به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از سايت رسمي شوراي روابط اسلامي- آمريكايي، اين شورا گفت : كارمندان مسلمان اين كمپاني پس از اقامه نماز مغرب در محل كار خود از كار اخراج شدند.
شوراي روابط اسلامي – آمريكايي مستقر در واشنگتن به كمپاني "دل"، بزرگترين كمپاني سازنده رايانه هاي شخصي، پيشنهاد كرده است با كارمندان مسلمان براي حل اين نزاع به توافق دوجانبه اي برسد.
"ارسلان افتخار" مدير حقوقي شوراي روابط اسلامي – آمريكايي در نامه اي به "كوين بي رولينز" رئيس و مدير عامل كمپاني "دل" گفت : با توجه به حق كارمندان براي راحتي و آسايش در اجراي مناسك ديني ، كارمندان مسلمان تا كنون حسن نيت خود را نشان داده اند.
برطبق فصل پنجم ار قانون حقوق مدني كه در سال 1964 تصويب شده است، فراهم كردن آسايش ديني و انجام آداب و مناسك ديني كارمندان در محل كار بلامانع است .
گفتني است، نظر سنجي كه توسط دانشگاه كورنل انجام شده نشان مي دهد دست كم 44 درصد جامعه آمريكا خواستار محدود كردن حقوق مسلمانان و نظارت برنمازخانه خانه ها و مساجد آنها هستند.
"عبدي نور" يكي از كارمندان اخراج شده گفت : آنها وادار شدند ميان كار و دين خود يكي را انتخاب كنند.
"عبدالشكور ابراهيم"، امام جماعت مسجد شهر "نشويل" كه تا كنون با موارد بسياري از اين قبيل رو به رو شده است گفت : ميان دين و زندگي در دين اسلام خط تمايزي وجود ندارد.
"ابراهيم " گفت : مسيحيان مي توانند پس از ترك محل كار به خانه رفته و به نيايش بپردازند. اما در دين اسلام زمان هاي خاصي وجود دارد كه فرد بايد در آن زمان نماز بخواند.
اگر كميسيون حقوق بشر منطقه "نشويل" كه با دادخواستهايي كه ازحقوق بشر به آنها ارائه شده رويكرد اين كمپاني را نسبت به كارمندان مسلمان تبعيض نژادي تشخيص دهد، اين كمپاني جريمه مي شود.
اين درشرايطي است كه عده اي از كارمندان اخراج شده كمپاني "دل" مي گويند حتي اگر از آنها خواسته شوند، آنها به بازگشت به اين كمپاني فكر نمي كنند.
"ديويد فرينك" سخگوي كمپاني "دل" گفت : اين كمپاني در حال بررسي اين موضوع است به نحوي كه براي هر دو طرف سودمند باشد.
وي افزود : مدت مديدي است كه ما براي راحتي و آسايش ديني كارمندان خود از جمله زمان نماز تلاش مي كنيم.
چندين كمپاني در نشويل كه 5 تا 8 هزار مسلمان سوماليايي تبار در آنجا زندگي مي كنند به كارمندان زن اجازه برسر داشتن حجاب در محل كار را داده است و غذاي حلال در اختيار كارمندان مسلمان قرار داده اند.
اين در شرايطي است كه چند كارگر سوماليايي تبار از كارخانه "ويلپول" اخراج شده و زماني كه اين مورد را در دادگاه مطرح كردند نيز موفقيتي بدست نياوردند، چرا كه دادگاه گفت محدود كردن زمان استراحت كارگران براي صدمه نزدن به محصول كارخانه از حقوق كارفرما است.
نظر شما