۴ مرداد ۱۳۹۱، ۱۶:۲۸

در چهارمحال و بختیاری/

نژاد گوسفند رومانوف و پاکستانی با گوسفند لری بختیاری تلاقی داده شد

نژاد گوسفند رومانوف و پاکستانی با گوسفند لری بختیاری تلاقی داده شد

شهرکرد - خبرگزاری مهر: معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: نژاد گوسفند رومانوف و پاکستانی با گوسفند لری بختیاری برای اولین بار در استان چهارمحال و بختیاری تلاقی داده شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، برزوهبتیان اظهار داشت: برای اولین بار در استان چهار محال و بختیاری طرح تلاقی نژاد گوسفند رومانوف و پاکستانی با گوسفند لری بختیاری بر روی تعداد 600 رأس میش لری بختیاری انجام شد.

وی گفت: این طرح برای اولین بار در استان به منظور اصلاح نژاد و تولید گوشت با کیفیت، افزایش ضریب تبدیل علوفه به گوشت، افزایش راندمان تولید، کاهش تولید چربی و در نهایت ایجاد صرفه اقتصادی در نگهداری گوسفند انجام می شود.
 
برزو هیبتیان با اشاره به شروع این طرح در شهرستان های شهرکرد، کیار، کوهرنگ و فارسان افزود: برای اهمیت اجرای این طرح، آموزش های لازم داده شده است که برای انجام این کارتعداد 600 رأس میش لری بختیاری با عملیات تزریق هورمون و اسفنج گذاری آماده عمل لاپاراسکوپی شده اند.
 
وی بیان کرد: در عمل لاپاراسکوپی، اسپرم قوچ نژاد رومانوف و پاکستانی که نژادی درشت و با چربی کم است بر روی میش منتخب لری بختیاری انتقال داده می شود که منجر به تولید نژاد مشترک بختیاری رومانوف و بختیاری پاکستانی خواهد شد.
 
هیبتیان با اشاره به سه شیوه گوسفند داری عشایری، استفاده از مرتع و مزرعه و نگهداری دام در محیط بسته، گفت: در روش تلاقی با نگهداری دام در سیستم بسته سعی بر این است که فشار دام در مرتع را کاهش داده و بتوانیم در حفظ و نگهبانی از مراتع استان قدمی برداشته باشیم.
 
انتقال آب بالوله ازچشمه ها وقنات به مزارع در شهرستان کیار
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار از انتقال آب به مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: انتقال آب بالوله ازچشمه ها وقنات به مزارع در شهرستان کیار انجام شد.

رستم ولی پورگفت: این طرح در راستای کمک به کشاورزان با هدف کاهش اثرات خشکسالی بوده است.
 
وی افزود: انتقال آب از چشمه ها و قنات این منطقه به مدت یک هفته با هزینه ی بالغ بر 250میلیون تومان در بین شهرها و روستا های شهرستان کیار به صورت پراکنده و مساوی تقسیم شده است.      
 
آغاز برداشت ماش از اراضی کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری
 
مدیر زراعت جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تا کنون 70 درصد از ماش کشت شده در استان برداشت شده است.
 
مسعود میرزایی با اشاره به اینکه  سطح زیر کشت عدس در استان 176 هکتار می باشد، گفت: پیش بینی می شود از این سطح 336.5 تن برداشت شود که تا کنون 70 درصد این کار انجام شده است.
 
وی افزود: بیشترین سطح زیر کشت ماش در شهرستان لردگان با 165 هکتار و مابقی آن در شهرستان کیار با 11 هکتار بوده و برداشت کاملا با دست انجام می شود.
 
کشت مکانیزه مینی تیوبر سیب زمینی برای نخستین بار در استان
 
برای نخستین بار کشت مکانیزه مینی تیوبر سیب زمینی در سطح دو هکتار از زمین های زراعی استان انجام شد.
 
مدیر زراعت جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: کشت مکانیزه رقم اگریا و به تعداد 75 هزار غده در هکتار در شهرستان های بروجن و شهرکرد انجام شده است.
 
مسعود میرزایی با اشاره به اینکه 1.5 هکتار از این سطح زیر کشت در شهرستان بروجن و مابقی در شهرستان شهرکرد  است، افزود: امسال  کشت مینی تیوبر بذر سیب زمینی بر خلاف سال های قبل با دستگاه مکانیزه بوده است و وزن متوسط  هر بذر 6 گرم است.
 
وی ادامه داد: 60 تن محصول سیب زمینی بذری با کلاسSE از این سطح زیر کشت برداشت شود.
 
پیشرفت 30درصدی برداشت گندم دیمی از مزارع بخش کیار
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار از پیشرفت 30درصدی برداشت گندم دیمی در این شهرستان خبر داد.
 
رستم ولی پور گفت: تولید سه هزار و 500 تن گندم دیم در سطح سه هزار هکتاری مزارع بخش کیار که از 20تیر آغاز شده تا کنون پیشرفت 30درصدی داشته و پیش بینی می شود تا 20مرداد به اتمام برسد.
 
وی افزود: برداشت این گندم ها که رقم سرداری هم بوده درمنطقه ناغان به صورت دستی و در بخشهای مرکزی به صورت مکانیزه انجام میشود.
 
آغاز راست آزمایی اطلاعات ثبت شده در سامانه شناسایی بهره برداران بخش کشاورزی
 
رئیس اداره آمار و فن آوری اطلاعات سازمان از آغاز راست آزمایی اطلاعات ثبت شده در سامانه شناسایی بهره برداران بخش کشاورزی خبر داد.
 
جزایری گفت :با توجه به اینکه حدود 60هزار بهره برداری که از طریق سامانه ثبت نام کرده بودند و شناسایی شده اند مرحله دوم راست آزمایی اطلاعات ثبت شده در سامانه شناسایی بهره برداران بخش کشاورزی آغاز شد.
 
وی افزود:با همکاری سازمان نظام مهندسی 26شرکت واجدشرایط معرفی شده که دردوکلاس آموزشی یک  روزه در نظام مهندسی با هدف آموزش  مراحل  راست آزمایی  شرکت کرده وکار خود را شروع می کنند.
کد خبر 1658350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha