به گزارش خبرنگار مهر، پروژه منوریل کرمانشاه که چندی پیش طی گزارشی در خبرگزاری مهر، ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت، حقیقتاً می تواند به لقب پروژه ای سردر گم خطاب شود.
در گزارش پیشین مهر به نکاتی مثل عدم تطابق منوریل با اصول پدافند غیر عامل، به صرفه نبودن اقتصادی با دید بهره ورانه در مقایسه با مترو، به وجود آوردن آلودگی سمعی و بصری و... اشاره شد در حالی که این تمام ماجرا نیست!
منوریل کرمانشاه که قرار است روزانه چیزی نزدیک به 10 هزار نفر مسافر را در فاز اول اجرا، در سطح شهر کرمانشاه جابه جا کند و مسیر عبور و مرور آنها را هموار سازد، همچنان در چگونگی عبور خود از خیابان مدرس و گذشتن از مسیر میدان آزادی تا میدان فردوسی بلاتکلیف مانده است و این درست حکایت کوری است که عصا کش شده است.
بر اساس این گزارش پروژه تعریض خیابان مدرس از آرزوهای تاریخی استان کرمانشاه و رؤیای مشترک چند نسل است که همچنان به حقیقت نپیوسته و مشکلات عدیده ای مثل بافت های فرسوده زیاد، مغازه ها و املاکی که به راحتی به فرمان عقب نشینی توجه نمی کنند، وجود بعضی ابنیه ها با ارزش فرهنگی و ... بر سر راه عملی شدن این آمال قرار گرفته است.
رؤیایی که به یکباره منوریل و ساز و کار عبور از خیابان مدرس نیز از آن سر در آورده است.
شورای شهر به چیزی غیر از عبور زیر زمینی قانع نمی شود
حجتالله موسوی اجاق در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در مصوبات شورای شهر کاملا به این نکته توجه شده است که پروژه منوریل کرمانشاه آسیبی به بافت قدیمی شهر خصوصا بازار سنتی کرمانشاه نزند.
ساسانی در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر که وضعیت عبور منوریل از خیابان کم عرض بین میدان آزادی تا میدان فردوسی چگونه خواهد بود، گفت: طرح اجرائی هنوز کامل نیست و به ویژه برای قسمت میدان آزادی تا میدان فردوسی در حال مطالعه است که مشخص شود دقیقا باید به چه شکل عمل کرد و امکان دارد تغییراتی در آن قسمت به وجود آید.
مدیر عامل قطار شهری کرمانشاه گفت: چنانچه قسمتی از منوریل از زیر زمین عبور کند نمی توان نام مترو را بر آن نهاد و در تمام طول دوازده و نیم کیلومتری قطار شهری کرمانشاه از سوی شورای عالی ترافیک منوریل تعریف شده است.
جالب است که نحوه عبور پروژه به این اهمیت از خیابان با اهمیت کرمانشاه با شرایطی خاص، در حالی که اصل پروژه شروع شده است همچنان مشخص نیست و اصلا پروژه پیش از کامل شدن طرح اجرایی آن شروع شده است.
دیوار جهانی شدن طاقبستان کوتاه تر از ارتفاع منوریل؟
نکته قابل ذکر دیگر ورود مار خوش خط و خالی به نام منوریل به حریم شکارگاه خسرو پرویز و طاق بستان است.
علاوه بر مشخص نبودن وضعیت پاسخ سازمان میراث فرهنگی به مجریان طرح در خصوص عبور منوریل از حریم شکارگاه خسرو پرویز، به نظر می رسد ارتفاع آن مانعی برای ثبت جهای طاق بستان باشد.
واقعیت امر این است که فقط پایه های منوریل پنج متر و 20 سانتی متر از سطح زمین فاصله دارد و اگر ارتفاع نهایی سازه آن بیش از هفت متر باشد، شانس جهانی شدن طاق بستان کمرنگ می شود.
این در حالی است که سازه های کوچکتری مثل گنبد شریف امامزاده ابراهیم (ع) در طاق بستان، که بدون تردید و به هیچ عنوان غیر قابل حل تر از آب ریخته شده منوریل نیست، چند برابر مورد توجه و انتقاد قرار می گیرد، اما خبری از پاسخگویی به این ابهام مهم در منوریل نیست.
پروژه منوریل موضوع مهمی است که خبرگزاری مهر در گزارش های آینده خود به گفتگو با مسئولین امر در این خصوص خواهد پرداخت.
...................................
گزارش از: مسلم معین
نظر شما