حجت الاسلام ولی عادلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بسیاری از معضلاتی که در زمینه های مختلف گریبانگیر مردم یک جامعه است تنها به وسیله دولت و دستگاههای اجرایی قابل رفع نبوده، مشارکت و معاضدت خود مردم است که معضلات را از سر راه رشد و توسعه آن جامعه بر خواهد داشت.
وی اظهار داشت: وقف نهادیست که از طریق آن می توان بخش قابل توجهی از مشکلات و تنگناهای جامعه را شناخت و اموال و دارایی های افراد نیکوکار را داوطلبانه برای رفع آنها به کار بست.
مدیرکل اوقاف گیلان با بیان اینکه روحیه تعاون اجتماعی و سبقت در خیرات در نهاد وقف عینیت می یابد و به عمل واقف مهر ابدیت می زند، گفت: در وقف دو بعد خوددوستی و نوعدوستی انسان به منصه ظهور می رسد.
وی همچنین نوعدوستی، غیرخواهی و مردم گرایی را از ابعاد اجتماعی نهاد وقف دانست و افزود: در این بعد بهترین روابط انسانی حاکم و دیوارهای تنگ فردپرستی و بی تفاوتی نسبت به زندگی دیگران فرو می ریزد.
عادلی اظهارداشت: در جامعه اسلامی همه خود را در قبال دیگر همنوعان مسئول دانسته و بهترین مردم نافعترین آنها برای مردم معرفی شده است.
وی به نکته ظریف اجتماعی وقف اشاره کرد و گفت: بهره برداری کنندگان از منافع و عایدات موقوفات بطور مستقیم با واقف روبه رو نمی شوند از اینرو باعث هیچگونه منت و تحقیری نخواهد شد و عزت افراد کاملا محفوظ مانده و محترم شمرده می شود.
مدیرکل اوقاف گیلان افزود: بعد اجتماعی وقف که در آن غیرخواهی نهفته است دامنه گسترده ای دارد و تنها به مسجد و حسینیه منحصر نمی شود هر چند اهمیت این مکانهای مقدس بر کسی پوشیده نیست.
وی یادآورشد: بدون شک بیکاری زدایی و اشتغالزایی که نبود آن تبعات خطرناک اجتماعی بروز می کند از مهمترین دغدغه هایی است که نیاز به سرمایه گذاری را اجتناب ناپذیر می کند.
نظر شما