۹ مرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۳۴

داریوش ارجمند:

"راز پنهان" به مفهوم قیامت اشاره می‌کند

"راز پنهان" به مفهوم قیامت اشاره می‌کند

داریوش ارجمند مفهوم نهفته در "راز پنهان" را مرتبط با قیامت دانست و گفت: اگر سریال ما خارج از ماه رمضان هم پخش می شد پیام عید فطر را می‌رساند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد و بررسی مجموعه "راز پنهان" عصر دیروز با حضور فلورا سام کارگردان، مجید اوجی تهیه کننده، کامران تفتی، داریوش ارجمند، علیرضا جلالی تبار، لیلا بلوکات و حمیدرضا محمدی بازیگران و اهالی رسانه برگزار شد.

علیرضا جلالی تبار بازیگر شخصیت اصلی سریال که در میانه‌های نشست به جمع ملحق شد، گفت: من به کوهستان رفته بودم و حالا هم صاف از جاده آمده‌ام. اولین بار فیلمنامه "راز پنهان" را زمستان خواندم. همان موقع حس کردم شخصیت روی لبه تیغ است و فیلمنامه در پرداخت به شرایط متنوعی نیاز دارد تا اتفاق به ثمر بنشیند.
 
وی افزود: در مرتبه اول چند سوال برایم پیش آمد در این باره که نحوه از دست دادن حافظه به چه شکل است؟ آیا او مهارت‌هایش را هم فراموش می‌کند؟ در این باره حتی با یک پزشک مشورت کردیم و درباره کم و کیف این نوع بیماری اطلاعاتی به دست آوردیم.
 
این بازیگر ادامه داد: برایم مهم بود که فرآیند بازیابی فرامرز کاملا معقول و منطقی جلو برود. خوشبختانه حضور تیم حرفه‌ای از تصویربرداران و صدابرداران گرفته تا بازیگران کارکشته به کار نفس و انرژی داد.
 
جلالی‌تبار با بیان اینکه فرامرز بعد از فراموشی صبح خود را با فطرتش آغاز می‌کند، یادآور شد: تقابل گذشته و امروز او باعث می‌شود از آنچه بوده زجر بکشد و از خودش منزجر باشد. همین است که کاراکتر او را پر رمز و راز می‌کند.
 
وی تصریح کرد: در ژانری که با حادثه آغاز می‌شود باید خیلی زود به سمت قصه اصلی حرکت کنیم. در غیر این صورت اگر بخواهیم مرحله بازیابی فرامرز را در بیمارستان نشان دهیم که به 345 قسمت سریال نیاز داشتیم!
 
 
داریوش ارجمند نیز با بیان اینکه در بخش نویسندگی و کارگردانی جامعه ما فلورا سام بانویی با نگاه متفاوت است، اظهار کرد: او نه به دنبال کوبیدن مردم سالاری است نه از فمنیسم دفاع می‌کند. بلکه یک نگاه انسانی دارد. کار جدید او نیز مثل کار قبلی‌اش دارای ارزش‌های اعتقادی فراوانی است.
 
وی افزود: در عرفان ما زنده شدن در مردن است و باید بمیری تا زنده شوی. انسان یک موجود تدریجی است و عرفان ما این را به خوبی نشان می‌دهد. در نگاه فلسفی و انسانی گذشتن از آنچه بر خلاف فطرت الهی ما است، در واقع مراجعه کردن به نیمه شیطانی ما محسوب می‌شود. رمی شیطان در حج انجام می شود نیز مفهوم مشابهی دارد.

بازیگر سریال راز پنهان اظهار کرد: در قصه سام هر آدمی یک گذشته‌ای دارد نمونه بارز این نگاه در سریال جهانی لاست است تعدادی آدم در جنگلی رها می‌شوند هر کدام کوله باری از گناه دارند من فکر می کنم خداوند فرامرز را دوست داشته و بخاطر مادر یا همسر و فرزندش است که او را یکبار می میراند و در حیات بعدی متوجه کارهایش می شود.

