به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاح بخش بینالملل بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم شب گذشته 9 مرداد با حضور آیتالله نمازی امام جمعه کاشان، حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی قائم مقام وزیر ارشاد در امور قرآنی و رئیس نمایشگاه، محمدباقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جمعی از مهمانان خارجی این رویداد بینالمللی در مصلای تهران برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین حمید محمدی قائم مقام وزیر ارشاد در امور قرآنی و رئیس بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در این مراسم که لاله افتخاری رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی نیز در آن حضور داشت، گفت: افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران این است که قویترین و بزرگترین فراکسیون آن فراکسیون قرآن است.
وی افزود: نگاه نظام جمهوری اسلامی ایران به قرآن کریم، ابزاری و موقت نیست؛ در قانون اساسی ما گفته شده اساس حکومت اسلامی بر قرآن استوار است و لذا نگاه ما به قرآن اصولی و از دیدگاه هدف و سند نظام ما هم بر سه رویکرد فرهنگسازی، سازماندهی و نظام سازی بر اساس آموزههای قرآنی استوار است.
محمدی اضافه کرد: چیزی که امروز در جهان بسیار حائز اهمیت است، درک درست نظامهایی است که از قرآن برآمده است و جمهوری اسلامی ایران هم به کشف همه این نظامات و ارائه بهترین نظام حکومتی به جهان است.
قائم مقام وزیر ارشاد در امور قرآنی در ادامه خطاب به مهمانان خارجی حاضر در بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، گفت: در ایران همه تشکلهای قرآنی زیر نظر شورای توسعه قرآنی هستند که چهار وزیر در آن عضویت دارند. من امیدوارم به زودی شبیه این شورا در همه کشورهای اسلامی تشکیل شود و آنها حرکت خودشان را در جهت قرآن زیر نظر این شورا پیش ببرند.
رئیس بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم یکی از وجوه قرآن را اعجاز در فرهنگسازی برشمرد و افزود: آموزش عمومی در ایران اسلامی یکی از دغدغههای مسئولان مملکت ما است. ما در این زمینه به دنبال اجرایی کردن تاکید مقام معظم رهبری برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآنی در کشور هستیم.
حجتالاسلام محمدی یکی دیگر از رویکردهای جدی وزارت ارشاد را، توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی در زمینه قرآن عنوان کرد و گفت: ایران کشوری پیشگام در عرصه تولید فرهنگهای قرآنی است.
وی با بیان اینکه «بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در بیش از 110 هزار مترمربع برپا شده و 40 بخش دارد» تاکید کرد: من از همین تریبون اعلام میکنم وزارت ارشاد و سایر دستگاهها در ایران آمادگی دارند نمایشگاهی با همین ابعاد کمی و کیفی را در تمام کشورهای اسلامی برگزار کنند.
قائم مقام وزیر ارشاد در امور قرآنی در عین حال گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال توسعه فعالیتهای قرآنی نیست، ما به دنبال توسعه و تعمیق فرهنگ قرآنی هستیم و اساساً بزرگترین افتخار جمهوری اسلامی ایران را آن میدانیم که امام (ره) با تاسیس این نظام، بسیاری از معارف قرآنی را اجرایی و عملیاتی کرد.
وی همچنین با اشاره به فیلمها و سریالهای تلویزیونی که ایران با موضوع قصههای قرآنی ساخته است، تاکید کرد: شاید کم کاری ایران در تولید فیلمهای قرآنی قابل اغماض نباشد اما همین فیلمهایی که درباره حضرت یوسف (ع)، سلیمان نبی (ع) و اصحاب کهف ساخته شده، بسیار قوی و حکایت از توانمندی عمیق هنرهای نمایشی ایران است.
رئیس بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم همچنین از حضور 2.5 میلیون نفر در این نمایشگاه خبر داد و آن را نشانه «عشق مردم ایران به قرآن» توصیف کرد.
در این برنامه همچنین محمدباقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: در ایران اسلامی هنر در خدمت قرآن قرار گرفته و قرآن هم هنری شده و به همین خاطر هنر هم جاودانه شده است. در واقع اتصال هنر به منبع لایزالی به نام قرآن، موجب مانایی آن در ایران شده است.
وی با اشاره به شعار نمایشگاه امسال قرآن کریم (قرآن، فرهنگ بیداری) افزود: قرآن، فرهنگساز و تمدن ساز است. این یک گزاره انتزاعی نیست بلکه نگاه به گذشته و دیدن تاریخ است از قله امروز.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: قرآن فرهنگ توحید، عقل، عشق، عدالت، اصلاح، جهاد، شهادت و ظلمستیزی است. آنچه هم امروز در جهان اسلام اتفاق افتاده، برای بازگشت به معرفت قرآنی و شریک کردن قرآن و خداوند در زندگی انسان است.
خرمشاد با اشاره به مشارکت سازمان متبوعش در برپایی بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با دعوت از حدود 30 تن از محققان و اندیشمندان در حوزههای مختلف قرآنی، لزوم حفظ وحدت را در جهان اسلام یادآور شد و اضافه کرد: سازمان ما با هر گروهی که بخواهد به نام قرآن اختلاف افکنی کند و در امت محمد (ص) تفرقه ایجاد کند، مخالف است. ما به دنبال تقریب در جهان اسلام هستیم.
نظر شما