به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر"، شهين كربلايي نماينده سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در اين گردهمايي با ارايه گزارشي از فعاليت ها و برنامه هاي بخش بين الملل سازمان فرهنگي هنري در ايجاد تعامل ميان فرهيختگان و تشكل هاي كشورهاي مسلمان افزود: ارتباطات ما با كشورهاي آفريقايي در صورتي به نتايج مطلوب منتهي مي شود كه از سطح يك گردهمايي علمي فراتر رفته و روابط كلان فرهنگي و اجتماعي را در برگيرد و در اين زمينه نقش دانشجويان و تشكل هاي دانشجويي بسيار تعيين كننده است.
رييس اداره امور بين الملل سازمان فرهنگي هنري تاكيد كرد: در بسياري زمينه ها تشكل هاي غيردولتي فعاليت هايي انجام مي دهند كه دولت ها قادر به انجامش نيستند، از اين رو تقويت اين تشكل ها ضروري است و ما در حوزه فرهنگي آمادگي كامل براي تعامل با تشكل هاي دانشجويي كشورهاي آفريقايي داريم.
در اين گردهمايي كه با حضور دانشجويان و طلاب آفريقايي شاغل به تحصيل، سفرا، نمايندگان ديپلماتيك و جمعي از اساتيد و نمايندگان سازمان ها و مراكز مرتبط در مركز مطالعات آفريقا دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد، وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي در پيامي سفر اخير رييس جمهوري به هفت كشور آفريقايي را نقطه عطفي در روابط ايران و آفريقا دانست.
وي بر نقش دانشجويان بر روابط كشورهاي آفريقايي و ايران تاكيد كرد و افزود :تاكنون 34 نفر از دانشجويان آفريقايي از دانشگاه هاي علوم پزشكي ايران فارغ التحصيل شده اند و هم اكنون نيز 24 دانشجوي آفريقايي در رشته هاي مختلف علوم پزشكي به تحصيل اشتغال دارند.
پزشكيان در پيام خود از تشكيل و راه اندازي ستاد آفريقا در وزارت امور خارجه و عملي شدن طرح بورسيه دانشجويان آفريقايي تحت مسووليت معاون اول رييس جمهور خبر داد.
دكتر سعيد سمنانيان، رييس دانشگاه تربيت مدرس نيز در اين گردهمايي با تاكيد بر ضرورت افزايش سفرهاي پژوهشي و علمي كشورهاي جنوب، خطاب به دانشجويان و طلاب آفريقايي گفت: شما دانشجويان آفريقايي سفرايي هستيد كه بي ترديد در شناسايي و معرفي متقابل ايران و كشورهاي متبوعتان با بهره گيري از توان علمي و آموزشي خود بسيار موثر خواهيد بود.
خانم "حاجه آلاري كول" سفير كشور سيرالئون در ايران نيز نقش دانشجويان را در توسعه تعامل و تبادل فرهنگي و آموزشي بين كشورها بسيار مهم توصيف كرد و گفت: اميدواريم اين گردهمايي در حركت هاي مشابه باب تازه اي فرا روي ارتباطات كشورهاي آفريقايي و ايران باز كند.
وي با تاكيد بر همكاري بيشتر، از گسترش همكاري هاي علمي، فرهنگي، آموزشي و اقتصادي فيمابين در آينده نزديك خبر داد.
سيروس احمدي، دبير گردهمايي نيز با ارايه گزارشي از روند شكل گيري اين برنامه، تربيت نيروي انساني متخصص را در ارتقاي روابط ايران و آفريقا ثمربخش خواند و گفت: قطع ارتباط دانشجويان با كشور مبدا پس از فارغ التحصيلي موضوعي است كه نياز به بررسي جدي دارد.
نخستين گردهمايي علمي فرهنگي دانشجويان و طلاب آفريقايي با مشاركت و اهتمام سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، مركز مطالعات آفريقا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، وزارت امور خارجه ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، دانشگاه تربيت مدرس، مركز جهاني علوم اسلامي ، مركز بين المللي گفتگوي تمدن ها، سازمان حوزه ها و مدارس علميه خارج از كشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دانشكده بين المللي امام خميني (ره)، مجمع جهاني اهل بيت(ع) و موسسه فرهنگي نور بصائر برگزار شد.
نظر شما