۷ مرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۴۶

جوادی در گفتگو با مهر:

بیماران ارتباط خوب با پزشکان را سنگ بنای کیفیت خدمات می‌دانند

بیماران ارتباط خوب با پزشکان را سنگ بنای کیفیت خدمات می‌دانند

اصفهان - خبرگزاری مهر: عضو مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: برقراری ارتباط خوب با پزشکان و سایر درمانگران، همواره به عنوان سنگ‌بنای کیفیت خدمات از دیدگاه بیماران تلقی شده است.

مرضیه جوادی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در سالهای اخیر، اهمیت مهارت‌های ارتباط با بیمار و توجه به بیمار در درمان و مراقبت، به طور روز افزونی مورد تأکید قرار گرفته و دانشگاه‌های پزشکی در سراسر دنیا در این زمینه برنامه‌های آموزشی متعددی را اجرا می‌کند.

وی ادامه داد: برقراری ارتباط با بیمار، جنبه‌ای از اخلاق در پزشکی است و بیشتر دانشگاه‌های دنیا قبل از ورود دانشجویان گروه پزشکی به بیمارستان، این موضوع مهم را به آنها آموزش می‌دهند.

عضو مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: ارتباطی که بین درمانگر و بیمار وجود دارد، از یک قرارداد فراتر می‌رود و به صورت رابطه‌ای مبتنی بر اعتماد متقابل و اعتقاد قلبی در می‌آید.

وی اظهار داشت: ارائه دهنده خدمات با آگاهی درباره راه‌های مختلف مراقبت‌های بهداشتی، رابطه‌ای مبتنی بر اعتماد با بیمار برقرار می‌کند که در آن حفظ منافع بیمار، بیشترین اهمیت را دارد .

وی ارتباط را مجموعه‌ای از مهارت‌ها یا آموخته‌هایی دانست که به اعتقاد بسیاری از صاحب‌نظران یک مهارت بالینی پایه محسوب می‌شود، گفت: هر چند که مهارت‌های ارتباطی رفتارهای پیچیده‌ای هستند، اما قابلیت یاددهی و یادگیری دارند.

جوادی بیان داشت: تحولات مداوم علمی و تکنولوژی همراه با وضعیت متغیر بیماران، تیم درمانی را بر آن می‌دارد که با تلفیق مهارت‌های دانش حرفه‌ای و ارتباطی خود، به تشخیص مشکلات بیماران بپردازند. در نتیجه، تقاضا برای مراقبت مدرن‌تر، با کیفیت‌تر و ارزشمندتر افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: بنابراین مدیران خدمات بهداشتی، نه تنها برای رضایت خاطر مراجعان، بلکه به منظور کاربرد مطلوب منابع محدودی که در اختیار دارند، نیازمند فرایندی با ساختار مناسب، برای سنجش و ارزشیابی کیفیت مراقبت ارائه شده هستند.

عضو مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: ارتباط مناسب بیمار و درمانگر همواره یکی از مهم ترین عوامل در جلب رضایت بیمار و درک مطلوبیت خدمات از دیدگاه بیمار تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: در بخش سلامت علاوه بر اهمیت نتایج‌های نهایی اقدامات درمانی، سیستم سلامت نیز باید انتظارات جامعه را از جنبه غیر پزشکی خدمات برآورده سازد.

کد خبر 1659689

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha