به گزارش خبرنگار مهر، تنش در بازار گوشت سفید استان زمانی آغاز شد که با افزایش قیمت نهاده های دامی به ویژه سویا و کنجاله در روزهای گذشته، مرغداران استان از کشتار مرغ و توزیع آن با قیمت مصوب دولتی استنکاف کردند.
التهاب در این بازار زمانی وارد مرحله جدیدی شد که مرغداران مدعی شدند قیمت چهار هزار و 700 تومانی اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای فروش گوشت مرغ در شرایطی که قیمت نهاده های طیور به ویژه سویا و کنجاله افزایش پیدا کرده، ناعادلانه بوده و ادامه کشتار مرغ در این وضعیت مقرون به صرفه نیست.
مقاومت مرغداران و تولیدکنندگان گوشت مرغ تا جایی پیش رفت که کشتارگاه های مرغ در استان به حالت نیمه تعطیل درآمدند و عرضه مرغ در بازار، مختل شد.
به دنبال حاکم شدن این وضعیت، کمیسیون تنظیم بازار آذربایجان شرقی تشکیل جلسه داد و برای مدیریت و کنترل بازار، تدابیری اتخاذ و به مرحله اجرا درآورد.
محمدجعفر عظمایی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی درباره مصوبات این کمیسیون به مهرگفت: دراین نشست، موافقت سازمان حمایت با افزایش 500 تومانی قیمت یارانه ای فروش مرغ در استان مطرح و درباره واردات گوشت مرغ منجمد تصمیماتی اتخاذ شد.
وی افزود: با تصمیم مراجع کشوری، قیمت دولتی عرضه گوشت مرغ از چهار هزار و 700 تومان به پنج هزار و 200تومان افزایش پیدا کرد که درنشست مشترک با تشکل های مرتبط، این تصمیم ابلاغ شد.
دبیر کمیسیون تنظیم بازار آذربایجان شرقی افزود: هم اکنون مشکلی در بخش تولید وجود ندارد بلکه مرغداران معتقدند، قیمت حداقلی توزیع مرغ باید بیش از شش هزار تومان باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی توضیح داد: با همه این اوصاف مرجع اصلی اعلام قیمت، سازمان حمایت است که با محاسبه تمام هزینه ها، قیمت تمام شده یک کیلو گوشت مرغ را چهار هزار و 700 تومان تا پنج هزار و 200 تومان اعلام کرده است.
عظمایی ابراز امیدواری کرد، با نزدیک شدن قیمت یارانه ای فروش گوشت مرغ به قیمت مدنظر مرغداران و تعهد دولت به تامین نهاده های طیور، مشکلات اندک موجود در بازار مرغ نیز در سریع ترین زمان ممکن مرتفع شود.
وی درباره واردات گوشت مرغ منجمد هم گفت: تعدادی از فعالان بازار نسبت به ثبت سفارش واردات مرغ منجمد اقدامات لازم را انجام داده اند که در بدبینانه ترین حالت، تا دو روز آتی محموله های سفارش داده شده، وارد استان خواهد شد.
نظر شما