ارجمند مفهوم نهفته در "راز پنهان" را عامل تکان دهنده ای برای خود خواند و تصریح کرد: کسی که فکر می کند همه چیز زندگی اش درست است در یک حادثه به جهان دیگری می رود و می فهمد اشتباه کرده است. همه افرادی که مرگ را تجربه کرده اند از تونل سفیدی صحبت می کنند که انتهای آن نور است و این ارزش تولد دوباره را افزایش می دهد. فرامرز نیز در این مرگ موقت زیبایی واقعی را می بیند و چراها و سوال هایی اساسی برایش مطرح می شود.

وی ادامه داد: وقتی کرک و پر از تنمان می ریزد دوباره شروع به بال درآوردن می کنیم و جهان را می نگریم خیلی ارزشمند است که کسی براساس فرهنگ و اعتقاداتمان متنی بنویسد که ما براساسش بتوانیم خودمان را بازسازی کنیم.

تنها شخصیت ممیزی‌دار سریال ستاره است

لیلا بلوکات دیگر بازیگر این مجموعه نیز از کاراکترش به عنوان تنها شخصیت ممیزی دار سریال نام برد و اظهار کرد: امیدوارم تابحال مخاطبان فکر نکرده باشند که ستاره بدمن و منفور است. من در دومین تجربه ام با اوجی و سام بعد از "ناز و نیاز" چیزهای بسیاری یاد گرفتم با این حال نقش من ممیزی خور است و برخی از دیالوگ هایم حذف شده است.

ارجمند در این رابطه افزود: برای نگارش شخصیت ستاره ریسکی نشده و براساس ضرورت قصه کار کرده ایم یکی از راه‌های درک قوت یک متن حذف است و ما اگر شخصیت ستاره را حذف کنیم، فیلم نامه ضربه می خورد تنها جایی که نگاه اجتماعی بسیار خوبی وجود دارد، زندگی ستاره و واقعیت دردناک حضور او در جامعه است. 

این بازیگر پیشکسوت تصریح کرد: با این حال نویسنده برای نگارش این شخصیت ننه من غریبم بازی در نیاورده و نجیبانه و بانزاکت به آن پرداخته در حالیکه در سینما کاراکترهایی بوده اند که زمان دیدنشان سرم را پایین انداخته ایم و با خانواده نمی توانستیم فیلم را تماشا کنیم.

ارجمند تأکید کرد: اگر سریال ما خارج از ماه رمضان هم پخش می شد پیام عید فطر را می رساند. همیشه قیامت پیش روی ما است و اعتقادات به عنوان نجات دهنده ما عمل می کند با این حال در صدا و سیما دین داری در محرم به اوج می‌رسد و پرهیزگاری در ماه مبارک رمضان، اما درست نیست آثار ارزشی فقط در این زمان ها ساخته شوند و 10-11 ماه دیگر به لودگی بگذرد.

در ادامه جلالی‌تبار نیز فرامرز را شخصیتی خواند که برخلاف جامعه اطراف حرکت می کند و اظهار کرد: در یونان ایکاروس را داریم که به سمت خورشید پرواز می کند و می سوزد و در ایران اسفندیار را. فرامرز نیز با این دانستن دارد خودش را از بین می برد. با این حال خوشبختانه سریال "راز پنهان" از سفره بندازی و سینه زنی مرسوم در آثار مناسبتی دور است.

وی ادامه داد: فرامرز یک جور مردن را زندگی می کند و من سعی می کردم این را به خوبی نشان دهم. بنابراین همیشه درباره کاراکترم سوال داشتم.

جلالی‌تبار با اشاره به اینکه وظیفه رسانه پرورش دادن مخاطب حرفه ای است، تصریح کرد: سریالی که برای کشور همسایه ساخته می شود که هنوز 70 درصد آنها کشاورز هستند با جامعه ما که این همه تحصیل کرده دارد، متفاوت خواهد بود. ما در "راز پنهان" این باور قرون وسطایی که با نشان دادن بهشت و جهنم مردم را مؤمن کنیم، نداشتیم و از ساده انگاری دینی دور بودیم بلکه براساس برنامه ریزی جلو رفتیم. مخاطب برای ما بسیار مهم بود در غیر این صورت یک ماه آخر دو شیفت کار نمی کردیم.

کد خبر 1661537

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha