مرتضی همتی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: یکی از برنامه های این نهاد خدمات رسان در سال جاری، اجرای عملیات های عمرانی همچون جدولگذاری، زیرسازی و آسفالت در روستاهای حریم و منطقه "مشاء" است.
وی تصریح کرد: این روستا شامل "چنار شرق"، "کالدشت بالا"، "کالدشت پائین"، "اسلام آباد" و.... است که به زودی با اعتبارات تخصیص یافته آسفالت خواهند شد و هم اکنون نیز در روستای اسلام آباد پروژه عمرانی روکش آسفالت به اتمام رسیده است.
افزایش 35درصدی درآمد روستاهای حریم
شهردار دماوند با بیان اینکه درآمد روستاهای حریم امسال نسبت به سال گذشته حدود 35 درصد افزایش داشته است، یادآور شد: مطابق تبصره ۳بند ۲ماده ۹۹قانون شهرداریها، ۸۰درصد درآمدهای روستاهای حریم باید در داخل همان روستا هزینه شود.
وی ادامه داد: اگرچه این میزان درآمد نسبت به سال گذشته افزایش داشته ولی میزان اعتبار پروژه های عمرانی روستاهای حریم در سال جاری بیش از میزان درآمد حاصله بوده است.
همتی با بیان اینکه مجموع اعتبار اختصاص یافته برای این پروژه ها بیش از 1.5 میلیارد ریال است، افزود: مبالغ خوبی برای آسفالت خیابانها و کوچه ها و همچنین جدول کاری این روستاها اختصاص یافته است.
اعتبارات اختصاص یافته به روستاها بیش از درآمدهای کسب شده است
وی بیان داشت: اعتبارات اختصاص یافته به این روستاها بیش از درآمدهای کسب شده است که این موضوع حسن نظر و توجه شهرداری، شورای اسلامی شهر دماوند و فرمانداری این شهرستان به روستاها را نشان می دهد.
شهردار دماوند یکی از مهمترین اقدامات و وعده های شهرداری را اجرای پروژه آسفالت خیابان ها و معابر شهر و روستاهای حریم اعلام کرد و افزود: با گذشت زمان، شرایط جوی، نامرغوب بودن نوع آسفالت و دیگر پارامترها شاهد فرسودگی در آسفالت معابر اصلی و فرعی شهرها و روستاها می شویم که در راستای رفع این معضل، لازم است هر چند سال یکبار این مهم در دستور کار شهرداری قرار گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی، آنچه نیاز شهروندان را در عملیات عمرانی "آسفالت" تامین می کند، توجه به معابری است که سالها آسفالت به خود ندیده یا معابری که آسفالت فرسوده ای دارند.
همتی پروژه آسفالت را از جمله پروژه های اولویت دار شهرداری دانست و اظهار داشت: با داشتن مدیریت مطلوب و کارآمد، می توان فضا و نمای شهرها و روستاهای حریم شهرها را دگرگون کرد.
رشد و ارتقای سطح فرهنگ شهروندی از اهداف مهم مدیریت شهری دماوند است
شهردار دماوند در بخش دیگری از این گفتگو، بیان داشت: نهادینه کردن فرهنگ شهروندی علاوه بر کنترل در پرداخت هزینه های گزاف در پیشبرد امور و مناسبات شهرنشینی، زمینه دستیابی به محیطی بهتر برای زندگی، کار و فراغت ساکنان شهری را فراهم می سازد که این مقوله یکی از مهم ترین اهداف مدیریت شهری است.
اهمیت جایگزینی فرهنگ شهروندی به جای شهر نشینی
وی به اهمیت جایگزینی فرهنگ شهروندی به جای شهر نشینی اشاره کرد و افزود: زمانی که شهروندان و به تبع آن، نهادهای اجرایی و نظارتی در این حوزه به حقوق و تکالیف خود و دیگران بی توجه باشند یا به هر ترتیب بر قوانین این نوع زندگی مدنی گردن ننهند، شهر از مفاهیمی نظیر نظافت، بهداشت، امنیت و آرامش، مراعات و ... دور می ماند و اتلاف وقت و انرژی در آن، امری عادی تلقی می شود.
همتی تصریح کرد: فرهنگ شهروندی به عوامل پیچیده ای چون بسترهای اجتماعی، اقتصادی، رفتاری و ابزارهای ویژه تسهیل کننده نیاز دارد که تنها با تبلیغ و توصیه قابل دسترسی نیست و باید آن را در مجموعه ای منسجم و در ارتباط با تأثیر دیگر عوامل بررسی کرد و به رفع آن پرداخت.
وی تصریح کرد: شهرنشینی نوع تکامل یافته زندگی اجتماعی است و فرهنگ شهرنشینی با اداره شهر نیز قرین است.
مدیران شهری عهده دار فرهنگسازی و رعایت محدودیت های ناشی از اعمال مدیریت شهری هستند
شهردار دماوند اضافه کرد: همان گونه که شهروندان مکلفند الزامات شهری را رعایت کنند، مدیران شهری نیز به عنوان مروجین این فرهنگ، عهده دار فرهنگسازی و رعایت محدودیتهای ناشی از اعمال مدیریت شهری هستند.
وی اظهار داشت: فرهنگ شهروندی بر شالوده ای از یک نظام قانونی شکل می گیرد و بر این اساس ارزشها و هنجارهای آن با توجه به این قوانین تعریف شده به رفتارها جهت می دهد و نهادینه شدن مناسبات شهری را موجب می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه توسعه فرهنگ شهروندی در کنار فرهنگ شهرنشینی می تواند سرآغاز تحولی بزرگ و نوین در زندگی شهروندان باشد، افزود: مشکلات حقوقی و ضعف قانون در این حوزه که با بی مراعاتی برخی شهروندان به مشکلی جدی تبدیل می شود، انگیزه های خدمت رسانی به جامعه شهری را کم می کند که توسعه این فرهنگ می تواند بسیاری از مشکلات شهروندی را کاهش دهد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگ شهروندی باید به یک سری از پارامترها و کلید واژه های اساسی فرهنگ شهروندی توجه شود، گفت: این مفاهیم کلیدی همان مسئولیت پذیری شهری، قانونمند بودن شهروندان و هنجار پذیری، از الگوهای شهرنشینی است که لازمه تحقق آن، نهادینه کردن فرهنگ شهروندی از بطن یک جامعه شهری است.
نظر شما