۸ فروردین ۱۳۸۴، ۱۵:۵۵

در كنگره اخلاق زيستي عنوان شد:

حقوق حيواني فاقد قوانين جامع اخلاق زيستي است

عضو بخش فيزيولوژي دانشكده دامپزشكي دانشگاه اروميه، گفت: در امور پزشكي رفتار با بيمار و رعايت جوانب مختلف اخلاق پزشكي به روشني مورد بررسي قرار گرفته ولي در مورد حقوق حيواني ، قوانين جامعي كه در تمام كشورها اجرا شود و جوامع مختلف را ملزم به رعايت آنها نمايد وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" دكتر حسين حيات غيبي، عضو بخش فيزيولوژي دانشكده دامپزشكي دانشگاه اروميه در آخرين روز از كنگره بين المللي اخلاق زيستي به "بررسي رعايت اخلاق در علوم زيستي در مراكز آموزشي و كشتارگاه ها" پرداخت  و در ابتدا با اشاره به اين مطلب كه در امور پزشكي رفتار با بيمار و رعايت جوانب مختلف اخلاق پزشكي به روشني مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار گرفته و در قوانين Human right نيز مورد توجه واقع شده است و حتي در مورد از بين بردن افراد قبل از مرگ طبيعي يا اتونازيا (euthonasia)مواردي ذكر شده است ، گفت : ولي در مورد حقوق حيواني يا  Animal right قوانين جامعي كه در تمام كشورها اجرا شود و جوامع مختلف را ملزم به رعايت آنها نمايد به طور روشن تعيين نگرديده است و اغلب كشورها موارد قانون بين المللي را رعايت نمي كنند.

غيبي افزود : در حال حاضر حيوانات مختلف داراي مصارف گوناگوني از قبيل تغذيه، بررسي هاي آزمايشگاهي، قبل از تحقيقات انساني براي درك تأثير داروهاي مختلف و يا روش هاي مختلف جراحي مورد استفاده قرار مي گيرند و چه بسا در تمام موارد حتي در آموزش هاي دانشگاهي حيوانات از لحاظ اخلاق بيولوژي مورد توجه نيستند و هر چند تجارب آزمايشگاهي براي رفاه بشر ممكن است ضروري باشند ولي برخورد مناسب با حيوان از اصولي است كه رعايت آن به طور اخلاقي لازم است و اصولا آيا انسان حق دارد در مورد مرگ يا زندگي حيوان تصميم بگيرد؟ اين سئوالي است كه ذهن انسان را به خود مشغول مي دارد. به همين دليل قوانين متعددي پيش بيني ، تصويب و ابلاغ شده است كه بعضي از آنها بر اصول راز داري و نگهداري مطالب محرمانه در فايل هاي محفوظ ، انجام دوباره آزمايش روي فرد مورد آزمايش واقع شده كه فرد مي تواند مانع از آن شود، مرگ خود خواسته يا مرگ در مورد انسان هايي كه به دليل مرگ مغزي هيچگونه توانايي ندارند، تحقيقي كه به صورت تيمي كار مي كنند بايستي قوانيني وجود داشته باشد كه همگي به آن ملزم باشند.

دكتر حيات غيبي افزود: با توجه به قوانين بين المللي حقوق حيواني كه پيشنهاد مي كند در رفتار با حيوانات چه از جهت آموزش، چه از جهت كار در آزمايشگاه و چه در كشتارگاه ها و يا در مراكز نگهداري طوري با حيوانات رفتار شود كه موجب آزار و اذيت آنها نگردد، در دستورات ديني از پيشوايان ديني آمده بود كه قصابها ذبح را درست و نيكو انجام دهند و هر كس از دستورات سرپيچي مي كرد مورد مؤاخذه قرار مي گرفت. حتي آمده است كه هر كس گنجشكي را بكشد روز قيامت در حالي كه فرياد مي زند، مي گويد: خداي من از اين شخص بپرس كه چرا مرا كشته است؟ امام باقر(ع) فرمود: بپرهيزيد از مثله كردن حيوان و چاقو را تيز كنيد و حيوان را شكنجه و عذاب ندهيد. مشاهدات ما نشان داد كه به دليل عدم وجود مراقبتهاي ويژه و دقت عمل در مورد حيوانات اين اعمال انجام نمي شود .

وي در پايان اظهار داشت : با توجه به موارد مشاهده شده و عدم رعايت صحيح قوانين و برخورد بدور از اخلاق بيولوژيك پيشنهاد مي شود ارائه آموزش و آشنا نمودن دامداران با قوانين مربوط به حمايت از حقوق حيوانات، انتخاب دام هاي مناسب براي كشتار و جلوگيري از كشتار حيوانات آبستن ، ارائه دستورالعملهاي لازم به مراكز آموزشي كه با حيوانات سر و كار دارند و آشنا كردن مراكز مبارزه با حيوانات مزاحم و سگهاي ولگرد جهت آشنايي آنها به قوانين مربوط به حمايت از حقوق حيوانات براي جلوگيري از درد و رنج حيوانات انتخابي براي انهدام مورد توجه قرار گيرد .

عضو بخش فيزيولوژي دانشكده دامپزشكي دانشگاه اروميه در ادامه ، آشنا كردن مديران و كاركنان كشتارگاه ها جهت جلوگيري از كشتار دامهاي آبستن ، مراقبت از دام هايي كه قبل از كشتار مورد معاينه دانشجويان قرار مي گيرند ، فعال كردن سازمان حمايت از حيوانات و ايجاد كميته هاي اختصاصي جهت تدوين قوانين مربوط به حقوق حيواني( Animal welfare )  در رشته هاي مختلف و ايجاد مكانيسمي براي  پيگيري اجراي قوانين و ايجاد سازماني با داشتن امكانات واختيارات بعنوان ضامن اجرايي قوانين را از ديگر موارد پيشنهادي به منظور رعايت هماهنگ حقوق حيوانات اعلام كرد.

کد خبر 165978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha