فرشاد مسعودیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این موزه با بهره گیری از الگوها و استانداردهای بین المللی طراحی و تکمیل شده و نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه و جهان نیز حرف برای گفتن دارد.
مسعودیان افزود: وجود انواع ماهیان و آبزیان، خزندگان، پستانداران تاکسیدرمی شده و نمونه های کانی و فسیلی برخی جانوران، این موزه را بسیار دیدنی و جذاب ساخته است.
وی با بیان اینکه این مجموعه به عنوان یکی از گرانبهاترین سرمایههای ملی و بستری برای مطالعات دانش پژوهان و اهل تحقیق شناخته شده است، گفت: هزاران نمونه زنده، سنگواره و تاکسی درمی شده از گونههای گیاهی و جانوری به شیوههای مدرن و علمی در این موزه نگهداری میشود.
این موزه با هدف تامین اهداف پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا اجرا شد
مسعودیان اضافه کرد: این موزه با هدف تامین اهداف علمی- آموزشی و پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا و در محل دانشکده کشاورزی همین دانشگاه با زیربنای دو هزار متر مربع اجرا شده است.
وی ادامه داد: سالن نخست این موزه، سالن خلیج فارس است که در آن انواع دو کفه ایها، گاستروپودها، حلزونها، سخت پوستان، مرجان ها و اسفنج های خلیج فارس نگهداری می شود و علاوه بر آن از مجموعه های خارجی بخشی نیز به نمونه های ایرانی ملحق شده که جمع این دو مجموعه خارجی و ایرانی بهترین کلکسیون صدف های ایران موجود در موزه است.
مسعودیان افزود: سالن دوم نیز به سالن حشرات اختصاص دارد و در آن زیباترین پروانه های دنیا و ایران و حشرات متنوع جا داده شده است.
وی گفت: سالن سوم مخصوص پستانداران و پرندگان است و مجموعه پرنده ها و پستانداران ایران که خود از ارزش و اعتبار ویژه ای برخوردارند در این سالن قرار داده شده است.
سالن آبزیان، خزندگان و دوزیستان در موزه همدان راه اندازی شده است
وی افزود: سالن چهارم، سالن آبزیان، خزندگان و دوزیستان است که در آن مجموعه عظیمی از آبزیان که شامل ماهی های استان، ماهی های دریای خزر، ماهیان خلیج فارس و دریای عمان، انواع خزندگان، انواع دوزیستان و آکواریوم هایی جلوه های زیباست خودنمایی می کند.
مسعودیان یادآور شد: در سالن پنجم سنگها، کانیها و فسیلها قرار گرفته که این سالن نیز در نوع خود در سطح جهان از نمونه های ایرانی منحصر بفرد است و زیباترین و و کاملترین مجموعه فسیل ها و کانیها که برای حتی هر بیننده عامی جذابیت خاص خود را دارد، قرار گرفته است.
مسعودیان ادامه داد: در سالن صدفها و مرجانها 22 ویترین با 929 نمونه، سالن حشرات و پروانه ها 95 ویترین با پنج هزار نمونه، سالن پرندگان و پستانداران 281 ویترین با 996 نمونه جانوری، سالن ماهیان، نهنگ و آکواریوم 111 ویترین با 802 نمونه ، سالن خزندگان 92 ویترین با 833 نمونه و سالن زمین شناسی 130 ویترین با سه هزار و 64 نمونه و گونه به نمایش گذاشته شده است.
مجتمع موزه ها در استادیوم علمی دانشگاه بوعلی احداث می شود
مدیر موزه تاریخ طبیعی دانشگاه بوعلی سینا همچنین از احداث مجتمع موزه های مرکز همایشها در استادیوم علمی این دانشگاه خبرداد.
فرشاد مسعودیان افزود: این مجتمع در هشت هزار و 500 مترمربع احداث می شود و تا سال 94 که فاز اول موزه آماده خواهد شد، به بهره برداری می رسد.
وی اظهار داشت: استادیوم علمی همدان در دانشگاه بوعلیسینا و به نمایندگی از وزارت علوم در طی چهار سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
مسعودیان با بیان اینکه این استادیوم به مساحت 87 هزار مترمربع در دو فاز ساخته میشود، افزود: فاز اول این استادیوم به مساحت 32 هزار مترمربع ساخته میشود که هشت هزار و 500 مترمربع آن مربوط به مجتمع موزه مرکز همایشهاست که در آنجا موزه مفاخر و دانشجویان، موزه گیاهشناسی و موزه مردمشناسی احداث خواهد شد.
فاز دوم استادیوم علمی در برنامه ششم توسعه به بهرهبرداری میرسد
وی ادامه داد: فاز دوم این استادیوم نیز به مساحت 55 هزار مترمربع است که در برنامه ششم توسعه به بهرهبرداری میرسد.
مسعودیان با بیان اینکه موزه تاریخ طبیعی همدان در زمینی به وسعت دو هزار مترمربع احداث شده است، گفت: مخاطبان موزه دو گروه گردشگران و هم استانیها و گروه دانشآموزان، دانشجویان، محققان و اعضای هیأت علمی هستند.
مسعودیان افزود: گسترش مخازن نگهداری نمونهها، ایجاد بانک اطلاعاتی برای موزه و ایجاد لینک و سایت برای موزه نیز از جمله برنامههای میانمدت در نظر گرفته شده برای توسعه موزه است.
نظر شما