سید امیر حسین قاضی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: به منظور ارائه راهکار برای افزایش جمعیت باید ابتدا سیاستهای جمعیتی که در گذشته محدود کننده بودند مورد بررسی و بازنگری قرار گیرند و در کنار آن با تدوین سیاستهای تشویقی در جهت افزایش تعداد فرزندان در خانواده ها اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه روند تغییرات اجتماعی در جامعه باعث کاهش رشد جمعیت شده است، گفت: افزایش سن ازدواج، فرهنگ اشتباه نگهداری فرزند و عدم مسئولیت پذیری خانواده ها از جمله تغییراتی است که کاهش جمعیت را در بر داشته است.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: قشر تحصیلکرده و دانشگاهی جامعه مجبورند بیشتر وقت خود را صرف آموزش، کنکور و ... کنند به همین دلیل در سن بالا ازدواج می کنند و همین امر باعث می شود که سن بچه دار شدن آنان بگذرد.
وی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی تاثیر مستقیم بر کاهش رشد جمعیت ندارد، گفت: هم اکنون طبقات مرفه و پر درآمد جامعه فرزند کمتری نسبت به افراد کم درآمد دارند به همین دلیل نمی توان گفت که مشکل اقتصادی در کاهش آمار فرزندان در خانواده ها تاثیر بسزایی دارد.
به گفته قاضی زاده ، نگرانی از اشتغال و تحصیل و همچنین نگرانی از آینده فرزندان نیز از دیگر مشکلاتی است که جوانان و خانواده ها با آن دست و پنجه نرم می کنند و مانعی برای ازدواج و فرزند دار شدن آنان است.
وی با اشاره به ترویج تک فرزندی در جامعه اظهار داشت: افزایش سن ازدواج و کاهش سن زمان مناسب برای بارداری و همچنین افزایش فاصله گذاری میان تولد فرزندان از دیگر مواردی است که باعث شده خانواده ها فرزند کمی داشته باشند و همین امر تنها ماندن فرزند را در آینده در پی خواهد داشت.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد تغییر قانون تنظیم خانواده نیز گفت: تغییر این قانون به تنهایی مشکلی را حل نمی کند بلکه باید درکنار آن سیاستهای تشویقی با محوریت زنان تدوین شود به گونه ای که برای تحصیل و اشتغال زنان تسهیلات و امتیازاتی در نظر گرفته شود و دراین صورت است که می شود به افزایش تعداد فرزندان در خانواده ها امیدوار شد.
نظر شما