۲۴ اسفند ۱۳۸۳، ۱۴:۳۹

دكتر نصرالله پور جوادي در گفت وگو با "مهر" : امسال فقط به مسيحيت و ديالوگ با آنها پرداختيم // سال آينده به اديان شرقي توجه بيشتري كنيم

دكتر نصرالله پور جوادي در گفت وگو با "مهر" : امسال فقط به مسيحيت و ديالوگ با آنها پرداختيم // سال آينده به اديان شرقي توجه بيشتري كنيم

دكتر نصرالله پورجوادي، استاد فلسفه دانشگاه تهران، گفت : امري كه امسال چندان به آن اهتمام و توجه نشده و مي بايست بيش از پيش به آن توجه شود مطالعه اديان شرقي مانند: بودايي، هندويي، ذن، كنفوسيوس، اديان چيني و ژاپني است چرا كه اين اديان از اهميت ويژه اي در مطالعات دين پژوهي برخوردار هستند.

دكتر نصرالله پورجوادي، استاد فلسفه دانشگاه تهران، در گفت وگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" درباره حوزه فعاليتهاي فلسفي و ديني در سال 83 گفـت : در سال هشتاد و سه مراسم مختلفي برگزار شد كه جنبه مثبت و قابل توجهي داشت. يكي از اين جنيه ها دعوت از فيلسوفان دين مانند : پروفسورجان هيك و پروفسور وينسنت برومر بود. حضور چنين شخصيتهاي تاثير عميقي در گفت وگو و تعامل با متخصصان داخلي و دانشجويان برقرار مي كند.

وي افزود : معمولا در چنين نشستهايي افراد متخصص دعوت مي شوند و قطعا اين افراد با حضور رو در رو مي توانند به مباني و موضوعات مورد علاقه هر طرف به نحوي شايسته به بحث و بررسي بپردازند.

دكتر پورجوادي دعوت از استادان و شخصيتهاي علمي را موجب برانگيختن رغبت علمي در محافل دانشگاهي  توصيف كرد و گفت : در سفر اولي كه آقاي برومر به ايران داشتند ايشان گفتند كه من در هيچ جاي دنيا چنين توجهي را با چنين گستردگي نديده بودم. لذا مي بينيم كه اين توجه از سوي آنها نيز اعلام مي شود.

استاد فلسفه دانشگاه تهران شناخت عميق و معرفت ژرف را از ويژگي هاي همايشهاي علمي در حوزه مطالعات فلسفي و ديني توصيف كرد و خاطر نشان ساخت : امري كه امسال چندان به آن اهتمام و توجه نشده بود و مي بايست بيش از پيش به آن توجه شود مطالعه اديان شرقي است ما امسال فقط به مسيحيت و ديالوگ با آنها پرداختيم ، در حالي كه اديان شرقي مانند : بودايي، هندويي، ذن، كنفوسيوس، اديان چيني و ژاپني و حتي يهودي نيز اهميت ويژه اي در مطالعات دين پژوهي دارند.

دكتر پورجوادي درباره حضور خود در كنفرانسي كه با حضور بودايي ها در تايلند برگزار شده بود گفت : در بانكوك وقتي كه من درباره اسلام از منظر ايراني و شيعي سخنراني كردم براي آنها بسيار جالب و مورد توجه بود. آنها حتي در گفت وگوهاي خصوصي نيز به بنده گفتند كه ما متوجه تفاوتهايي درباره اسلام شديم. چرا كه در تايلند اكثر مسلمانان وهابي و سني هستند. لذا جاي دارد كه ما در حوزه فعاليتهايمان به اديان شرقي نيز توجه خاصي را داشته باشيم.

وي در پايان اعلام كرد : در سال جديد قصد انتشار كتاب زبان حال در عرفان و ادبيات فارسي را دارم.

کد خبر 165911

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha