردی بود که به گفته سهل آبادی در راستای موضوع تفاهمنامه مذکور به توافق طرفین رسید.
کارشناسان صنعتی در جلسات کمیته ملی فنی متناظر استاندارد حضور مییابند
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در مورد اینکه هر یک از طرفین چه مسئولیتهایی بر اساس موارد مندرج در این تفاهم نامه بر عهده دارند، تصریح کرد: تعیین و اعلام اولویتهای واگذاری تهیه پیشنویس استانداردهای ملی در زمینههای مرتبط با موضوع همکاری، تدوین و ارائه دورههای آموزشی و سایر دورههای مورد نیاز به کارشناسان و متخصصان خانه صنعت، معدن و تجارت استان بر عهده اداره کل استاندارد قرار دارد.
این فعال صنعتی ادامه داد: از دیگر تعهدات اداره استاندارد میتوان به ایجاد تسهیلات لازم برای استفاده کارشناسان خانه صنعت، معدن و تجارت از اطلاعات مرتبط با استانداردها و تجهیزات فنی آزمایشگاهها طبق ضوابط سازمان، معرفی متخصصان و کارشناسان ما برای عضویت و حضور در جلسات کمیتههای ملی و همچنین کمیته ملی فنی متناظر با کمیتههای فنی سازمانهای بینالمللی استاندارد در ستاد سازمان اشاره داشت.
به گفته وی ارائه خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی مورد نیاز به خانه صنعت، معدن و تجارت طبق سازمان، دعوت از نمایندگان آن در شورای استاندارد استان و کمیتههای هماهنگی طرح تجا و طرح طاها و کمیته علائم صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد بر عهده اداره استاندارد استان اصفهان قرار داد.
راهاندازی کلینیکهای مشاوره کیفی در مناطق صنعتی استان اصفهان
سهل آبادی ادامه داد: طبق مفاد این تفاهم نامه، رعایت دقیق اولویتهای اعلام شده از سوی اداره کل در خصوص تدوین استانداردهای واگذار شده، بررسی و مطالعه برای تشکیل و راهاندازی گروه، بخش یا دفتر تدوین در خانه به منظور تدوین استانداردها و معرفی دبیران تدوین به اداره کل، ایجاد تسهیلات لازم برای استفاده کارشناسان اداره کل از امکانات علمی و فنی و آزمایشگاههای تحقیقاتی مرتبط با خانه صنعت، معدن و تجارت و نیز مشارکت در تدوین استانداردهای کارخانهای، ملی و بین المللی مورد نیاز صنعت استان بر اساس اعلام اداره کل، جزء مسئولیتهای خانه صنعت، معدن و تجارت به شمار میآید.
وی همچنین مشارکت در اجرای طرح تجا در سطح استان اصفهان را از مسئولیتهای نهاد متبوع خویش عنوان و تصریح کرد: در این راستا نسبت به معرفی افراد واجد شرایط اقدام خواهد شد تا پس از تایید صلاحیت و صدور کارت بازرسی افتخاری برای ایشان، در بازدیدهای نظارتی مشترک از مراکز تولید و عرضه کالا و واحدهای صنعتی مشمول طرح تجا حضور داشته باشند و با ارائه گزارش مغایرتهای کیفی به اداره کل، قدم موثری در تحقق موارد مدنظر برداشته شود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان اظهار داشت: با انجام این مهم علاوه بر مشارکت جهت شناسایی واحدهای تولیدی فاقد پروانه کاربرد علامت استاندارد و هدایت آنها به اداره کل جهت پیگیری استانداردسازی محصولات تولیدی، از تولید و عرضه محصولات فاقد کیفیت و نشان استاندارد ممانعت به عمل خواهد آمد.
وی گفت: اگر آنچه در فوق ذکر شد به نحو مطلوب اجرا شود، مشارکت در ترویج فرهنگ استاندارد در سطح جامعه و همکاری جهت ابلاغ اطلاعیهها، بروشورها و... به تمام واحدهای تولیدی سطح استان تسهیل خواهد شد.
این فعال صنعتی از شناسایی آزمایشگاههای مستقر در مناطق صنعتی استان و تهیه بانک اطلاعاتی ظرفیت و تجهیزات و نیز معرفی آزمایشگاههای واجد شرایط خبر داد و تصریح کرد: بر اساس مفاد تفاهم نامه منعقد شده با اداره کل استاندارد استان اصفهان، خانه صنعت، معدن و تجارت نسبت به ایجاد و راهاندازی کلینیکهای مشاوره کیفی در مناطق صنعتی استان با هماهنگی اداره مذکور و به منظور ارائه خدمات مشاورهای به واحدهای تولیدی برای کمک به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندار اجباری اقدام میکند.
اجرای دورههای آموزشی برای مدیران و صاحبان صنایع اصفهان
وی تاکید کرد: برنامهریزی و اجرای دورههای آموزشی برای مدیران و صاحبان صنایع استان در این مسیر حائز اهمیت است که این مهم با اولویت تولیدکنندگان مصالح ساختمانی از قبیل انواع آجر، شن و ماسه، تیرچه بلوک، بلوکهای پلی استایرن و صدور گواهینامه پایان دوره از طریق شرکتهای آموزشی تایید صلاحیت شده انجام خواهد شد.
سهل آبادی در بخش پایانی سخنان خود، به روش اجرایی تفاهم نامه مذکور اشاره و اظهار داشت: کمیته کارشناسی مشترک با عضویت نمایندگان طرفین به منظور نظارت بر نحوه انجام و پیشرفت کار در چارچوب تفاهم نامه تشکیل میشود.
وی ادامه داد: نخستین جلسه کمیته مشترک ظرف مدت یک ماه از تاریخ تبادل تفاهم نامه تشکیل خواهد شد و نمایندگان طرفین موظف به ارائه صورتجلسات به واحدهای ذیربط خواهند بود.
رئیس خانه صنعت و معدن استان اصفهان در ادامه افزود: تمام مصوبات کمیته کارشناسی مشترک پس از تایید و ابلاغ اداره کل برای طرفین تفاهم نامه لازم الاجرا خواهد بود.
وی مدت زمان اجرای تفاهم نامه منعقد شده با اداره کل استاندارد استان اصفهان را یک سال از زمان امضا عنوان کرد که در پایان، برای دورههای بعدی قابل تمدید است.
نظر شما